Yes!

Utbildningsnånting med Nivea mellan sju och halv tio. Kom hem med en fem kilo tung goodiebag och smask :) Trevlig..

Men va f...!

Här hyllar jag bloggen Stureplans vackraste sen skriver han två inlägg om att typ alla från Eskilstuna är så fula. Påpekar en porrbutik (vart ligger den till exempel, måste missat) och att 46 procent är invandrade alkoholiserade finnar. Visst, en del stämmer väl, men sånt är bara okej att säga om man själv kommer från staden. Att Kent är ett emo-band har jag liksom tagit patent på att säga..

Men nu måste jag sova. Jobb imorgon.
Är det här livet?

Minne

När man va liten fick man gå på kalas. På dom bästa kalasen tog föräldrarna fram en blåback med dricka så man fick välja en sort. På dom mindre bra ställdes saft fram i glaskannor. Röda äckliga jordgubbssaft. Det smakar liksom  som hästbajs luktar. Är det ingen som märkt det?


Söndag i Tuna

I fredags gick hemresan skit. Skyndade mig från jobbet så jag skulle hinna med ett tidigare tåg. Kommer till stationen och ska köpa biljett. Men mitt kort har avmegnetiserats igen. Jävla skit! Måste börja använda en riktig plånbok.. Får köpa biljett inne i pressbyrån för 20 spänn extra. Stressar till perrongen. Ny tid: 17:30. Fuck. Ny tid: 17:35. Ny tid: 17:40. Ny tid: 17:45. Tåget gick 17:50. Samma tid som jag skulle åkt egentligen..
Hann iaf springa in på Tuna park och handla en klänning till lördagens 50-årsfest som jag skulle på.
Spenderade natten med syss, hennes vänner, dans på Nybron och strips på nattbussen hem.

Upp tidigt dagen efter och iväg till Julita. Moster fyllde 50 i veckan så hon hade fest på Julita gård (där hon nästan jobbar). Fick en specialguidad tur på gården/slottet/herrgården innan maten. Lyxigt och intressant. Har aldrig vart inne i ett sånt gammalt hur nån gång. Och det ska tydligen spöka där också.
Mat, vin, ost och kex, tårta och godis. Paketöppning och sova i bilen hem. Nu sitter jag i "biblioteket" hemma hos mamma och pappa igen. Har tangetbordet framför mig på en datastol och skärmen på en gammal tv-bänk. Mitt gamla rum/arbetsrummet byggs om. Databordet som står i min hall och väntar ska användas där. Sålänge får vi skaffa oss spända axlar av en extremt obekväm sittställnig.
Värt.

Börjar bli sjuk dessutom. Vet inte om det är kattallergin (från min älskade kissemiss) eller om det är Lisa (syss) som smittat mig. Hon sitter i köket och snörvlar för fullt. Katten hårar bara.

Nog om det.
Nu ska jag titta på Animal planet hela dagen. Får passa på eftersom jag själv inte har den kanalen :)

Det perfekta ägget

Två vitor.
En gula.
Stek.
Mycket salt.

Oversize

Det bästa med oversizemodet är att man kan använda sin pojkväns kläder. Då är det ju väldigt bra att man har en smal pojkvän med snygga kläder också.


Drog med mig mannen till Rice efter jobbet. Kvällsbuffé med sushi och cola. Smaskens! Sen fick jag ett megashoppingbehov. Klockan var tjugo i åtta. Vart går man då? Det var väldigt nära at vi åkte till Kista. Fast bangade på väg till centralen. Tog en snabb tur in på Åhlens istället. Kom dit 2 minuter innan stängning. Kom ut tomhänta. Åkte hem och diskade istället. Imorgon ska jag shoppa dock. Mellan jobbets slut 20 i fyra och sex då tåget till Eskilstuna går. Vill ha allt möjligt!


Skrev ju om snortanten häromdan. Dagen efter kom en annan tant. Under hela köpet hade hon munnen halvöppen. Andades genom den. Sen smekte hon insidan av den nedre tandraden med tungan. Fram och tillbaka. Som en rosa fuktig snigel och masserade löständerna. Jag var som hypnotiserad av denna äckliga parningsdans som skedde inne i hennes mun.

Nya rekord

Jag tror att beloppet jag har på mitt konto är ett rekordbelopp.
Det känns bra.

God morgon!

Har snoozat utan klockan sen kvart i sju. Vaknat varje kvart fast det känts som det gått en halvtimme. Det är den andra morgonen i veckan det händer. Klev upp för 27 minuter sen. Går till jobbet om 20. Det är rätt skönt att bo nära där man jobbar... Däremot är det inte skönt att inte ha pålägg till frukostmackan. Få se. Torr macka eller spendera en tio på en färdiggjord från Vivo? Hmmm.... Har fortfarande inte bestämt mig.




Stänger i dag. Men det är sista dagen i veckan. Det blir skönt när det väl är gjort. Inte just nu iaf..

Rörmokarfirma

Händelse 1.
Jag stekte smaskigaste hamburgarna. Men skölde av stekpannan och stekfettet hamnade som ett lock i rören. Nästan totalstopp. Vi fixade i alla fall hit en sugklocka (heter det så?) och fixade stoppet. "Häll inte ut fettet i diskhon nästa gång" sa jag till Älsklingen.
Händelse 2.
Älsklingen häller ut stekfett i diskhon. Varför frågar jag. För jag trodde inte det var anledningen, svarar han.

Men nu är stoppet fixat igen. Hoppas det kan få rinna i längre än en vecka den här gången. Nu är vi så pass skickliga så vi kan starta firma. Älskligen pumpar och jag håller ploppen.
Det bästa är att Älsklingen tar till sig en slags göteborsk dialekt och snacka om att han är arbetarkille osv. Det blir som en teater och jag skrattar så jag nästan tappar ploppen.

Ge mig!

Jag är sjukt godissugen! Trots att jag nästan moffade en påse mig Kick (gamla Käck) på jobbet så har suget inte dämpats. Men jag lär inte få godis. Är alldeles för lat för att gå och handla. Vill dessutom inte gå själv och Älsklingen tvärvägrar. Ska man inte ställa upp för sin pms-sjuka flickvän?

Snorsträng

En tant kom fram till mig i dag. Hon var kort. Bara upp till tuttarna på mig. Krokig rygg och alldeles röd runt ögonen. Som bara gamla kan bli. Rengöringskräm skulle hon ha. Som man kan använda fastän man inte använder så mycket "krämer och sånt". Jag tog fram en som passade och vi klev fram till kassan. Eller hon lunkade/hasade. Hon var rätt gullig tanten. Och så tacksam över att få hjälp. Sånt gör mig glad. Men så händer följande. När hon står och gräver i plånboken för att se om det är en tjuga eller hundring hon håller i handen så börjar en snorsträng att falla ner från hennes näsa. Den är seg och glider bestämt mot hennes plånbok. Tanten upptäcker vad som händer och torkar snabbt. Men halva strängen klipps av och faller. Jag ser inte vart den hamnar. Håller tummarn hårt för att den träffade allt annat än kassabordet. Halvminuten senare var köpet klart. Tanten flyttade på plånboken.
Det fanns tack och lov inget snor på bordet.

Bra film

Tropic Thunder var riktigt rolig...

Söndagsutflykter

Det vore kul att göra saker på söndagarna. Typ besöka ställen. Fika. Promenera. Käka middag ute.. Fast i dag började vi se två filmer. Men som var sämst så vi slutade. Sen kollade vi på South Park och spelade Mario Kart istället. Fast vi har köpt biobiljetter till kvällens föreställning av Tropic Thunder. Ska moffa popcorn som fan!




Hur har din helg vart?

Whatta?

Det har inte vart en riktig personalfest om man inte ens är bakis dagen efter....
Tacka vet jag Grönanfesterna. Fy fan..

Jobb-lördag och jobb-fest

Ibland brukar jag gå in på Apollo.se. Klicka in på Sista minuten. Men jag tittar bara... Bara lite.



Det är billigast till Kreta.




Varannan lördag jobbar jag. I dag är en sån lördag. Ikväll ska jag umgås med jobbet på restaurang Capri Due. Personalfest alltså! Det är väldans nice..






Frukost måste ner i magen. Fastän den bara vill upp så här tidigt på morgonen..

Bloggtips

Rätt elak men kul blogg. Ska man driva med någon så är det Stureplansfolket.
Det är iaf där vimmelbilderna finns.

Stureplans vackraste heter bloggen.

Mysteriet löst

Snackade med sambon i telefon nyss. Frågade om toapappersvalet.
"Jag tog första bästa", sa han. "Jag trodde det var standard på 2000-talet att det var dubbla lager. Sen var det den där ekorren på så jag trodde det var bra".
Slutsats: ta inte första bästa papper. Anta inte något om tvåtusentalet. En ekorre på framsidan garanterar inte att innehåller är bra.

Ibland gör man dåliga val

"Jag fixar toapapper btw" skrev kära sambon i ett sms under dagen. Underbart tänkte jag som slapp handla efter jobbet. Men nu ångrar jag att jag inte handlade. Var på toa nyss och det var ingen trevlig upplevelse. Pappret var typ gråbrunt och bara i ett lager. Supertunt. Det behövs minst tre meter för att man inte ska få kiss på fingrarna. Pappret var ett sånt som jag kan tänka mig pappa sitta och berätta om á la: "på min tid fanns det minsann inte vitt papper som var mjukt och i två lager".
Att köpa ett sånt här papper tycker jag är dumsnålt. Varför inte bara lägga fem kronor extra och få ett utomordentligt mycket bättre papper? Hemköps egna kostar ju för fan bara 25 spänn! Var han inne på en allt-för-tio-butik or what?




Och i dag kan jag härmed bevisa att det inte är studentlivet som gör en fattig. Det är livet. Jag pluggar inte. Jag jobbar. Men jag har inga pengar.
Värst av allt är att sambon lämnade pizzapengar till mig hemma för att jag skulle få råd att unna mig en pizza. Fast jag tog dom inte. Nån måtta får det fan va!



Sovtajm.

Jäkla naturskyddsföreningen

Hultsfred 2008. Johanna rumlar runt i sökandet efter en toalett strax utanför en "bar". Råkar stöta på en nykter jävla värvare från naturskyddsföreningen som absolut tycker jag ska gå med. "Kostar bara 50 spänn genom ett sms och så får du den här fågeln på köpet" säger han och visar en ful jävla pipande grej. Ska tydligen låta autentiskt. Schysst som fan tänker jag och skickar iväg sms:et. Vävaren ler nöjt. Ännu en full brud som jag lyckats lura, tänkte han nog.
1. Vem fan värvar fullisar på Hultsfred?
2. Det är jävligt smart iaf...
Du kommer få dina medlemspapper på posten om några veckor sa han. Vänta. När var Hultsfred? Justja, juni. Typ ett halvår sen om tre månader.

Borde jag mejla och fråga vad som hänt? Tappade dessutom bort fågeln den kvällen. Tillsammans med mina partybrillor. Har nån sett?


Lisas och min helg


Lisa och jag i Gallerian


Lisa och jag utanför bion


Lisa och jag på bion
Med megapopcornkartongen

Härliga kunder

Det finns en kvinna som kommer in och handlar hos mig en eller två gånger i veckan. Varje gång köper hon en eller två sprayflaskor av märket Proffs. Storlek mini.
Hon har dessutom typ bara en lugg att spraya.

Härligt med kort måndag

Säsong tre av SATC är slut. Fyran snart hemma.. Är ju faktiskt ledig imorgon. Hoppas Älsklingen också är det. Nu var det länge sen vi hade ensamtid tillsammans. Ikväll jobbar han till nio.







Fan. Åkte rakt ner i tråkigt-inlägg-träsket igen. Trodde jag skulle hålla mig...

Beroende

Är nio avsnitt in i serien. Rätt beroendeframkallande.
Borde jag göra mer denna söndag?
Funder på att gå ut. Är inte sugen egentligen, men det är ju sånt man borde eftersom det är fint väder. Måste upp till Ica och handla lite senare. Risken finns att det blir ikväll när Älsklingen kommer hem. Behöver inget mer mat i dag om jag bara ligger i soffan som en grönsak. Ingen energi förbrukas förutom från fingrarna som skriver..


Nån musik att tipsa mig om? Det ska vara glatt och bra att gå/springa till

En riktig söndag

Scen.
Kvinna, ca 22 år ligger i dubbelsäng. T-shirt med logga Dagens Teknik i orange. Mörkt i lägenheten. MacBook på magen. Första avsnittet på Sex and the City säsong tre visas på skärmen.
Scen.

Jag?

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

 

 

 

Hahahah!

Vad hård jag låter..


Nu då?

Vad gör man när man slutar fyra en fredag? Eller vilken dag som helst? Laga mat är för tidigt. Dessutom kommer min lillasyster Lisa hit över helgen. Så maten ska vara klar halv sju. Prick!
Ska nog öppna en cider och kolla på något kul på tv eller internet. Njuta av att det är helg liksom..



Vad gör du ikväll?

Innan soluppgång

Det känns som att jag knappt sovit nåt. Fast det har jag. Typ nio timmar. Ändå är jag supertrött och kommer inte vakna till förens den kalla septemberluften slår mitt ansikte som en boxare. Kommer välja höst/vinterjackan i dag. Har inget annat fodrat. Och pengarna måste sparas.

Och hur kan man äta frukost vid den här tiden? Helt. Jävla. Omöjligt.

Mascara-rinn

Såg nyss en film som heter Keith. Ser fortfarande suddigt för jag gråtit så mycket.. Så jäkla bra va den!

Alla borde se.

Ett grymt sätt att dö

Truddilutt-trallade på min väg hem. En liten äcklig bananfluga flög in i ögat precis innan mitt hus. Fy fan va snusk tänkt jag och pillade som fan med hela fingret i ögat för att få ut kvarlevorna. Ut kom den. Men tror ett ben sitter kvar, det skaver lite. Sen började jag tycka synd om flugan. Den flyger omkring och minds it owns bussiness. Klogg säger det och så fastnar den i ett kletigt öga. För att hundradelen senare mosas av ett ögonlock. Är den inte redan dränkt så blev den garanterat dödad av den massiva hudmassan som pressade flugkroppen ner mot tårkanalen..




Glömda grejor

Igår va det en kund som glömde en chokladbakelse på en hylla.


Vädret är höst. Mina enda (snygga) "täckande" skor sprack under sulan på jobbet förra veckan. Och jag har ingen varm jacka. Nästa lön kan jag köpa. Hoppas på många pengar...

Kristallen, what?

Är inte Kristallen som en enda stor direktsänd firmafest?
Tv-folket, där alla känner alla, glider omkring i Globen. Pimplar lite champagne innan sändning. Äter smaskiga snittar. Sitter i en stor lokal och hyllar varandra, ger varandra pris och slickar stjärt. Vi, det vanliga folket (som inte kommit dit än, höhö) får rösta på, ja vad är det, två kategorier?
Vilka betydelsefulla personer består juryn av som alla tackar så glatt? Dom borde få lite mer uppmärksamhet. Eller varför inte: vem är årets bästa jurymedlem?

Årets dramaserie. Tacktal. Snacka om tråkig. Längtar efter komediseriernas tacktal..



Det är inte lätt att skaka köttbullestekpannan med skadad handled. Nu får jag köttbullar som är svarta på ena sidan. Och frusna på andra.

Middag

Förrätt: pizzasallad i plastburk från Pizzeria Nino, Gärdet
Huvudrätt: pasta not al dente med små köttbullar
Efterrätt: ?

Kräka på

Den här seriestripen mådde jag faktiskt illa av.
Fast den är jävligt kul iaf. Men det är något med övermogna tonårsfinnar som inte går ihop med mig..

Wulffmorgenthaler




Har fått musarm. Fast i handleden. Kommer faktiskt inte ihåg om jag skrivit om det förr. Men jag kan iaf inte böja handleden bakåt i stort sätt. Det gör svinont. Imorgon ringer jag vårdcentralen och tjatar mig till en tid den här veckan. Är det möjligt?



Måste laga mat.. Fy fan va tråkigt.

Fredag, or what?

Hur schysst är det att stänga en fredag och jobba lördagen därpå? Not.
Börjar iofs tio imorgon och stänger vid fyra.. Sen blir det kalas! Försöker dra ihop ett litet Grönan-gäng för catch up. Hoppas inte alla börja ringa runt och typ: ska du gå, ska vi gå? Ska inte du? Nä då går inte jag heller..
Vi skulle kunna vara hemma hos mig. Men det ser fortfarande ut som i bilderna i föregående inlägg. Rätt mycket grejer. Överallt.


Sova.

Kirrat

Älsklingen kirrade möblerna i dag. Så nu har vi en soffa, ett soffbord, två stora sopsäckar med kläder, mattor och tre pappkartonger i hallen. I resten av lägenheten har vi ett nytt matbord och soffbord. Och sänglampa! Måste hitta en bok på en gång så jag kan läsa mig till sömns igen..



Plus att man kan bredda bordet genom att fälla ut två bordskanter. Exclusive ljusstake från Estland, hehe



Ett litet, litet soffbord..



Och så här ser det ut i resten av lägenheten.. Måste rensa hallen och sätta upp bokhyllor innan det här kan komma bort. Hehe..



:)

Illa

Resultat av Ikea-resa:
Köpte matbord, två stolar, tre väggfasta hyllor, soffbord och sänglampa.
Just nu är det bara matbordet som är uppackat. Resten står i kartongerna, lutandes mot väggen. Bordet är klart till en femtedel undefär. 5 stycken av våra stjärnskruvmejsenhuvuden har gått sönder. Vi kan inte fortsätta bygga utan mejsel. Så just nu vet jag inte när vårt hem kommer bli klart. Det är mest kaos här...

I dag:

Ledig.
Ikea.
Bygga.

Karriärsmiss

Vafan skulle jag utbilda mig inom media för?

Kycklingmiss

Var sugen på kyckling. Kyckling i paprika-chili-creme fraiche med pasta. Supergott! Öppnade ett litet hål i förpackningen med den färska kycklingfilén. Färska? Nja. Ut som en lukt. En lukt värre än den värsta prutt. Tydligen var maten två dar gammal. Bravo Skeppet på Lidingö!



Så nu äter jag spaghetti med en stekt hamburgare. Fifan!

RSS 2.0