.


Skalbagge                 Posare                 Fin fjäril             "Dom parar sig"-tillfället                 Nemo

För en lång lång tid

Håkans singel är superbra! Ger en glad klump i bröstet av förväntan inför konserten den 19 april på Annexet (som vi köpte biljetter till samma dag dom kom ut). Åhhhhhh! Det ska bli så jääävla kul!

Men innan ska jag faktiskt och se Mando diao. Fick i julklapp av Erikur och nu är det äntligen dags! På torsdag smäller det. Kommer bli en härlig tjejkväll. Perku, Sofia och Marie ska med. Älsklingen fick inte tag i en biljett tyvärr. Då var dom slut (ståplatserna).
Men Erki och Sofia (?) kommer hit redan på onsdag och då ska vi till Systerobror. Ladda upp med lite humor!

Vi kom fram till Fjärilshuset! Tog bussen dit, promenerade kort genom Hagaparken. Kommer fram till en skylt som säger att dom stänger om 20 minuter. Härligt. Men vi gick in i alla fall. Och som tur va så var det extra sportlovsöppet så vi hade en timme och 20 minuter på oss! Perfekt. Och det var inte mycket folk heller (alltså inte mycket barn främst, hehe).
Jag har nog aldrig förstått det här tidigare men jag tror jag är rädd för fjärilar. Dom var stora, fladdriga och oberäkneliga! Men det var 27 grader vart där inne. Så varmt så att jeansen klibbade på benen.
Vi såg:
- stora fiskar. Såna där som dom hade i Parken zoo vid aporna bland annat. Feta och skrämmande.
- papegojor. Där man inte fick stoppa in fingrarna..
- pilgiftgroda, annan fisk, gräshoppa (som lätt var äckligast av alla!), dyngbagge
- fjärilarna. Det hängde puppor i ett träd. Puppträdet som vi kallade det. Två av pupporna rörde till och med på sig! Coolt. Men de flesta fjärilarna var färgglada och stora som en handflata ungefär. Men dom var ändå mysiga. Fick bara panik en gång då en försökte sätta sig på mig. Den var typ galen...
- Kinesisk dvärgvaktel. Små assöta fåglar som sprang omkring på marken. Två stycken parade sig till och med! Haha.
Jag: Haha, dom parar sig! (ashögt)

Lägger kanske ut bilder snart.

.

Har precis storhandlat för första gången den här månaden. Tog med cykeln så vi slapp släpa alla påsarna hem. Bara en. Resten dinglade smidigt på styret och vilade lugnt på pakethållaren.

Imorgon är det första dagen på nya jobbet. Spännande!

Undrar om det blir fjärilshuset i dag.. kanske inte.

Tur i oturen

Vi orkade inte gå till stan. Vi var alldeles för hungriga. Käkade kinabuffé vid Sveavägen och stack in till kontoret en snabbis. Sen hade vi bestämt oss för att gå till Fjärilshuset. På annonsen stod det att man kan gå av vid Odenplan. Där vi i stort sätt redan va så vi tänkte att det inte vad så långt att gå. Jo, tjena! Hagaparken ligger tydligen en liiiten bit från stan. Vid Sveaplan (norrtull) vände vi och tog bussen hem. På bussen upptäckte jag att Pressbyrån gett mig ett 7-dagarskort istället för ett månadskort, som jag betalat för! Shit, fick värsta paniken att dom inte skulle tro mig. Hade inget kvitto såklart. Men tog ut ett kontoutdrag i alla fall.
På Pressbyrån var det en schysst kille som jobbade som ringde nån som sa att jag skulle få ett månadskort. Phew.. Och en kaffe om jag ville, för besväret. Men det var lungan. Bara jag fick mitt kort som jag betalat för. Tur..

Men imorgon ska vi till Fjärilshuset i alla fall. Men då ska vi ta bussen dit! 515 tydligen. Ska dessutom kolla igenom kartan på internet noga som fan så jag vet vart vi ska.

Ellerhur Pork, visst följer du med till Systerobror på onsdag? Och Sofia om du har tid att komma en dag innan Mando diao-spelningen.

Ledig

Älsklingen rumlade hem strax efter ett i natt. Tunnelbanan hade slutat gått så han och hans kompis fick ta taxi. Som jag övertalade dom att ta, annars lär dom ha gått.
Kunde inte somna om förens halv tre kanske. Låg och hade ångest över mina ben. Tänk om inte ärren försvinner, eller tappar färg innan sommaren? Shit, då vill jag inte gå i kjol och sånt... =/

Älsklingen ligger i sängen. Han vaknar som alltid tidigt, käkar och blir sen trött igen. Jag går upp och stannar uppe, jag kan inte bara lägga mig i sängen igen och vila! Hehe
Men vi ska ta en promenad snart. Om han orkar. Annars blir det väl tåg. Och så ska vi käka lunch. Antingen kina eller thai.

Nu ska jag hitta läckra kläder i garderoben (som jag not har).

.

Älsklingen sitter och dricker 26-kronorsöl på studentpuben i Kista. Han avslutade en hemtenta och en jobbig skoluppgift i dag och har käkat med klasskompisarna. Han skippade till och med Hardcoresuperstar-konserten han betalat 280 kronor för, bara för att sitta i den där puben. Synd för honom att båda sakerna krockade.

Men han har lovat att vi ska käka lunch på stan imorgon. Vi ska ta en promenad till "kontoret" för han skulle lämna nån te-grej, sen ska vi äta. Första vardagen på månader han är ledig, känns det som. Skönt att få spendera sin dag med någon och slippa vara själv.

Tragiskt. Sitter och klagar över mig själv och kan inte ens stava till värdelöst.

.






Jag är bara så jävla ensam.
Helt plötsligt känns allt så vädelöst..













Men åh

Första halvan av veckan började prima! Nytt extrajobb, pluggade bra, låning osv.. Men sen i dag, under eftermiddagen har veckan börjat bli sämre. Daniella kan inte hänga med till SysteroBror ikväll. Och ingen annan heller som jag frågat. En har jag inte fått svar från, men det gör det bara mer tveksamt.. Fan fan fan.
Älsklingen ska ju på konsert och ha kul. Jag får sitta hemma.
Har du inte lust att hänga med? Showen börjar om två timmar...

Köpte ett par sommarskor i dag. För 100 kr på H&M. Ett par "slippers" står det, men jag skulle inte kalla dom för det. Med peeptoe. Skitsöta och comfy.

Kom igen, häng på. Det är ju förtusan Shan Atci för 20 spänn!

Jorå!

Nu är jag anställd som kunsult hos Academic work. Kommer göra lite extrajobb sådär. Bland annat tre helger i rad nu på Älvsjömässan. Skönt med extrapengar..

Tänkte göra som alla andra bloggar. En unik chans för dig som läsare att ställa din fråga till mig! Fråga vad du vill. Men inte för privat...




HAHAHAHAHAHA...

En onsdag

Regn och grått. Funderar på att inte promenera i dag. Ska nog köpa mig ett månadskort! Kommer behöva åka en del på extrajobbet. Typ pendeltåg och då blir det dyrt att använda remsa. Plus att Älsklingen kan låna mitt kort (och betala lite för det, hehe) när jag inte behöver ha det.

Är trött på
tv-licensen. Fast som blivande journalist borde jag inte vara det. Men jag läste en kommentar i en tidning där han tyckte det var orättvist för ensamhushåll att dom skulle behöva betala lika mycket som ett hushålla där det bor kanske 5 personer. Och det håller jag med om..
Men jag betalar min avgift. Annars kanske man inte kan bli politiker i framtiden. Fastän jag inte är ett dugg intresserad av att bli det.

Kommer befinna mig på KTH två gånger i dag. Först för att skriva kontraktet och sen för att gå till SysteroBror. Om nu inte Daniella ändrat sig.. Hrm. Men det tror jag inte. Och hoppas inte :) För Älsklingen ska på spelning och se Hardcore superstar och Crashdiet ikväll. Jag ville inte följa med, men vill inte heller sitta hemma helt själv. Så hoppas jag kommer gå.

Frukost och dusch.

Hehe

Min moster: Snusar du?
Jag: Ehh, hehe, nej jag ser ut så här...



Det är inte bra att vara för miljövänlig, för tillsist får man inte påsar att slänga soporna i...

Fynd?

Jag hittade en bok på rean. Hann och orkade ändå inte gå till Bok och Bild. För mycket regn. Trängdes istället på Åhlens bokavdelning. Snacka om varmt och dålig luft! Och alla var som hyenor där bokhögarna var ett blödande byte. Men jag fick mig en benbit: Mannen i sjön av Arnaldur Indridason. "Nordens bästa författare" säger en text på boken. Men har faktiskt kollat in den förut. Fick den dessutom billigare än vad prislappen sa! 49 istället för 79 kr. Kanske för att det var den första readagen, vad vet jag...
Börjar nog läsa redan ikväll.

På fredag ska jag och fota mig till ett passerkort dessutom. Avancerade saker..

Imorgon ska jag och Daniella till SysteroBror och se Shan Atci. Han var rolig förra gången. SysteroBror är faktiskt det bästa stället jag kan tipsa om för Stockholms studenter. Café på dagarna, men på onsdagkvällarna är det högklassig stand-up i två timmar! 20 spänn inträde och 15 kr garderob om du har studentkort med dig.
(SysteroBror kan nu kontakta mig för jag vill ha pengar för den här reklamen, jag har så jävla många som läser, det kommer bli fullt imorgon!)
Ölen kostar 29 kr också. Billigare än Carmen som höjt priset! :O

Och nu ska jag diska. Mitt hat. Hat, hat, hat...

.

Mihihihihih! Jag har skaffat mig ett extrajobb. Allt som behövdes var en gammal jobbintervju och ett samtal. Ska till stället imorgon och skriva avtal. Säger inte förens mitt namn är nedklottrat på det där kontraktet vad det är för något. I alla fall inte här på bloggen. Men jag tror det kommer bli kul.

Nu ska jag fixa lite lunch.

.

Bevis - för den som inte trodde!


Snål

Om några dagar höjer SL priset på allt. Rubbet ska upp några tior. Jag gråter. Det var ju redan dyrt innan! Så innan lördag ska jag bunkra upp med åkremsor. Jag köper inte månadskort när jag inte behöver vara i skolan förens i april. Jag går ganska mycket. Faktiskt enda ner till stan. Bara regn och storm kan stoppa mig. Regnar det senare i dag när jag ska ner blir det en stressig tur. Hinna göra alla ärenden inom en timme då tiden för hemfärd tar slut. Varför har dom inte shopping-varianten i Stockholm som i Eskilstuna? Vore ju perfekt att köpa en resa för 25 spänn och ha 3 timmar på sig.
SL, lyssna nu!

Kommer sälja två böcker i eftermiddag/kväll. För 250 kr. Hon frågade om det var 300 jag ville ha, men vi hade faktiskt kommit överrens om 250 så jag ville inte luras. Tänkte handla dom där tygskorna från H&M och kanske någon reabok.

Jag har faktiskt pluggat på ganska bra i dag. Och jag är något stort på spåren! Eskil Erlandson får se upp.. Haha! Men det har bara vart research. Intervjuer och sånt kommer när jag har mer kött på benen (än vad jag redan har alltså).


Illamåendet har gått lite över. Men det ligger i magsäcken och gror. Är inte ens sugen på en muffin... Illa!

Urk

Jag mår seriöst illa när jag tänker på falafel.. Är inte direkt sugen på att käka frukost. Kanske en clementin. Kanske.. Det där med att bli vegetarian är inte min grej. Kan jag inte ens äta falafel finns det nog inget hopp.

Funderar på att ta mig till Drottninggatan Bok och Bild i dag. Första dagen på bokrean! Men det lär vara proppat med folk där. Liten och populär affär. Men den är ju bäst så. Säkert halva priset mot Akademibokhandelns rea.. (som jag knappt tycker är rea) =)
Men ingen har så bra rea som Weekday.. Fan, är fortfarande bitter.

Är besviken på dig läsare. Ställer jag en fråga, vill jag ha svar. Tack =)


Störigt när en person varken svarar på mejl eller i telefonen.

.

Ja, muffinsen var godast...

Falafel vs muffins

Falafel var inte så jääääättegott. Couscoousen blev lite torr. Tzatsikin var det enda som var super. Men jag kan ju inte misslyckas med tzatsiki heller.. Nu har jag mina muffins i ugnen. Ska ut ungefär nu. Ett ögonblick....

Nja, lite klibbiga var dom fortfarande. Men dom doftar ljuuuuvligt! Så jag tror muffinsen vinner kampen.

Ska jag känna mig taskig mot Grönan om jag får ett annat bättre jobb och måste tacka nej till dom fastän jag sagt ja? Alla jag snackat med (typ Älsklingen och mamma) tycker inte att jag ska känna mig dum. Men jag är ju sådär.. Vill inte ställa till besvär. Precis som pappa.

Borde jag känna mig mer stressad över examensarbetet?

Sommarjobb fixat

Då har jag fixat ett sommarjobb. Fick komma tillbaka till Grönan fastän jag var nästan 2 månader för sen med ansökan. Fick dessutom Lustiga huset-rotationen igen. Sweet!

Jag hatar just nu min kropp över allt annat. Gick ner till stan och klampade in på Weekday. Kortet fullt med pengar och hjärtat hoppfullt. Wow! Nu hade dom alla reajeans för 50 kronor! Vad dom än kostat innan. Slänger upp 4 olika sorter och köar 20 minuter. 10 minuter senare kommer jag ut, och inga av brallorna passade. Jag har en allt för fettig höft till mina kycklingben. Alla brallorna satt som guld på låren, men jag fick inte igen dom i midjan. Drog och drog och drog. Rubbades inget. Wah, gråtfärdig!
Går ner en våning till dom dyra jeansen. 50 kronor för alla reajeans där med! Alltså 1000-kronorsjeans för 50 spänn. Kill me! Lassar upp 4 par igen. Inte en enda passar. Likt matadoren i Ferdinand sliter jag mitt hår, jag stampar i marken och äter min sko! JÄVLA FUCKED UP-kropp.
Började panika. Inga brallor! Måste. Handla. Något. H&M, där finns det alltid nåt. Vill ha ett par sånadär fina tygskor i vitt. Men dom fanns inte någonstans. Ingen klänning heller. Eller topp. Köpte ett par tights för 70 kr.
Och mat. Kassören lurade mig på 10 spänn. Fick inte extrapriset på vindruvor i box..

Heter det box? Plastlåda.. Eh?

Första vegetariska kvällen i dag. Falafel med couscous och tzatsiki ska jag göra. Hoppas det blir gott...

Ej pank längre

Lånet in på kontot idag. Och räknings-pengar som åker ut. "Jag är inte bitter".
Ska ta en promenad ner till stan. Kommer sälja två böcker i veckan så har 200 extra kronor att slösa. Tänkte sticka till Weekday och kolla in deras rea. 100 spänn för ett par Cheap monday är inte dåligt. Då har jag råd med en tröja också.

Nu ska jag kicka igång den här veckan! Den har börjat bra i alla fall..

.

Morgan Pålsson - världsreportern. Ganska bra och kul film faktiskt. 
Vi hann hem och såg sista delen på En annan del av Köping också. Tobbe är så rolig! 


"She gave me a stink-eye!"
"No she didn't, that's just how she looks"
- kul replik från Juno som jag asflabbade till.

.

Varför har jag stavat Morgan med ett Å? Skitkonstigt.

Ser verkligen fram emot poppisarna...

Mårgan

Ikväll ska vi utnyttja våra sista biobiljetter och se Mårgan Pålsson. Helt underbart kul i Hipp Hipp så hoppas filmen är lika bra. Även om Tiffany Persson våre mer klockren på film. 

Gårdagens melodifestival-bidrag var bland dom sämsta i historien. Endast Eskobar hade en låt som jag kunde tänka mig att lyssna på och den hamnade sist. :O Aja, ingen av dom som gick till final igår kommer vinna hela skiten i alla fall. Eller hoppas inte.. hehe

Vädret är bajs här i Stockholm kan jag säga. Mulet och grått. Men det blir nog ändå en promenad till bion sen. Som alltid. Gå bort den där colan och popcorna som man får i sig väl på plats.. 

Va?

Hur FAN kunde Eskobar komma sist? Hur FAN kunde Frida komma till final direkt?
Det är många HUR och FAN efter dagens melodifestival. Den enda låten jag inte är förvånad över dess placering är bwo:s... Dom var typ givna till finalen. Tyvärr.



Jäkla betapet som inte funkade under några timmar. Sen spelade jag och förlorade mer i ranking.. Damn.

En riktig student

På min skola (Södertörn) så har vi inte mycket studentgrejor. Inte om man jämför med min kusin Sofias (Mälardalen). Till exempel har hon en overall. På den har hon sytt fast tygsaker som det står saker på. Jag har inte sett den själv, men jag har sett hennes kompis Maries. Hon har till och med en kapsylöppnare fastsydd i fickan. 
Jag var på förfest hos Marie, med Sofia och några fler, förra fredagen. Dels provades overallen av en avundsjuk tjej, Anna. =) Marie var stolt över sin skapelse. Det syntes. Men sen började det värsta. Drickasångerna. Supsångerna. Jag har faktiskt ingen aning om vad man kallar dom. Men tydligen är dom väldigt viktiga hos studenterna i Eskilstuna. 
"Nu tar vi den" är en uppskattad. Och så sjöng Sofia och Marie någon annan som var en hel historia. Och man måste dricka hela tiden! Helt galet. Jag undviker gärna och vill dricka min dricka i min takt. Varför slösa på något så gott? Kanske tycker jag inte om sångerna för att jag inte kan dom, vem vet?
Det finns även en sång där man måste stå på sin stol också.
Ibland tycker jag det är synd att det inte finns på min skola.



Ironi.

.

Nu har Älsklingen åkt iväg till träningen och fridykningen. Och lämnat mig hemma med godisskålen! Han var inte så smart där..

Ska spela lite betapet nu. Måste få upp min ranking!

Härliga lördag

Älsklingen diskar. Efter det ska vi göra maffig frukost. Jag ska ha stekt ägg och rostmacka.. Sen ska vi gosa och umgås hela dagen! 
Fast han ska träna ikväll och direkt efter ska han till Erikdalsbadet där en vän hyrt en del av en bassäng och så ska dom fridyka där. Jag får också följa med men är i fel del av månaden. Inte så kul... Men lördagsgodis ska jag köpa =)

Sådeså

.

Jag är lite lugnare nu. Inte lika upprörd. Jag kommer ju ändå få massage ikväll...

image75
Promenad genom Gamla stan

Kvällsaktivitet?

Älsklingen ringer mig. Frågar hur det är och så. Och frågar vad jag vill hitta på ikväll. En gnutta hopp tänds. Kan han vilja göra nåt speciellt? Vad har han i tanken?
- Nja, jag vet inte, har du någon idé? svarar jag.
- Ne...
Hade fått ett mejl också. Från Älsklingen. "Vad vill du hitta på ikväll?" frågar han även där. (mejlet skickades innan samtalet). Hoppet tänds igen, han kanske vågar komma med sin idé över internet i alla fall.
"Vad är du sugen på att göra? Har du någon idé i ditt lilla hjärta" frågar jag tillbaka.
"Nej, vi kan väl bara vara hemma. Har inte spenderbyxan på..."
Ne, justde.. Den där jävla byxan som jag alltid vill ska sitta på! Men den används så sällan så jag har glömt hur den ser ut. Jag hatar helgen innan låning. Just låning, för det är ju lånade pengar faktiskt.
Det är en tråkig helg. Jag kommer göra samma sak i helgen som jag gjort hela veckan. Ingenting. Men fördelen är att Älsklingen inte är i skolan iallafall. Han kommer kanske till och med hem 7 ikväll. En jävla fredag.. Skitskola är vad han går!

Men jag har en påse med mikropopp kvar. Den ska jag njuuuuta av.

Intervjun klar

Phew. Träffade upp mitt intervjuobjekt halv tolv i dag. På ett vegankafé på Söder. Jag käkade inget, hade nyss ätit frulle. Men allt såg gott ut i alla fall. Satt över en timme och frågade och antecknade. Sen följde jag med till hennes ekobutik och fotade.
Tog en promenad genom Gamla stan på vägen hem. Fotade lite, vilket var stor turistvarning. Men wth =)

Jag fick ett par skor i helgen. Älsklingens kusin jobbar på Kappahl och så hade hon två par skitsnygga pumps som var såna där provskor. Så Älsklingens plastmamma fick ett par i lack och jag fick ett par med spänne runt ankeln. Spännena var lite trasiga men det är bara att laga. Gratis skor tackar jag inte nej till.

Vad snackar man om med vuxna människor egentligen? Som på svärfars 50-års kalas i helgen. Där fanns det massor med folk i den åldern och jag tycker dom är svåra att prata med. Jag svarar gärna på frågor om utbilning och sånt. Det brukar alltid komma upp. Men vad ska jag fråga tillbaka?
"Jaha, du var chef över det där, går det bra?" Låter ju skitknäppt.

Jag har aldrig förr blivit så inspirerad av att leva vegetarisk och ekologiskt som efter intervjun i dag. Från och med nu ska jag och Älsklingen ha 2 vegetariska dagar i veckan! Börja lite smått...

Bra shopping

Syrran hittade både byxor och skor. Skorna var det dessutom rea på fastän vi inte visste det! Inte ens kassörskan.. Så hon fick dom för 150 istället för 340. Ganska bra. Jag provade ett par jeans med hög midja på Weekday. Snygga upp till höften, därefter hemska. Jag passade inte i hög midja. Speciellt inte en sådan som stannar precis under tuttarna.

Nu är vi trötta och ska slappa i soffan. Och laga tacos till middag. Mums!

Jag håller på att söka till Grönan igen. Måste ha en reservplan.. Tyvärr.

Besök från landet

I dag kommer min minsta syster Lisa hit. Hon är inte så liten kanske, men ändå minst i skaran. Vi ska gå på stan och shoppa brallor till henne och så ska vi käka tacos ikväll och kolla på Kustbevakarna. Hoppas hon gillar det, för jag missar inte ett avsnitt! Älsklingen ska och träna igen så han får inte vara med =)

Så nu måste jag äta frukost, städa, diska och duscha.

Ough

image74
Säg hej till kameran (Erika)

Jag saknar Grekland. Hoppas verkligen vi kommer åka dit i sommar. Grekland är landet för mig. Lagom varmt (varken hett eller kallt) och supergod mat. Och intressant historia.

Ough! Kassarna blev supertunga! Jag handla nog för mycket.. Blidde inga muffin heller för jag orkade inte bära hem ingrediensera, och då hade det dessutom blivit för dyrt. Han får dom på måndag, när csn-pengarna kommer in.

Borde diska, som vanligt, men orkar inte.. Hoppas Älsklingen orkar när han kommer hem =)

Trasig stövel

image73
En gång försökte jag laga min trasiga stövel med tejp.
Det gick inte så bra...


Ehm...?

Personalavdelningen
till mig
  

Hej!

 

Tack för din ansökan. Vi har fått väldigt många svar på vår annons och tyvärr måste jag meddela att du inte gått vidare i urvalsprocessen.

Lycka till i ditt fortsatta sökande!

 

Med vänlig hälsning

XXX


Ehm, jaha. Men vad är det för jobb du skriver ifrån då?
Hur mycket ska jag behöva googla för att få veta vilket jobb jag inte fått?

Efter ännu ett nederlag i jobbsökandet ska jag nu hoppa in i duschen. Efter att jag besökt ams.se en gång till...

.

Jag är helt klart piggare i dag! Sov hela natten utan att behöva nässpray. Och nu har jag mest bara ont i nacken/övre delen av ryggen. Sover av nån anledning utan täcke där. Då blir jag nedkyld och får ont..

Men vad fint vädret är i dag! Helt underbart! Jag måste bara gå ut och gå. Andas härlig vårluft! Men jag måste plugga lite också. Planera frågor inför personporträttet. Vad vill du veta av en person som lever ekologiskt?

Ikväll ska jag baka muffins till Älsklingen. Men vit choklad-bitar inuti.

.

Jag känner mig piggare. Fast imorgon bitti kommer jag vara seg igen. Brukar alltid må sämst på morgonen. Tänkte vänta tills efter lunch innan jag tar mig ut  och handlar mat. Proppa kroppen med Ipren, Sinova forte och nässpray.

Gäsp. Älsklingen är och tränar. Men han kommer hem snart. Då blir det gos i sängen!

.

Kollade på ett tjockisprogram nyss. Alltså överviktiga äter ganska mycket och gärna fet mat. Fet mat ser inte så aptitlig ut på tv. Men dom äter konstigt också. Så att maten liksom ramlar lite ur munnen, dränker hakan i fett, dom tar ut tungan som har matrester på sig för att slicka upp det på hakan. Varför är det alltid så? Slafs slafs slafs.. 

Spela scabble på www.ordspel.se 
Askul!

.

Jag har nackspärr. Så oskönt! Och man får inte bli masserad när man är sjuk, speciellt inte när man är förkyld. Så Älsklingen kan inte massera mig sen när han kommer hem. Kanske lite bara...

I höst/vinter ska jag till Australien. Men bara på semester en månad eller så. Erika ska dit och jobba/semestra typ ett år så jag ska passa på att åka dit när jag har någon att besöka. Måste bara se till så jag åker dit när det är som varmast. Vill ju inte åka när det är vinter här och komma dit när det är vinter där. Finns ingen snö, men badvarmt vill jag allt ha det.

Dags att fixa iordning den härliga middagen bestående av pasta och bacon. Två olika sorters pasta dessutom!

.

Även fast man är lite sjuk måste lägenheten kanske städas. Har fortfarande inte sorterat dom rena underkläderna. Får ta tag i det samtidigt som jag kollar på Ellen. Tänkte nog ta fram dammsugaren också. Sen kommer jag vara så trött så jag kommer somna i soffan!

Vi behöver verkligen storhandla. Pasta med köttbullar igår. Pasta med bacon i dag om inte Älsklingen handlar på vägen hem. Vilket är totalt helt omöjligt. För det gör han aldrig... Men då får han gått äta den där jäkla pastan igen!

Planet earth-avsnittet med grottorna var inte så spännande faktiskt.
Btw, bilden kommer från eskilstuna.just.nu, skrev fel...

.

Jag fick inte jobbet.

Förkylningen är densamma. Om inte värre. Låg vaken lite i natt med en härlig värk i bihålorna och hosta. Proppar näsan full med spray, så mycket att jag blir orolig för att bli beroende igen. Var den en gång för länge sen. Det var inte kul att vänja av sig. Effekten av för lång användade av nässpray är att man blir täppt i näsan. Logiskt? Så när jag skulle vänja av mig så var jag tvungen att gå täppt i näsan..

Jag känner för att bara ligga i soffan och läsa en bra bok. Tyvärr har jag ingen bra bok hemma. Orkar inte gå ut och köpa en heller. Får läsa en från bokhyllan som jag inte läst på ett tag alltså.

Men jag ska kolla på lite mer Planet earth också!

Planet Earth

image72
(bild: eskilstuna.din.stad)
Vi vimlade på Nybron i fredags. Erika är en solbränning.

Har kollat på 3 avsnitt av Planet Earth. Helt underbar serie! Alla måste se den! Och så ska vi alla, när vi kollat klart, börja göra något åt vår miljö. Själv kommer jag nog käka vegan-mat på fredag. Något jag inte gjort förr. Spännande!

Lisa kommer hit på torsdag. Vi ska umgås och så ska hon handla kläder. Hoppas för min och hennes skull att hon nu hittar något =) Men vi har ju både Weekday (den nya såklart) och Monki.
Kul anekdot: När Erika var här så var vi in på Weekday. Då fattade vi inte ens hur man stängde provrumsdörren. Så jäkla spejsad! Så en som jobbade där fick hjälpa oss. Så nu är jag förberedd till torsdagen.
(nyspaus)

Haha. En annan kul sak som Erika gjorde den gången! Hehe. Kom på att jag kan skriva en lite "kul-saker-Erika-gjort-lista".
1. Hon gick omkring på H&M. Sen kände hon något tungt på luvan. Så hon går till en spegel lite senare och ser att två galjar med toppar har fastnat i hennes luva! Så hon har gått omkring i affären ett tag med dom där hängandes där. Sen når hon inte och får bort dom utan får be en tant att hjälpa henne.
2. När hon jobbade i lördags hittade hon ett trasigt vaniljhjärta. "Åh, det har jag aldrig ätit undrar hur dom smakar", tänkte hon och luktar på den. (alltså inte så kunderna ser, skymt bakom bröddisken). Sen går hon ut i butiken igen. (hon åt den inte, om ni undrade). Hon hjälper en kund och berättade vad en sak stod sen gick hon in i lunchrummet. "Erika, har du kollat dig i spegeln", frågar en jobbarkompis. "Eh, nej", svarar hon. Så hon går till en spegel och ser hur hon har florsocker över hela näsan!
Hahaha, hela familjen höll på att dö av skratt när hon berättade det vid middagen.

Enough med skratt. Eller nej, det är ju Idol på tv...

Det rinner överallt

Det rinner i näsan. Och i ögonen. Jag nyser och hostar. Jag skulle vilja gå och handla men jag orkar inte. Ville baka muffins till Älsklingen ikväll, men vet inte om det vore så bra.. Han får dom när jag är frisk istället. Har dessutom tvätt att sortera och en äcklig disk kvar. Älsklingen diskade såklart inte innan han åkte hem till Eskilstuna i lördags morse så nu får jag ta hand om den. Trevligt.
Not.

Har faktiskt pluggat lite. Sammanfattat alla miljömärken som finns (i Sverige). Börjar redan tröttna.. Är säkert sjukdomen som spökar..


Jag borde få en present..

Snor!

I dag är jag mer sjuk. Har blivit helt förkyld. Hostar också ibland.. Hoppas dom inte ringer från "jobbet" (som jag inte fått än alltså) och säger att jag ska komma på utbildning typ imorgon. Det skulle nog kanske inte gå så bra. Kanske..

Får se vad jag orkar med i dag. Tänkte på allvar starta mitt examensarbete..



Meducin?

Halsont

Jag är sjuk. Har så ont i halsen! Och är ibland täppt i näsan. Men halsen är värst.. Uhh.

Utgången i fredags var kul. Förfest med massor av blondiner. Dans på Nybron. Lördagen var också kul. God smörgåstårta på svärfars kalas. Massor av fina tal. Tårfyllt. "Skrällen" i Melodifestivalen var inte väntad. Men bra! Rongedal var bäst. Carola och Andreas sådär...







Ska försöka få i mig nåt. Men halsen gör så ont.. Youghurt?

Harkel

Jag känner mig så där grynig i halsen som man gör innan man blir sjuk.. Not nice. 
Härligt att komma hem till mamsingen och papsingen i helgen och kurera sig. 50-års kalas på lördag för Älsklingens pappa också! Tööörta! Fast jag är faktiskt inget big fan av kaffebröd eller tårtor. Är för torrt och sött. Endast en mastig chokladkaka kommer ner i min mage. Mmmm...
Jag fick väldigt fina blommor av Älsklingen. Typ en meter långa! 
Sov lite middag-middag förut. Hade mumsat i mig av hamburgarna vi gjort. Blev supermätt och trött. 
Hmm, nu har jag skapat ett sånt där blaj blaj-inlägg igen. Men det är bara för att jag inte hade något annat att göra. 

Sov gott vänner.

Snöstorm

Nu är det nästan snöstorm här. Det yr flingor som bara tusan... 
Damn.

Hmm

Intervjun gick ganska bra tror jag. Men man vet ju aldrig vad dom vill ha. Jobbet var liiite annorlundare än vad jag väntat mig. haha.. Men det är säkert kul.
Lyckades skämma bort mig lite också. Tog sällskap till tunnelbanan med killen som också intervjuades. Nästan framme så lyckas jag såklart halka och slå ner knät i backen. Aj och pinsamt. Jag ska då alltid halka på KTH. Jävla billiga skor..






Älsklingen ger mig alla-hjärtans-dags-ångest. Han började med att köpa något till mig och då måste ju jag också köpa! Han får blommor.. Hoppas inte han köpt nåt speciellt till mig. Då får jag mer ångest.

Smånervös

Nu börjar det pirra lite i magen. Lite sådär småjobbigt faktiskt. Fejan och frillan är i alla fall fixad. Kläderna är bestämda men inte på min kropp ännu. Kommer det gå bra för mig eller?

Nått puckor hade glömt kläderna och torktumlaren på i tvättstugan. Jag tänkte att personen säkert hämtat dom när jag kom tilbaka nästa gång. Men nej. Tumlaren var fortfarande på och i låg kläderna. Då var det kört för personen. För man kommer bara in i tvättstugan under sin egna tid. Jag lät kläderna ligga och tumlade bara i en.. Lakanen får hängtorka hemma.
Men hur tusan kan man glömma kläderna? Hehe.. smart.





Ungefär en halvtimme kvar tills jag sticker. Uppdaterar sen om hur det gick..

Fullt upp?

Kan man säga att jag har fullt upp i dag? Två saker inplanerade alltså. Tvättning och jobbintervjun. Jo, ganska mycket ska jag göra...
Tvättiden är om en halvtimme. Har inte sorterat tvätten så det ska jag sätta igång med så snart jag skrivit klart. När tiden går ut kl 13:30 har jag en timme på mig att ta mig till KHT:s områden där jag ska intervjuas. Tar mig en promenad dit. Som vanligt.
Har lyckats undvika att åka tåg eller buss hela veckan. Har 3 resor kvar på remsan och två ska användas i helgen. Försöker klara mig så långt som möjligt utan att åka, för det är hiskligt dyrt.. Har inget måndadskort nu, eftersom jag knappt ska vara i skolan.




Sortering!

.

image71


Eftersom Älsklingen är i skolan till typ 6 imorgon och har träning klockan 8 så ska vi ha myskväll i dag. Fira allas hjärtan nu i stället..

Hur ska du fira imorgon?

Härligt väder

image70


Åh, vilket underbart skönt väder det var ute. Solen i ögonen när jag promenerade till Fältöversten. Sol i ryggen på vägen hem. Och den värmde!

Dagens mums: att dom har börjat sälja Frisco-hamburgerbröd på Ica. Såna man kan få på Max.. Så det blir middagen till ikväll..




Även om det var ganska varmt och soligt i dag så skulle jag vilja åka tillbaka till det där sandhjärtat Erika gjorde...

Yes!

Nyss ringde dom från Academicwork. Jag ska på arbetsintervju imorgon! Yes, yes, yes! Säger inte vad det är än, eftersom det ju inte är säkert att jag får jobbet.. Men åh vad skönt det vore om jag fick jobbet. Lite mer pengar i månaden..

Har inget schema för dagen. Sa till Älsklingen att han inte fick ringa mig imorse och väcka mig. Hade ändå luren i väskan och på ljuslös, så jag hade kanske inte hört den (alltså hört vibrationen). Vaknade 20 över 10. Alldeles lagom! Osten är slut så jag måste handla ny. Och kanske någon till middagen ikväll, som jag inte bestämt vad det blir än. Kanske lagar den tillsammans med Älsklingen för en gång skull.






Jag är en Seinfeld-tönt. Har spelat allt för mycket Seinfeld-trivia på Face. Fast jag har ganska hög ranking å andra sidan... =)

Fusk på hög nivå!

Jag hjälper syrran med ett arbete om kärnkraft. Mihihih.. 

Armagedon på tv ikväll. En av dom bästa ever. Fast jag får se början helt själv. Älsklingen är och tränar just nu. Han kommer väl hem strax efter tio.









Så är det.

Fan då!

Bara G på min hemtenta. Hur fan kan jag bara få ett G? En annan, nämner inga namn i case of, lär inte gjort den bättre än mig! Och den fick VG. Fy fan! Jag som till och med läste böckerna; en noga och den andra mindre noga, men endå! Jag bläddrade i alla fall inte bara fram en sida och kollade vad jag kunde skriva om... Jävla skit.

Och jag är helt slut! Gick till bibblan och tillbaka. Är fortfarande anfådd. Tog två timmar cirka. Men inräknat de ärenden jag gjorde: lämna, låna böcker och handla bröd på vägen hem. Min ben känns väldigt kalla.





Nu känner jag bara för att tjura resten av dagen..

Så är det

image69

Brr. Vädret ser kallt ut. Frost på marken och grått. Jag ska ta en promenad till bibblan i dag. Phew! Kommer bli en promenad på minst en och en halv timme sammanlagt. Har jag ungefärligt räknat ut.

I dag ringde Älsklingen mig tio i tio för att jag skulle upp. Det var inget beställningsjobb, men det var skönt att slippa sova bort hela dagen. Fast jag var redan vaken då..




Är hungrig men är inte sugen på något jag har hemma. Knäckebröd med ost eller nudlar till frukost?

God natt

image68
Sov sött.





(Bilden är tagen och bearbetad av mig och ägs av mig enligt svensk lag. Om nu någon funderade på att sno....)

Grym film!

Cloverfield vad asbra! Riktigt bra och spännande.

Dom som sjunger på Idol är inte lika spännande. Urk, det känns som att dom bara visar dom som sjunger dåligt, eller så finns det ingen som sjunger bra i USA.








Kvällens smartcitat.
På bio spelades musik innan. Och draperiet var för skärmen.
- Men smart att dom visar reklamfilm med drapreiet för, säger jag som tror att dom glömt att dra bort det.
- Men det går ju inte, projektorn står ju där, säger Älsklingen och pekar bakåt och uppåt.
Så smart var jag som talade högt innan jag tänkte mig för.
Vill någon ha förklaringen, be om den i kommentarsfältet så folk kan se hur osmart du också är ;D

Det hänger på rubriken

Antalet besökare hänger på rubiken. Och på hur mycket man skriver egentligen. Ju mer inlägg, desto mer tillfällen att synas på "senaste inlägget"-listan. Varför drivs jag alltid av att ha många besökare? Vill jag verklingen att många ska läsa?
Okejrå.

Måste fylla min mp3 med bra musik. Ska nämligen promenixa till bion. Så jävla bra! Måste väl börja röra på mig om en kvart, 20 minuter. Har för mig att det tog 40 minuter att gå förra gången. Ungefär. Har redan köpt biljetterna så måste inte vara där en timme i förväg (som regeln är i Stockholm).




Bara för att jag har ont i handleden tog jag av mig mitt armband som jag alltid haft där. Och det känns fortfarande som att det sitter kvar. Ungefär som när folk som amputerar får fantomsmärtor i den borttagna kroppsdelen. Fast min gör inte ont, den bara....känns...

Myggspray?

Jag hade min karriär framför mig. Jag såg pengahögarna, det goda ryktet, den härliga arbetstiden. Allt! Jag hade nästan börjat planera vad jag skulle spendera min lön på.
Men jag kunde inte installera mitt Photoshop. Hade inget serinummer, och hittade inget fungerande heller. Så nu kan ingen anställa mig som Photoshop-installerare. Jag hade vart bäst...








Voltaren luktar exakt som myggspray.

Bio!

Bokade nyss biljetter till en bio ikväll. Cloverfield ska vi se! Har sett fram emot den som tusan! I just love mostermovies! Det är regissören från Lost som gjort filmen. Handlar om ett monster som invaderar New York. Hoppas det inte är en ny Godzilla bara.. =)








Preparerar handleden med massor av Voltaren!

Mus-handled

Jag har inte en musarm, utan en mushandled. Det gör svinont! När jag vickar handen bakåt och åt sidorna. Inte bra eftersom jag troligen ska spendera mitt arbetsliv framför en dator. Men tror helt ärligt att det beror på Älsklingens bärbara. Då vinklas handleden lite fel.. Inte så ergonomiskt.

Vaknade alldeles för sent i dag. Vaknade först nio och tänkte: usch vad tidigt, nu måste jag somna om. Tänkte att jag lär sova en timme till max. Men vaknade elva! Då är det liksom dags för lunch!

Så nu är projektarbetet igång. 10 veckor framöver. Slappt känns det som.. Ska börja med att researcha. Alltså att läsa massor med böcker. Ska först skriva klart mitt PM som jag måste ändra, sen sticker jag till bibblan imorgon. Med cykeln. Passar på att bika till söder och bestämma en intervjutid med personporträttet. Effective!





Hur läker man en mus-handled?

Jaha..

Igår var kul. Ganska blöt men kul. Det var inte ens så bra idé att börja dricka halv tio. Eller att köpa en drink ute. Den enda bra idén var cheeseburgarna på vägen hem. 
Pre-partade hos Daniella. Jag, hon, hennes moster och hennes mosters kompis. Gick hemifrån vid elva. Kom till Golden hits. En och en halv timmes kö. Nej tack. Gick till nåt annat ställe som jag inte vet vad det hette. Visste säkert igår, men minns inte nu. Fast där var det 27 i åldersgräns så vi kom inte in. I alla fall inte jag och Daniella. Hehe..
Smarta som vi är tar vi en taxi till Kungsgatan. Men det var ju inte smart eftersom vi var ett kvarter bort. Så taxiresan tog säkert längre tid än om vi skulle gått. Gick in på Karlsson & co. Hade ingen aning om vad det var för ställe.. Spelade lite blackjack som vanligt. Varför kan jag inte låta bli? Vann 20 spänn. Spelade bort lite mer.. Daniella bestämde att vi skulle dricka en drink och jag sa inte nej. Strawberry daquiri. God, men dyr. 
Lämnade placet innan två. Stack in på Donken och handlade burgare och gick till Stureplan och tog bussen hem. Snackade i luren med Älsklingen hela vägen från bussen så jag inte skulle bli våldtagen. Var ganska lurig men vaknade relativt pigg. Käkade knäckemacka innan bakfyllan slagit till så jag har mått bra i dag. Trots.

Har bara haft en skön söndag. Imorgon är det ny vecka! Med mera slapp. Funderar på att gå till bibblan och lämna och låna nya böcker.

Fast nu ska jag kolla vad det är på tv och göra en kvällsmacka. Prisextra har som godaste mackorna ever! Petit någonting heter dom. Supergoda.. 





Grattis min älskade mamsing som fyller år i dag!

Klädpanik!

Jag fick klädpanik! Jag hade verkligen inget i garderoben att ha på mig.. Men så hittade jag min svart-vita monki-klänning med gubbar på.. Typ. Så det fick bli den med mina stövlar. Måste köpa hem nya tröjor. Linnen och sånt. 

Ska inte vara hos Daniella förens vid nio. Ska antingen gå om några minuter eller om en kvart.. Kollar på Melodifestivalen först. Den börjar dock inte så bra.. Face-84. Dagens dansband eller vad? 






Ha en kul kväll!

Har inget annat för mig

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
4 stycken. Och en magnet-grej till porten

Vilken svordom använder du mest?
Shit, fan, jävlar... 

Äger du en iPod?
Ne

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Nothing. Jag får sova tills jag vaknar, varje dag!

Hur många resväskor äger du?
En. För liten dessutom.. Eller egentligen inte, men vill ha en större :)

Var köper du dina matvaror ifrån?
Prisextra, Ica på Fältan och Hemköp

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Bådeoch :)

Vilken var den senaste filmen du såg?
Heartbreak hotel. Gillar egentligen inte svenska filmen men den var ganska kul faktiskt

Har någon av dina vänner barn?
Nej, ingen

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Kläder. Och en middag

Har någon någonsin kallat dig lat?
Hahahahaha, för många gånger!

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Ingen tror jag. Har all musik i datorn

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Urk. Ingen av dom

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej.. 

Använder du huvtröjor?
Ibland.

Kan du vissla? 
Jag heter ju Johanna

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nope

Vem var den senaste som ringde dig?
Min Älskling

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Garanterat. Vem har det inte snackats om bakom en rygg?

Tittade du på tecknat när du var liten?
Jupp, tecknat var bäst!

Hur många syskon har du?
Två underbara

Vilken film kan du alla replikerna till?
Hehe, vet inte om jag kan alla replikerna men några kan jag nog citera: bl a Kejsarens nya stil och Ace Ventura-filmerna

Äger du några band-t-shirts?
Ja, Håkan såklart. Mando Diao snart ;D

När flög du senast?
I augusti till och från Lefkas, Grekland

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Jag har inte ens ett köksbord..

Läser du för skojs skull?
Eh, ja.. massor!

Pratar du några andra språk?
Engelska och rövarspråket.. :)

Diskar du din egen disk?
Ja, och Älsklingens

Har du gråtit offentligt?
Ja.. 

Har du en stationär dator eller en laptop?
Älsklingen "äger" väl båda men "min" är stationär och hans är bärbar.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Hela tiden!

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
En tatuering isf. Ingen piercing.. ont

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja, old fachion som jag är. Men i dagens samhälle måste jag väl säga att det ska vara lika :)

Kan du kasta macka?
Jag är bäst!

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Nej, en eller två på diskreta ställen är väl okej. Någon annan kommer nog inte in genom mamma och pappas dörr. 

Har du en blogg?
Har jag?

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Foto var kul. Och naturvetenskapen. Och journalistiken

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor

Gillar du din boendesituation?
Jorå, skulle vilja har lite större och lite mindre våldtäktsmän runt knutarna

Vilken är din favoritfrukt?
Är helt såld på clementiner nu. Men gillar äpplen och sånt också.. 

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Mwahahahah. Nee

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
22

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, det måste jag vara. (men inte på bloggen). Jag rättar gärna personer som säger fel också. Tyvärr

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Älsklingen. (fast om en småsak)

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
För att min mamma tyckte det var fint. (tror jag)

Gillar du senap?
Yes

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Hellre det är bungyjump i alla fall

Sover du på sida, mage eller rygg?
På sidan med huvudet mot väggen. 

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nope

Tycker du om att krama folk?
Väldigt!

Skulle du säga att du är trendig?
Nja.. kanske

Äger du en digitalkamera?
Ja.

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Säga nej tack

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Kommer inte ihåg nån bra typ

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Men åh, det kommer jag inte ihåg

Tycker du att du är attraktiv?
I'm hot like hell! Ungefär...

Vad är du allergisk mot?
Katter. 

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Haha, nej.. Skulle inte kunna leva utan kött

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
Tänker inte säga! Min syster har en gammal vana att alltid säga att hon kom på det först, eller rent av sno idén.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"de här sammanhangen; var och en som vill ge sig in i fiskedebatten får". Tyst hav, av Isabella Lövin 

Vad har du på dig?
Tofflor, två tunna strumpbyxor, ett par grå knästrumpor, pyjamasbyxor, linne och svart tröja (halvt partyklädsel/mys-klädsel)

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
Jim Croce, nåt som Älsklingen tycker är bra. Han sjunger operator, men jag tycker alltid han sjunger A burrito. haha!

I dag är det lördag i alla fall

Daniella frågade om jag ville hänga med henne och hennes moster ut ikväll. Det låter oneklingen kul :D Så vi ska väl och dansa på nåt klassikerställe, typ Golden hits. Vad nu det är. hehe

Hade den skönaste sömnen på länge i natt. Vaknade först på morgonen och var helt utvilad. Men somnade om lite igen.. Mmm








Vad gör du ikväll?

Är det fredag?

Älsklingen ligger i sängen och vilar. Han började må illa igen.. Så jag sitter i soffan, framför tvn med datorn i knät och bloggar. Kul fredag.. Hoppas jag får roligare imorgon. Brudarna och jag. Håller mest tummen för att dom inte ska banga ur! Med dom finns alltid risken. Jag vill inte bara sitta själv hemma imorgon och kolla på melodifestivalen. Älsklingen ska iväg på nån fighting-grej med några polare. Och så går dom kanske vidare och tar en öl efteråt. Det är därför jag kan gå ut imorgon. För då kan vi göra sällskap hem så jag slipper möta våldtäktsmannen. 

Vad gör du i helgen?





Nu ska jag slänga mig ner bredvid min sjukling och kramas lite. 

Men va faan!

Älsklingen chockade mig i morse. Han mår tydligen illa igen! Men kom igen, skärp dig man! Så nu ligger han och sover i sängen igen. Men jag är fortfarande frisk. Funderar dock på om det nu är något annat är kräksjukan. Han var ändå frisk igår och om det är samma sjuka i dag så är det tredje dagen. Det är inte vanligt.. Eller? Jag tror han inte tål kyckling. Kan man vara allergisk mot det? Vi käkade det igår, och han har börjat må illa några gånger innan då vi ätit kyckling.. 

Ska kanske på tjejmiddag imorgon. Eller något i alla fall. Vi hade planerat en middag, men nu är Erica sjuk så vi andra kanske bara ses, dricker lite vin och kollar på Melodifestivalen.. 






Jag som hade tänkt ta med Älsklingen på promenad i dag.. Undrar om han orkar sen. Tveksamt.

Men vad gör ni Kent?

Som ni alla vet är jag inget fan av Kent. Någonsin. Men en bra låt har dom gjort. Elefanter heter den och finns på nya skivan. Kollar på QX-galan (homo-bi-grejen på fyran). Där spelade Kent nyss. Dock den enda låten jag gillar vilket var bra. Men vad gör dom? Spelar playback! Jocke, vad tänkte du med? 
Dom står där och lallar med sina instrument. Jocke sjunger och vickar huvudet fram och tillbaka. Det är så uppenbart att dom inte spelar på riktigt. Inte ens sladdar har dom till gitarrerna och baserna! Hallå?! Hahaha! Jag kan bara skratta...
Försvara er Kent-fan om ni kan! Är det inte lite lurendrejeri det där med playback?







Jag är inte sjuk än...

Fortfarande ingen kräk

Älsklingen mår bättre. Jag mår också bra! Är jag frisk imorgon kväll borde jag vara säker. Då kan jag också vara säker på att jag är immun! Har jag levt med en sjuk person i ett helt dygn, sovit en decimeter från honom så borde jag blivit smittad, visst? Men jag är kanske immun. Håll tummen för att jag klarar mig över natten och dagen! 

Gick bra i skolan. Sista lektionen på några veckor. Hehe.. Bara slutseminarier vecka 16. Det är ett tag dit. Bara eget arbete från och med nu. Skönt för mig va? Synd att jag inte har något jobb. Söker för fullt. Vet du någon som vill ha mig? Jag är så jävla bra på allt jag gör! Bäst... 

Missa inte Efterlyst ikväll som tar upp vårt våldtäktsförsök. Alltså inte vårt, men från vår backe! Jag kanske kommer med i bild. Passerade med en svart jacka och vit tygpåse när dom spelade in. Och ett rött diadem. Kan inte missas..




Gjorde så jäävla god kycklinggryta ikväll. Med paprika och färsk broccoli. Mamma, blir du förvånad?! :D 

Vågar jag?

Uuhhh.. Jag står inför ståra val. Ska jag gå till skolan eller inte? Jag ska risker att bli sjuk där? Fatta vad jobbigt. Då värsta kräksjukan i skolan och behöva åka pendel och tunnelbana hem på 45 minuter! Det skulle inte funka.. Så vad ska jag göra? Samtidigt så kan det ju vara så bra att jag är immun, eller att jag inte blir sjuk i dag, utan imorgon. För imorgon är den senaste dagen jag kan bli sjuk om Älsklingen smittade mig.
Så vad blir det? Samtidigt kan jag ju smitta klasskamrater också. Det vill jag ju inte ha på mitt samvete.








Orkade inte hitta nån bild.. En annan blogg kanske.

Hmm

image67
Min katt älskar ostbågar och ostbollar (boll som blir uppäten på bilden)

Jag kollade nyss igenom min blogg lite snabbt och konstaterade en sak. Den ser väldigt tråkig ut när jag inte har bilder med inläggen. Så nu ska jag börja med det. En bild varje inlägg! (är mitt mål alltså)


Ska gå och pyssla om min Älskling nu. Typ mata med nyponsoppa..

Fortfarande frisk

Ännu är jag frisk. Känner ingenting i magen. Hur länge ska jag vara orolig? Typ tills han är frisk eller? Till en vecka efter att han är frisk? Känner mig dock osårbar! Jag är nu helt övertygad om att jag inte kommer få kräksjukan. Det känns så omöjligt på något sätt. Vi har inte haft någon kräk på 5 timmar heller. Bra jobbat Älskling!

Käkar lite mjölkchoklad i stället. Och ska ta mig ett glas cola. Fördel med magsjuka är just att man får dricka cola. Utan att få dåligt samvete. För det är bra för magen! Har mamma sagt..
Och mammor har alltid rätt! Eller hur?

Jag tror nästan jag kommer slå rekord i ordbajsning i dag. Har lite mindre än en halv A4 (på datorn alltså) som jag måste ordbajsa. Alltså skriva något om absolut ingenting. Eller så skippar jag det och lämnar fram en luktfritt, lite kortare hemtenta. Bättre med kvalitet än kvantitet. När det inte gäller godsaker förståss.






Mammor är också bra när man får en pojkvän med magsjuka. Då kan dom säga många bra saker som man ska köpa hem till dom..

Noooooo!

Älsklingen har fått vinterkräksjukan! I'm screwd. Nu sitter jag bara och väntar på att jag också ska bli sjuk. Fast jag har aldrig haft vinterkräksjukan, och nog ingen i min familj heller, så vi kanske är den lyckliga en femtedelen svenskar som har ett genetiskt skydd. Mår inte dåligt än och sjukdomen har vart i huset sen snart ett halvt dygn. Hoppas jag klarar mig!





Håll tummen för mig.

Snusk!

Semlor är blä! Grädden och mandelmassan äter jag gärna, men inte brödet. Äckliga kardemummasmulor och gör mig kräkig! Usch usch.. 

Älsklingen var hemma en timme. Sen stack han till träningen. Så jag är ensam igen. Jag är i absolut behov av ett jobb! Så jag har något att göra om dagarna. Samt tjäna pengar. Hade jag haft pengar hade jag stuckit iväg på en sista-minuten på en gång! Med Erika.. Den enda jag vet som kan ha tid och pengar :) Right?







Fick en knäpp och dammsög, våttorkade golvet och städade toaletten strax innan Älsklingen kom hem.. Nu kan jag sova med gott samvete.

Fattigare

Nu är jag 364 kronor fattigare. Och en väldigt onödig bok rikare. Men jag ska sätta ut den på försäljning redan på fredag. Vill du ha en Metodbok för medievetenskap? 300 spänn. Ett kap!

Min mamma fyller år i helgen. Älsklingens pappa fyller 50 veckan efter och ska ha fest den helgen. Och jag har inte råd att åka hem båda dagarna. Förlåt mamma.. Men jag får gratta dig nästa helg. Förlåt..






Jag köpte en mjölkchoklad istället för semla. Mycket godare!

New record!

Woho! Igår hade jag 56 unika sidvisningar! Nu är det bara runt 1344 sidvisningar kvar till jag kommer på "mest aktiva"-blogglistan! Snart så.. Snart.







Frukost. Sen kan jag ta tag i mitt bokproblem.

Snabbo

Älsklingen lagade vårt internet igår. Och nu är mitt jättesnabbt! Jag hinner med mycket mer än vad jag gjorde innan :)

Jaiks. Superproblem! Jag har en hemtenta som ska in om två dagar. Jag har bara gjort hälften. Den andra hälften består av att läsa en bok och skriva om den. Hehe. Och boken har jag inte ens hemma. Den är försenad på statsbiblioteket sen förra veckan. Så jag måste kanske köpa den. En heelt onödig bok för mig. Fan fan fan! Den åker ut på försäljning direkt efteråt. Och jag kommer nog få köpa den på Akademibokhandeln. Dyra priser!





Lite stress bara...

Divalista

Om jag vore en diva skulle min loge-lista/diva-lista se ut så här:
  • 5 påsar med "Vinterkatten" men bara med dom små tassarna
  • Cheeseburgare skurna i munsbitar med tandpetare
  • Färdigpoppade popcorn men bara med "hjärnor" och "spöken"
  • Ett Wii med Mario-galaxy men bara med dom lätta banorna
  • Kreta/Lefkas-pizza (skuren i bitar såklart)
  • Utländsk citronfanta (bring it to Sweden!)
  • En hög med väl utvalda komiska serier som "Seinfeld" eller "Kenny vs Spenny"
  • Sällskapsspel och några att spela med (som förlorar)
  • Massör, frisör, sminkör
  • Kattungar 


Fast jag vet inte vad jag skulle bli en idol eller diva av..

Idol

Amerikansk idol på 4:an. Svensk idol i min säng som spelar gitarr. Det är skönt att ha Älsklingen hemma. Han kan massera mig om det behövs. Och kramas också.

Tänkte göra pastagratäng i ugnen. (Eller det blir kanske automatiskt en gratäng om den görs i ugnen...?). Fast köpte hem riven gratängost istället för ostsås. Tabbe. Så det fick bli vanlig pasta med köttfärssås. 







Kul att jag roar ibland :)

Breaking news

Senaste nytt!
Rådjuret är tillbaka. Hon skuttade över parkgången när jag var på väg hem från tunnelbanan. Sen halkade hon nästan på asfalten lite högre upp. Söta...

Jag måste diska.

Och jag hatar 118 003-reklamen! En jävla tuttfia i minkjol och bautabröst som står och "sjunger" och vickar kraftigt på höften. Varför reagerar ingen? Är det ett skämt som jag missat?

Just nu lutar det åt att min och mammas minibreak inte kommer bli av. Krångel och sånt. Måste ringa och säga den tråkiga nyheten. Får spara den till någon annan gång.




En man gick omkring med en OS i Athen-flagga runt halsen som en mantel och han hade rakat huvud med en sån där bladkrona som Ceasar hade.
Kajsar som han heter på riktigt latin ;D

Joråsåatte

Tomt i skallen.

Tanke: ska jag gå ner på stan? Ta en lång promenad dit. Skippa våldtäktsbacken. Är det halt ute eller? Måste ju till skolan och lämna in mitt PM. Som jag tjatat om..






Hur många är det som läser alla inlägg egentligen? Den som kommer in här kanske ba: Jaha, hon har uppdaterat nu. Men läser bara den översta bloggen...

Mini-break

I början av mars ska jag ner till Skåne och skriva ett reportage. Då ska mamma följa med. Vi ska ha en liten mini-break där nere. Först bo en natt på den ekologiska gården sen tvä nätter någon annanstans. Vi drömmer om vackra österlen och solen. Det lär dock fortfarande vara kallt tyvärr. Eller kanske någon mer plusgrad än vi har här i nordliga Södermanland (/Stockholm).
Det lär inte heller vara så här vackert:










Nänu är Älsklingen snart hemma.
Gostime!
(bild: wordpress)

Fetlag?

Hahahaha! Så jäkla kul =)

Jag har nu käkat lite pizza. Blir till middag också. Efteråt gjorde jag 100 (!) situps!! Fast i soffan. Blir det lättare då eller? Gjorde 20 stycken gånger 5. Bra va?!
Nu kanske pizzan inte hinner lägga sig på magen.

Borde diska. Men vet inte om jag orkar det i dag. Imorgon hinner jag ju också.





Kolla in länken. Det är skitkul!

Tråkigaste

Den här söndagen kommer nog bli den sämsta någonsin!
Anledningar:
Jag vaknar själv. Har dessutom inte sovit allt för bra. Eftersom jag sovit själv alltså..
Jag ska skriva ett fuck-PM på 3-4 sidor. Jag har inte börjat och vet knappt hälften av vad jag ska skriva där. Hjälp!
Det är fettis-dagen. Och jag gillar inte ens semlor!
Jag kommer nog inte få pizza till lunch eller middag. (pga snåla csn)

11 rubriker ska mitt PM innehålla. Alla är pissjobbiga. Jag ska till och med komma med en tidsplan för 10 veckors arbete! Inte ens jag som är så organiserad kan klämma ut det på en dag. Fan..




Jag tyckte det skulle bli mysigt med snö. Men jag har redan tröttnat på den. Det är liksom inte lika mysigt på dagen som när det är mörkt.

Update
Tydligen var det inte fettisdagen utan fetlagsdagen. Det menar att jag borde gå och köpa mig en pizza och bli lite fet. Hmm.. Är dessutom nästan klar med mitt PM! Gick mycket bättre än väntat. Så nu kan jag lugnt slappa resten av dagen och lämna in det i tid till imorgon. Fast jag måste ju fila lite på det såklart...
Det har börjat snöa igen.

Ensamhet

Älsklingen har åkt hem till sin pappa och hans familj. Han lämnade mig med en diskhög och en korsordstidning. Väga upp?
Det känns skönt att jag har mitt dörrlarm i alla fall

Nu har snön kommit till Stockholm. Tydligen är det ganska mycket snö i Eskilstuna. Men här har den inte börjat lägga sig på marken än. Den bara blåser omkring och yr. Imorgon är det nog vitt. Och kaos i trafiken. Tur att det är söndag..

Min söndag kommer innehålla en dag fylld med internet, Word och PM. Tråkig med andra ord. Fast det måste göras! Värst blir det ändå på måndag då jag måste åka in till skolan och lämna en pappersversion till läraren. Slöa med att skriva ut själva eller vad? Först ska den in på webben PLUS papper. Jävla påhitt.






Vad har du för dig ikväll?

Överfall!

En kvinna blev i natt överfallen, våldtäktsförsökad och knivskuren i halsen. I vår backe!! Vår backe som går till tunnelbanan!! Tydligen var det sjätte överfallet i Gärdet under den här hösten och vintern. Jag tänker inte gå ut på kvällarna ensam igen. Senast förra fredagen gick jag hem där ensam klockan halv 3 på natten. Fatta vad som kunde ha hänt! Läskigt.. 
Vaknade av en helikopter som flög omkring över vårt hus, typ aslänge. Sen fösvann den. Tydligen så letade den efter våldtäktsmannen.. Det jävla aset som jag ska kalla honom hädanefter.

Simningen igår gick bra! Det var skönt och lite jobbigt.. Det tråkiga var att dom började stänga av banor för simträning när vi hade simmat en halvtimme (500 m). Så då bubblade vi istället. 

Nu ska jag ut på en promenad med Älsklingen. Sen åker han hem till Eskilstuna. Och jag lämnar inte lägenheten.. 




Har kanske ett personporträtt på gång. Nästan en kändis =)

En jävla fegis

Jag kan inte simma. Det går inte.. Tog en dusch nu och då svek modet. Mina ben förstör!! Men om någon följer med mig så går det bättre.. Vill inte gå själv. Daniella kanske följer med. Då är det lugnt.. Men om hon inte följer med ska jag ta en långpromenad i alla fall. Typ runt Djurgården. Det är långt som fan. =)






Aja.



Update: Daniella följer med. Lycka

PM-panik!

Wah! Nu börjar jag smått få panik. Jag ska skriva ett PM om mitt projektarbete som ska in på måndag. Och då ska jag redovisa vad jag ska skriva om i minst 3 artiklar. Jag har bara en klar. Fuck fuck fuck.. Finns det vekligen ingen ekologiskt person som du känner? Fan.. Det är riktigt svårt att hitta!

Simning i dag. Nu ska jag fan göra det. Inget mer gnäll på mina ben. Bara i mitt huvud.. Men ser folk chockade ut när jag simmar så kommer jag inte gå tillbaka på ett tag. Haha..







Gillar inte ångestknutar i magen. Fan va skönt det vore att bara jobba. Gå till jobbet, göra det man ska, gå hem och släppa allt. Men skolan ligger alltid i bakhuvudet och gnager. Inte alls skönt...

RSS 2.0