Home Sweet Home!

Mitt flyg från Grekland blev försenat. Historien om den här varmt halvhemska dagen börjar inte där...
Det var en gång tre jäntor som låg och sov på sitt "hotellrum" (mer som ett vandrarhem). Klockan 11:40 skulle transferbussen komma och hämta upp dom på den stora vägen en lite bit bort (inte långt alls). Men klockan halv 10 kommer det en liten grekstäderska som knappt kan engelska och kör ut dom för att hon ska städa. Why städa klockan 10 när vi ändå ska ut från rummet innan 12? Vissa frågor får aldrig svar..
Så vi satte oss utanför "hemmet" tillsammans med några andra svenska resenärer. Handlade frukost som bestod av vindruvor, en Fanta citron, en Mars och en halv liter vatten. Smaskens!
Vi ställde oss vid vägen. Väntade, väntade.. Sen kom en icke omtyckt, av oss, resledare och berättade att flyget var försenat
- Vi vet inte när det kommer lyfta.
Great!
Vi hade då väntat i lite varmare reskläder i ca 37 graders värme, vid en stor väg. Där ungefär varannan bil med greker i tutar/blinkar med hellyset. Saknar du lite självförtroende så åk till Grekland, gärna en mindre ö där det inte är såvanligt med turister. Ditt förtroende kommer boostas totally! En kväll när vi gick på vägen, färdiggjorda för kvällen, tog det ett tag innan någon tutade och då började vi undra om vi hade fel kläder på oss eller nåt liknande.. Varje dag vandrade vi en sträcka på vägen ungefär 10 minuter. Snitt-tutningarna låg på 3-4 stycken på den biten. Hur många tutningar får du i Sverige?

Hotellet: Vi är det första stoppet på vägen. Namnet är Georges House (bådar inte gott.) Och det var verkligen Georges house. Typ rum som man hyr. Med ett pyttebadrum, men med kyl! Det fanns ingen reception eller liknande på stället dock. Men vi kliver av bussen i alla fall. Jag, Erika och Anna är dom ändå som kliver av! Pinsamt värre.. Utanför huset står en bajsbil och det luktar skit. Reseledaren öppnar dörren till rummet.
- Finns det en reception? frågade vi.
- Nej, svarade han på fuldanska. flinade lite och typ sprang därifrån innan vi hann börja klaga.
På kvällen när vi skulle sova kom ett flyg från Landvetter in. Då kommer fler svenskar till vårt hem. De klagade ganska rejält dom också..
Byn: Lefkas hette ön. Byn hette Ligia. Eller Kariotes om man ska vara noga.. Det fanns några restauranger, en hamn, inga souvenirbutiker, samtliga hotell förutom vårt med pool, en lokal bar som var ful och ett cafe med den otrevligaste personalen ever. Stenstrand som var ungefär en meter bred. Vi låg vid den första dagen.
Andra dagen: Genom ett informationsmöte och trevligt samtal kom en annan resenär på att vi kunde fråga om vi kunde bada på deras hotells pool. Nice idea. Och det funkade!
- It's okej, sa ägare. You buy something from the bar och sover inte på solstolarna när det är fullt.
Ganska bra avtal.
Där träffade vi ett norsk par som hette Ida och Aleksander. Så vi besökte deras tvårums hotellrum med två balkonger ungefär varje kväll och drack lite drinkar.  Askuuul! :D
Sen orkar jag inte beskriva mer vad som hände. Typ badade i havet en dag. Turkost vatten och stora vågor! Perfekt! Har bilder på Erikas kamera. Ska skaffa dom snart och lägga upp på bilddagboken. Har lösenordet fortfarande så fråga på msn om du vill veta..


Bla bla bla.


Älsklingen kommer hem. Kanske imorgon klockan 21-22!!!!!! :O Hoppas han verkligen menade tisdagen och att han inte  bara skrev fel och menade onsdagen... Hoppas, hoppas..


Bye everybody.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0