Uppsalatrippen

Är äntligen hemma. Lite sliten. Kvällen blev vild. Och kul :)
Vi anlände till Uppsala på kvällen, hittade tillsist busshållplatsen och kom på rätt buss. Klev av, köpte kebabtallrik och begav oss hem till Tobbe. Han bor i en studentkorridor där nånstans. Käkade den mumsiga kebaben i köket och drack gött vin till. Mera vin i soffan. Buss mot stan. Älsklingen trixade med sms-biljetten, billigt. Men var tvungna att kliva av efter en hållplats för Tobbe hade glömt våra gästleg i plånboken.
Taxi till stan. Lite sightseeing. Typ.. Taxichauffören verkade inte så hemma på sin egen stad. Hehe
Kom in på Norrlandsnationen. Mobbade tydligen han som kollade legget genom att upprepa det han sa, på norrländska. Garderob, öl, dans. En kille vi var med vad manlig cheerleader. Jag är facinerad över att det finns cheerleading i Sverige.
Dansade bakom ett skynke. Jag snubblade på en sladd, dunkade rakt ner i golvet. Tog emot mig med pannan och en bit av kinden. Präktig bula där i dag. Precis ovanför ögonbrynet. Sen blev vi utslängda från dansgolvet, för bakom skynket fick man inte vara. Och speciellt inte spela piano som Tobbe började göra.
Hämtade ut jackor, käkade en grillad korv för 30 spänn. Whattahell liksom.
- Vill du ha rostad lök? frågade korvgubben.
- Ja, tack, svarade jag.
Jag har typ aldrig ätit rostad lök. Men kostade korven så mycket ska jag fan få allt jag kan få till. Mycket ketchup och senap.
Sen ramlade jag in i en pelarkant och slog i örat också. Så där är jag också öm och blå-lila.
Taxi hem.
Efterfest på Tobbes rum. Jag tvättade bort sminket, fick ett "vad hemsk du ser ut" från Älsklingen och somnade sen i fotändan av sängen. Blek i fejan och röda ögon. Ganska hemsk alltså.
Efterfesten pågick fram till en 5-6 på morgonen. Jossan stannade också över så dom hämtade en soffa från allmänrummet (?). Den kom knappt in så hon fick till hälften sova i hallen.
Vaknade halv 1 i dag. Bakis som fan. Men drack vatten och en Ipren. Sen blev det bättre. Som tur va..
Jag och Älsklingen tog bussen in till stan. Käkade skabbig bakfyllemat bestående av en gyrostallrik. Älsklingen vågade inte äta grönsakerna ens.
- Lite skit rensar magen, säger jag.
Tåg hem. Ont i pannan. Bakisen började komma tillbaka. Trött som fan. Tunnelbana, promenad och sen äntligen hemma. Har legat i soffan bredvid Älsklingen och läst min bok ett tag. Nu mår jag bra. Är törstig bara... Ett stort glas kallt vatten.

Kvällens knäppt: Att Tobbe fick en redbull istället för öl. Att Tobbe öppnade sin andra flaska vin under efterfesten. Urk för att dricka så mycket :)

Men vi hade kul. Fast jag börjar känna mig gammal. Somna på efterfesten. Men samtidigt så fylleramlar jag fortfarande hela tiden.


Vatten.

Billig resa

Jag har fått en gammal väska av mamma. Var tvungen att börja använda den nu. Hittade en bussbiljett från 1995 i den. Då kostade en hel resa bara 13 kronor. Inte illa!
Tvungen att börja använda, ja. Min älskade, älskade väska med rosett på, från Glitter har gått sönder. Ena fästet till axelrämmen har lossnat. Försökte sy fast den igen, men jag hade bara av nålen.

Kanske hittar en ny (och billig) väska på HM. Ska dit snart. Men smartot som jag är har lovat att jag ska vara tillgänlig i luren hela dagen för en intervju. Så när kan jag typ lämna huset egentligen? Behöver ju gå iväg och handla. Men kan inte förens han har ringt. Om han ens gör det! Kan jag gå klockan 4? Kan jag räkna med att han inte ringer då?


Ska nog spela lite betapet och fördriva tid nu...

Uppsalaresa

I eftermiddag/kväll sätter jag och Älsklingen oss på tåget till Uppsala. Sen vankas det vin och indieklubb-utgång. Nu var det länge sen jag var ute. Ännu längre sen jag var ute med Älsklingen. Om inte de 20 minuter på Debaser räknas där vi va i november, typ.

Damnit. Jag har inget vax hemma, eller nåt annat att fixa håret med för den delen. Bara en tuperingskam och spray. Måste handla på HM senare.


Vad ska du göra i helgen?

Nya håret

Nu är håret klippt. Blev väldans bra. Fast frisören var inte så bra på att fixa luggen :)



Imorgon åker jag och Älsklingen till Uppsala. Ska till nån nation (studentkår typ) och gå på indieklubb. Sweetans! :D Kul att få uppleva den staden lite också. Åker tillbaka dit över valborg också tror jag..



Bästa nyheten: att det öppnat en thai- och sushirestaurang ganska nära oss. Igår köpte vi hem mat. Yukinaki (entrecot i soyasås med ris) och 4 bitar sushi var. Och det var inte så dyrt heller. 15 procent rabatt om man köper med :) Kommer bli mycket thaimat från och med nu. Och mindre pizza. Tyvärr.. hehe

Klippdags

Jag har bokat en klipptid. Imorgon. Nu ska håret få bli ordentligt kort. Typ inte ens axellängd! Vågar jag? Knappt.. Men vill verkligen ha en frisyr, för en gång skull.. Så jag kommer nog fota och lägga upp bild sen. Om det blev bra alltså. Håll tummen för min skalles frilla.




Jorå, det rullar på bra nu. Bara bra...

Lugnare?

Älsklingen kommer hem tidigare i dag. Härligt! Kanske tar och storhandlar. Får se.. Potatisgratäng ska det bli till mat i alla fall.

Min klasskompis Daniella berättade att läraren sa att mitt arbete såg bra ut. När Daniella var på handledarsamtal alltså. Så hon hade frågat hur det gick för mig och då sa läraren att det kommer bli ett bra arbete. Så jag kanske är lite lugnare nu. Kanske... 2 veckor kändes helt plötsligt som väldigt lång tid. Ska läsa igenom en annan kompis arbete nu och ge kommentarer på.



Lunch: nudlar, med smak av fläskkött (Eldorado). Stort glas kallt kolsyrat vatten.

Gulp

I dag är det exakt 2 veckor kvar tills c-projektet ska lämnas in. GULP. Varför är jag inte stressad? Jag borde vara det.. Måste jobba hårt nu dom sista dagarna. Jag orkar bara inte. Nu är jag grymt skoltrött. Vill bara att sommaren ska komma så jag slipper skolan. Har fan pluggat i 15 år i streck! Önskar att jag väntat ett eller två år med att börja på högskolan. Men nu är det gjort och jag har orkat mig igenom nästan allt. Praktiken kommer nog bli kul i alla fall. Roligare än skolan...


Dags att sätta igång. Suck...

Ensam

Älsklingen är fortfarande i skolan. Dom ska lämna in ett grupparbete imorgon så nu är det tydligen sista minuten-arbete som gäller. Och att vara ensam för mig...
Sitter och tittar på So you think you can dance. Hehe, ganska kul faktiskt.
"Jag kommer bli topp-tio" - självsäker dansare
"Det gör ont i min musikaliska kropp" - dansk jury om hans tio-i-topp-dans.
Men endel är faktiskt bra.

Middagen blev inte bara nudlar. Hade glömt att jag tagit fram kyckling så jag stekte den med lite wokgrönsaker. Men det blev inte supergott. Var knappt hungrig heller. Men dock törstig. Är det fortfarande. Måste dricka mer...





Oh, jag har ju förtusan kolsyrat vatten i kylen! Totally forgott.

Våffla

Fifan. Det är våffeldagen. I love them! Men Älsklingen hate them. Alltså inga våfflor för mig. Jag har inte ens ett våffeljärn om jag ska vara ärlig. Inte så sugen på att köpa fördiggjorda. Eller är dom goda?







Middag: skulle vart potatisgratäng med varmrökt ytterfilé. Men glömde köpa potatis och orkar inte gå och handla igen. Så det får bli nudlar. Och macka. Och ett stort glas kallt vatten.
Vad ska du äta?

.

Känner mig konstig i kroppen. Snurrig i huvudet och illamående, typ. Ligger i soffan, läser och tittar på tv. Har smaskat i mig en daim och en japp, som jag nu ångrar att jag åt... Men men.

Kommer nog åka till Uppsala i helgen. Hälsa på Älsklingens kompis. Sova över och säkert parta. Väldigt säkert att vi kommer göra det. Sova i hans lilla 17 kvadrat, eller vad det nu är. haha..

Älsklingen började fresta mig med att köpa lägenhet. Hittade en suuuperfin 35 kvadratare inte långt härifrån. En och en halv mille, innan budgivningen börjar. Ajsinbajsing-dyrt. Men vill ha. Gärna.



Förvirrad.

.




Det gör ganska ont....

...

Är äntligen hemma i Stockholm igen. Gick väl inte riktigt som väntat.. Men ändå.
Låningen kom i dag. Ska handla hem strumpor till Älsklingen. Kanske nåt till mig själv. Får se.. Är inte på nåt humör direkt. Ganska blahablaha-humör. Typ whatever.
Skitjobbigt..


Lunch: mikropizza och macka. Stort glas kallt vatten. Stort. Och kallt.

Hemlängtan

Nu längtar jag hem till Stockholm. Vill hem till Älsklingen. Hans enda lediga dag den här veckan. Ska verkligen skynda mig. Tror jag kommer ta 2-tåget. Då är jag hemma och innanför dörren vid halv 4. Fan, det är ganska sent.. Kanske hinner med ett-tåget.. Shit, måste kolla så att tågen går då också. Det är ju röd dag i dag...



Tror jag gick upp typ 3 kilo igår. Det var i alla fall så mycket mat jag käkade. Sen lite påskmust på det.. Och popcorn. Urk.. Hehe.




Frukost.

Ge mig påskmaten

Nu är påsken snart slut. Näst sista dagen med påsknamn. Och varken ägghalvor, lax eller sill har passerat munnen ner till min mage. Men snart. Snart är det dags. Mamma har laddat upp med massor av mat. Till och med kallskuret kött med potatisgratäng.

Älsklingen har nu lämnat Öland. Eller så är han på bron eller nåt. Han rullade i snön och badade i havet igår. Tecken på att han är lite knäpp ibland.
- Jag ville bada före dig i år, sa han anledningen var.
Och jag som knappt badar på somrarna i Sverige. En sommar, kanske två eller tre år sen, badade jag ingen gång! Jag tycker det är värt en applåd. Speciellt med tanke på att somrarna brukar vara ganska varma här. Men det kanske är så att dom varma dagarna alltid infaller samma tidpunkt som helvetesveckan. Har inte forskat i det faktiskt...
Får se hur det blir den här sommaren. Tror vi i alla fall ska försöka bada nån gång. Kanske cykla ut till Lindingö. Där ska det finnas några stränder.

Shit, vad jag babblade bort mig på annat där. Snacka om TMI.
Uppdrucken julmust: 3,5 liter.


Hur många som läser har eller kommer äta Janssons frestelse som påskmat? Säg tuppenja.
Tuppenja!

Påskafton

Gårkvällens 3x30 årsfest var nice. Gratis öl och vin hela kvällen. Farligt, farligt.. Var lite bakis i dag. Och trött. Men helt okej. Nu mår jag bra. Speciellt efter pappas mat: fläskfilé med kulpotatis och beasås. Smaskens för en bakismage! Nu ska jag sikta in mig på chipsen också.

Imorgon kommer vi att fira påsken ordentligt. I dag jobbade mamma och Erika så vi tar firandet imorgon istället. Mormor, moster, mosters sambo, kusin, kusin barn, kusin och kusins kompis kommer hit och vi ska äta massor med mat! Och godis hoppas jag.
Fick en eyeliner i mitt påskägg (tillsammans med godis såklart). :)




Saknar min Älskling. Men snart kommer det bara vara vi två och en stor säng. Och Seinfeld.

Ett tag sen

Nu var det ett tag sen jag bloggade. Förlåt. Men det blir lätt så när jag är hemma i Eskilstuna. Datorn kommer inte först då. Men nu vaknade jag så tidigt så jag passade på att sätta mig här ett bra tag.

Jag har en bra och en dålig nyhet.
Dålig: Mina kläder som jag planerat att ha på kvällens fest var skitfula tillsammans. Mamma och Erika skrattade seriöst åt mig när jag visade. Och mamma sa att jag skulle sluta puta med magen. Fast jag putade inte. Hehe. Men Lisa köpte min kjol för 200 kr. Sen får jag pengar när jag lämnar tillbaka den andra delen till Gina. Så jag och Lisa ska sista-minuten handla på Tuna Park i dag. Måste hitta något snyggt. Jag vill egentligen ha det Lisa ska ha på sig. Skitsnyggt.. Bilder på Facebook senare.

Bra: Jag har blivit kallad på en ny arbetsintervju! Jag tänker inte säga till vilket företag men det är ett bra! Kläder och sånt.. Måste fixa den här intervjun så jag får jobb. Kanske inte behöver återvända till Grönan utan har ett mer fast jobb då.

Anledningen till att jag inte vill till Grönan är inte för att det är dåligt där. Jag går ju ut skolan i sommar och måste skaffa mig ett fast jobb. Grönan är bara över sommaren. Därför söker jag hela tiden andra jobb, som är mer säkra. Där jag förhoppningsvis kan stanna ett tag.



Nu måste jag kolla så att affärerna verkligen ha öppet i dag. Om dom inte är det ska jag skaffa mig lite panik.

Ännu ett kul bloggtips

http://photoshopdisasters.blogspot.com/

Apkul :D

Hu!

Usch. Jag får ångest av att titta på må-bra-program på tv. Byter hellre kanal än att lära mig nåt. Inte så bra kanske.. :) Men nu ska jag vara lite bra och börja städa. KANSKE stänga av tvn också. Kanske..

Är inte kanske ett vädigt konstigt ord. Hur det uttalas liksom. Säg det högt några gånger. Skitskumt.



Whattahell?

20 över sju vaknade jag. Var inte helt pigg, men ville liksom inte somna om. Jag ville inte ens direkt sträcka mig efter min braiga bok, utan valde att lämna varma sängen för att sätta mig i soffan med datorn i knät. Uppdatera mig lite. Knäppt alltså. Jag borde ha sovit till typ tio. För då skulle det inte vara så långt kvar innan Älsklingen kom hem och tills jag kunde åka hem till Eskilstuna. Nu är det typ 8 timmar kvar.
Att göra innan jag försvinner bort tills på måndag:
- Diska. Men det gör jag sist så jag får med all disk
- Städa undan lite.
- Packa. Eller lägga fram allt som ska med eftersom Älsklingen har min resväska. Får byta snabbt när han kommer hem.
- Slänga soporna. Livsviktigt!
Har jag glömt nåt eller? Tror inte det...



Okej, nu ska jag lägga mig och läsa i sängen! Tills klockan blir minst tio, eller tills magen hungrar ihjäl.

Dagens

Dagens middag: nudlar med biffsmak, fralla med skagenröra
Dagens snask: färdigpoppade popcorn och lite smågodis som inte fick plats i Älsklingens påskägg
Dagens beställning: Minttu från Älsklingens kryssning


Hittade Å andra sidan av Marian Keyes. Har nog bara läst den två gånger. Mycket bra bok.. Imorgon är den nog slut dessvärre.

Academic work mejlade och berömde mig (oss) för helgen. Och frågade samtidigt om jag inte kunde jobba nästa mässa som "den stora morgontidningen" ska vara där. Självklart ställer jag upp! :)

Ledig tycker jag

Jag tänker nästan ta hel-ledigt den här veckan. Fast det är väl bara i dag och imorgon som jag är ledig, för sen är det påsk och då får man vara ledig. Åh, det ska bli så skönt att komma hem igen! Nu var det över en månad sen jag var hemma sist. Saknar min katt.. Ska gosa och gosa hela dagarna. Och sen ta en allergitablett.

Varför måste dom stänga schulmans blogg? Tråkigt..

Ikväll åker Älsklingen på kryssning igen. Men nu är det den sista. Så ännu en natt får jag spendera ensam. Men det är okej. Jag ska i alla fall och köpa ett påskägg till honom senare, som han kan få imorgon innan vi skiljs åt igen. Jag åker till Eskilstuna och han till Öland.




Vaknade halv 8 och var pigg. Men så somnade jag ju också klockan kvart över 9 igår. Hehe

Oups

Jag hade visst en bok från bibblan som skulle vart tillbaka för 11 dagar sen. Lånade den till Älsklingen dessutom. Skamligt, Älskling.. 5 kronor är jag nu skyldig.

Ligger i soffan och läser en bok. Har lite ont i ryggen. Tror det kan vara dels från jobbet och dels från att jag bara setat ner i dag. Så nu ligger jag istället.



Får lämna bok, handla topp och sånt imorgon. Men ska och handla ikväll.

Ge mig

image88
Den här är jag ganska sugen på. Bara 99 kronor från Ellos. Men jag vill bara ha den och inget annat och då kostar det mig 189 kronor totalt. Sugit.. Ska ringa mamma och fråga om hon ska beställa hem nåt därifrån...

Måste handla hem en topp tills festen på fredag också...

Dödlinje

I dag är det deadline för råmanuset på projektarbetet. Jag frågade Peppe om hon visste någon tid det skulle inte.
- Nej, jag har inte sett någon tid så jag och Erica tar det som kl 24:00.
Smart.

Jag längtar hem till Eskilstuna nu. Jag vill åka på en gång! Men gör det först på onsdag kväll. Efter att Älsklingen kommit hem från sin andra kryssning. Hehe. Frågade om han var väldigt osugen på att åka igen, men det var han inte. Så hoppas han får kul igen. Dom blir ju till och med bjudna på mat, frukost och lunch. Lyxo.



Förlorade allt för mycket betapet igår. Måste spela upp mina poäng.

Come one!

En kille jag jobbar med börjar bli lite påfrestande. Ha i tanken att vi faktiskt bara jobbat tre dagar tillsammans. Och har inte direkt något gemensamt. Ofta är det bara tyst när vi typ käkar, och jag orkar inte starta ett samtal. Krystat.
Igår
- Jaha, vad ska du göra ikväll då? frågade han
- Jag ska sitta hemma med min påskmust, ostbågar och kolla på melodifestivalen.
- Du vill inte att jag fixar in dig på festen jag ska på?
- Nja, det är bra tack...

- Behöver du extrajobb?
- Mjo, det behöver man ju alltid.
- Du vill inte jobba på lager då? (där han jobbar) Jag kan lägga in ett gott ord om dig
- Alltså jag börjar praktiken snart och då kan jag inte jobba vardagar, men tack ändå.

När vi klivit av pendeln i stan.
- Jaha, vad ska jag äta till middag nu då...? säger han.
- Hmm... från mig.
- Du har inte lust att hänga med mig och äta lite middag? frågar han.
- Nja, jag ska nog äta hemma, det räcker att äta ute en gång om dan.
- Okej.

5 minuter senare frågar han igen.
- Du har inte lust att ta en fika nån dag?
Jag tänker Shit!
- Hmmmmm.... jaoo... kanske det...
Sen byter jag ämne snabbt.

Jag hoppas att han inte läser min blogg. Förlåt isf. (provade googla med mitt namn men jag hittade inte min blogg). Ska hålla tyst om den.
Jag fasar för dagen. "Ska vi byta telefonnummer"-dagen. Fan fan fan. Men jag säger bara att jag inte brukar ge ut mina telefonnummer. Fan om han söker på Hitta.se för där finns jag. Hehe.. Men då är han fan mer creepy.



Haha, Älsklingen ringde mig halv ett i natt när dom låg ankrade i Mariehamn och med bra mottagning. Han berättade hur allt va och så. Och lät inte allt för lurig, som min mamma skulle säga.
- Jag har buggat också! säger han skitglad.
Jag ba: shit, stackars brud, haha.
- Jaha? säger jag.
- Jo, men ingen ville dansa med mig men så bjöd jag upp en tjej som buggade lika dåligt som mig. Hehe. Men jag tycker synd om henne för jag trampade henne på fötterna.
Hahaha.. Min Älskling.
Hoppas han är pigg nu och är uppe vid frukosten och gör sitt skolarbete.

Sov reletivt bra i dag. Mest bra imorse när solen började gå upp. Jag sover alltid bäst då.

Bästa låten!

Bästa låten som kommer spelas i Eurovision.

Den här låten kommer jag heja och rösta på. Den är väldigt bra. Och det är vinnarna från Frankrike, Sébastien Tellier, som framför den.
Ge den en chans.


Nu ska jag spendera resten av kvällen med att lyssna på musik och spela Betapet.

Jävla granne

Det är nån granne som tokfuckar med nån. Det har dunkat i väggen konstant i en kvart. Sen blir det en paus på 10 sekunder, sen fortsätter dunkande igen. Dunk. Dunk. Dunk. Stackars brud säger jag bara. Skavsår...




Melodifestivalen har börjat. Jag tror att Pirelli eller BWO vinner. Fast jag gillar Rongedals låt bäst.
Just nu: Sibel i en rosa prinsessklänning för en 4-åring. Fast med tre meter släp. Tveksamt klädval..



Det känns som att jag bara vill lägga mig, sova, vakna, gå till jobbet och möta lite människor. En kväll i ensamhet är inte kul. Inte heller den ångest man får efter att en halv påse ostbågar islukats. Blää..

Knutan

I dag har jag stått på Antikmässan och krängt lite DN-prenumerationer. Och det gick faktiskt väldans bra! Knut Knutsson var självklart där och jag kirrade hans autograf till mormor. Om hon nu tycker han är bra, annars sparar jag den till mig själv. För jag tycker han är bäst!
"Titta, självsmidda spikar! Visst blir man upphetsad?" sa han i torsdagens program.
Klockrent.

Imorgon kommer jag stå utanför Vildmarksmässan. Vet inte vad som kommer bli roligast. Men tydligen var det inte så bra drag utanför vildmarken i dag. Så en söndag lär det bli ännu sämre på. Men får göra det bästa av sitationen helt enkelt.

Förgyller min ensamma kväll med en repris från förra helgen: påskmust och ostbågar. Medans Älsklingen är på gratiskryssning och äter gratis a lá Carte.


Kom förbi imorgon och hälsa vettja!

Jag bara fejkade

Det blev ingen Ikea i dag. Jag fastnade efter telefonintervjun och började skriva på mina texter. Har fått ihop 15 000 tecken av max 30 000. Känns bra att nått minst hälften.


Jag tror jag komma äta pizza ikväll... Mums va?

Ah.. ah.. ah...IKEA!

Är det nån som sätt A night at Roxburys eller? Det är så jävla kul när Will Ferrels roll har gift sig och ska ha sex med sin tjej. Precis när hon kommer så låter hon som det står i min rubrik..

På tal om Ikea. Är grymt sugen på att åka dit. Var länge sen jag var där. Har iofs inte allt för mycket pengar att slösa tyvärr, men vi skulle behöva en skohylla. 2 år har gått och vi har fortfarande ingen. Skor överallt i hallen!

Har ett samtal att ringa till Krav också. Ringde nyss till växeln faktiskt, men hon som jag skulle ringa till var inte inne så jag ska ringa om cirka 4 minuter. (ångest)


Enough om mig. Vad gör ni för kul ikväll eller i helgen? Party som vanligt kanske...?

Morrn, morrn

"Morrn, morrn". Så säger alla gubbarna på pappas jobb god morgon till varandra. Man blir som man umgås?

Jag har tusen ton med skolarbete att göra i dag. Men som sagt: kniven mot strupen är den bästa moroten. Intervjuer ska göras och text ska skrivas. Texten går poopsnabbt att skriva ner. Men däremot lär jag få sitta ett tag med rubriken och ingressen. Läraren säger ju att "man gärna får vara lite komisk" när man sätter rubriken. Härligt..

För första gången på kanske tre veckor fick Älsklingen sovmorgon så vi kunde vakna och gosa i sängen. Sen så jobbar jag nu i helgen och då hinner vi inte det. Sen börjar skolveckan igen.. Fast inte för mig alltså. Jag måste bara lämna in mitt råmanus till läraren på måndag, sen tar jag lite ledig under veckan. Kanske..



En bautadisk står på diskbänken. (rys)...

Skapa?

Jag har vart för oproduktiv i dag. Just nu känner jag bara för att skapa något. Gärna med mina händer. Jag funderar på om jag ska fixa naglarna först. Sen kanske jag börjar skissa på min första roman. Det är ju dags för den nån gång. Vad vore spännande att läsa om? Vill nog skriva en deckare, inte en chicklit. Dom är bara roliga att läsa, men pinsamma att skriva. Belive me, jag har provat..





Bild

image87

En dagens?

Dagens låt: Typ ingen. Lyssnar knappt på musik längre. För en lång lång tid isf.
Dagens frisyr: En slickad tofs på huvudet. Ej duschat.
Dagens smink: Nothing. Lite consealer om jag går ut kanske
Dagens klädsel: Älsklingens pyjamasbyxor och hans luvtröja. "Johanna har blivit en hip-hopare" sa han igår
Dagens händelse: Ingen händelse hittills. Kanske att jag lyckades värma maten perfekt i micron. Så att jag bara kunde slaffsa i mig den utan att blåsa. Mickro-värmning är en konst.
Dagens vill ha i allmänhet: Sol och värme!
Dagens materiella vill ha: En påse chips/popcorn/lösgodis/choklad. Kläder och skor. Vill alltid ha allt.
Dagens beroende: Ehm... inget tror jag
Dagens tråkigaste: Att plugga. Som vanligt.
Dagens köp: Har inte vart utanför dörren än
Dagens mat: Ris och köttgrytan från igår. Som blev supergod! Ikväll pasta med köttfärssås-rester tror jag
Dagens mående: Segt. Men jag är frisk i alla fall

Segt

Jag är seg. Har vart vaken i över två timmar men har inte fått något bra gjort. Förutom att jag käkat lite rostad macka till frukost. Och "typ" sökt ett jobb. "Dom" mejlade och frågade om jag var sugen på en grej. Och det var jag ju. Hoppas jag får det bara =)


Jag är supersugen på att se Spiderwick. Och att läsa boken/böckerna...

Jaha

Nu har jag i alla fall ringt och intervjuat den första personen. Nästa imorgon.

Söker ett bra recept på en gryta med nötkött. Kanske ska ringa mormor, hon vet allt! Men du kanske ha nån idé? Ska iaf ner och handla snart. Men först ska jag ta en varm dusch. Mina fötter fryser. Fastän dom har tofflor på sig =)



Bara.

Blä!

Min puls är typ 180. Magen värker. Benen hets-skakar.
Jag har fortfarande inte ringt ett endaste samtal. Jag ska ringa mitt första nu. Varför tycker jag det är så jobbigt? Önskar bort min fobi så innerligt.
Ångest.

Men jag har i alla fall skrivit kanske hälften på mitt personporträtt. Bara för att dra ut på telefonringadet så länge som möjligt såklart. Ska nog ringa hem till mamma först. Så hon kan peppa mig lite. Älsklingen blir bara sur när jag säger att jag inte ringt än. Så jävla taskigt. Och inte direkt pedagogiskt heller.




Läste en bra artikel med Håkan Hellström i dag. Så bra vill jag också skriva en dag...

Piggelin

Bara för att grabbarna gick upp tidigt så gjorde jag också det. Dom duschade, kokade kaffe och skramlade så jag kunde inte somna. Blev pigg och kunde inte somna om. Men det känns bra. Nu har jag massor med tid att göra saker, hela dagen.

Och det jag ska göra är att börja intervjua. Över telefonen. Gah!



Men det går kanske bra... Får unna mig något när jag klarat av det.

Tonight

Jag är nästan lite trött. Rastlös också. Sitter och tokstör mig på MTV: s usla reklam. Käkar lite popcorn också. Älsklingen är iväg och tränar. Han kompis som ska sova här nu är också iväg, men han dricker öl med en vän. Han vågade kanske inte vara hemma själv med mig :) 


Tänkte kolla in den nya serien The starter wife. Den verkar bra.. 

Vin och tutte?

Nu sägs det att man kan dricka ett glas vin när man ammar. Jag kommer inte göra det. Jag kommer sakna vinet men det känns inte direkt schysst mot bebben om man har lite alkohol i blodet. Alkoholfritt vin kanske jag kan dricka. Har aldrig smakat, är det gott?

Allt är klart. Nu ska jag smaska i mig en blodapelsin och kolla på den nya reprisen av Top model. Jag tycker det programmet är asbra =)


Jag har ingen fantasi. Det blir köttfärssås ikväll igen (käkade det för en vecka sen). Men den är väl god, eller hur brudar?

Jorå

Pluggandet flyter faktiskt på. Jag skulle egentligen åkt till Kista och käkat lunch med Älsklingen men jag kom in i researchandet så pass att jag inte åkte. Var rädd att tappa gnistan.
Men nu har jag i alla fall hittat en hel del fakta som jag kan basera min frågor på. Nu är det bara intervjuerna kvar. Funderar helt och seriöst på att gå och få hypnos för att bli av med min telefonfobi. Den är ett stort handikapp i mitt blivande yrke. Hehe.. På ett ställe kostade första besöket 1200 kr och resten 800 kr styck. Vet inte hur många besök man behöver göra iofs. Kanske bara ett.

Men än så länge har jag dom tråkigaste sakerna kvar att göra.
Diska
Städa
Handla
Äta lunch
Duscha


Molnen börjar försvinna ute. Sweet

Plugg och städ

Älsklingens kompis ska komma och sova hos oss i dag och imorgon. Hans egna lägenhet ska tapetseras. Så jag måste plocka och fixa till det lite här hemma. Men det är bara bra, var ändå tvungen att göra det.

Och så måste jag researcha med till min artikelserie. I dag ska jag nog sätta mig och börja skriva frågor till intervjuerna jag måste göra.


Fralla med ost och ett glas äpple-päron juice till frukost.

Framtid

Framöver:
21 mars - 3x30-årsfest i Eskilstuna
26 mars - Håkan släpper nya skivan
9 april - slutgiltid deadline för c-projektet
19 april - Håkan-spelning =)
21 april - praktiken börjar
2 maj - Soffispuffis fyller år
13 maj - Lisa-fisa fyller år
5 juni - jag tar examen! Efter 15 års studier i ett streck..
12-14 juni - Hultsfred!
16 juni - jobb på Grönan börjar (om jag nu ska vara där allså)
29 juni - min födelsedag
typ 26 augusti - Grönan-jobb slut
vinter - hälsa på Erika i Australien.
Sen hade det visst nästan gått ett år!

Älsklingen ska på kryssning två gånger! En gång på lördag och en gång på tisdag. I ett skolarbete. Hmm...

Snurrigt

Aftonbladet är allt roliga. För ett tag sen (veckor, månader, år?) så var det en pedofil med i svängarna som dom rapporterade om. Dom hade förvridit hans huvud så man inte skulle se vem det var. Så i dag står han inför rätta. Och Aftonbladet kallar honom för Virvelpedofilen.
Hmm.


Handledarträffen var bra. Nu fick jag mig en riktig spark på min lata rumpa så nu är det stenhårt jobb som gäller i veckan. Jag hade visst missat att kontakta typ alla vitkiga personer och myndigheter inom mitt ämne. Så nu är det telefonintervjuer dagarna framöver som gäller. Jobbigt.
Funderar på att gå och hupnotisera bort min telefonfobi. Kostnad?


Jag tröstade mig med en stor mjölkchoklad i alla fall. Men har bara ätit fyra bitar. Den räckte.

.

Kniven mot strupen är den bästa moroten.








Ångest....

Avis

Dagens avis!
Jag på mannen i montern mittimot. Han som har en 20 meter lång båt i en hamn i Italien...

Vi hittade faktiskt 15 600 000 kronors båten. Fatta vad nollor det priset har! De tog endast emot bokade besök på båten. Värsta receptionisten som knapprade på sin dator där nedanför aktern (baksidan). Men den var stor. Och snygg. 4 miljonersbåten kändes nästan lite billig där bredvid..

Snart är Älsklingen hemma. Gos..

Har du DN hemma?

Helgen är över. Nu är det bara en helg till att jobba. Ska nog in på Academic och kolla igenom vad som finns att söka för nya jobb. Men inte för mycket! Får inte tjäna mer än 50 papp innan juli. Fast det är kanske ingen fara...

Dagens snålis!
Man till sin vän: Vänta, jag ska bara skaffa DN en månad gratis..
DN-säljare: Nja, det är inte gratis. Kostar 49 kronor för en månad.
Mannen: Va?! 49 kronor?! Nä, då får det va.

Manbava!
49 kronor är mindre än vad en Elle kostar konstaterade Tessan i dag. Sant.

Imorgon klockan tio (varför så tidigt) ska jag vara i skolan och gå på handledarmöte. Nervöst! Jag hoppas inte jag är så efter med mina texter och att alla andra typ är färdiga... Men jag har ju skrivit lite i alla fall. 10 000 tecken sammanlagt eller vad det bli. Bara max 20 000 kvar!

Käkade en cancun-wrap till lunch. Den var röd, stark och mättande. Nu ska jag koka makaroner och steka lite köttisar.

Vad är det på tv?

Jääla

Jag är trött. Har sovit lika illa som en rutten fis luktar. Hoppas Älsklingen är hemma nästa helg så jag kan få sova ordentligt. Jobb igen. Sen ledigt..

Öl på Carmen

Fick med mig två kill-arbetskamrater till Carmen efter jobbet. Kristin kom efter ett tag. Drack tre öl, snackade och hade väldigt trevligt. Kristin som var ledig imorgon ville dra vidare efteråt och ville att jag skulle följa med. Hon hade snackat ihop sig med några killar vid bordet bredvid och dom skulle alla till nåt ställe vid Slussen där någon polare och några fler band skulle spela. Jag var sugen på att följa med vidare tills vi kom utomhus. Så jag ångrade mig och åkte hem istället. Kom hem innan tio och har setat (Eskilstunamål) och käkat upp mina ostbågar som fanns kvar och druckit påskmust. Tror både jag och min kropp är gladare imorgon efter det.. Inge bakis eller trött.
Ska lägga mig i sängen strax och kolla klart på en film och sen sova.

Böhöver inte vara på jobbet förens klockan tio imorgon. Skönt..

Fan va kul att inte Androla (Carola och Andreas) gick vidare i andra chansen...

.









Från spelningen.

Gick upp en halvtimme innan klockan ringde. Undrar varför, jag är egentligen väldigt trött. Har inte sovit sådär superbra i natt. Tvn på tills halv fyra kanske. Sen vågade jag stänga av den. Jag är så jävla konstig. Tur att jag inte är singel och skulle vara tvungen att sova själv.

Tror inte jag orkar med öl ikväll.. Känns som att jag bara vill hem och sova. Redan nu.

Dusch.

Mätto

Min mage är full med mackisar, köttbullar, påskmust och ostbågar. Urk... Sitter mest och väntar på att få lägga mig och sova. Kollar lite på tv. AFV börjar om en halvtimme drygt och efter det visas Världarnas krig. Den filmen är ju ganska bra så tror jag kollar/somna till den. Väckarklockan kommer ringa kvart i 8 imorgon. Om den nu funkar.. Är alltid rädd att den inte ska ringa. Buy why? Den har alltid ringt. (hehe)

Kristin frågade mig igår om jag ville träffas och dricka nån öl imorgon. Och halvlullig som jag var igår bestämde vi oss för att ses på Carmen. Men får se om jag nu kommer orka göra nåt efter jobbet. Somnade ju i stort sätt nästan på en gång när jag kom hem förra lördagen. Men jag kanske vant mig till imorgon. Det vore kul att träffas i alla fall.

Vilka ska tillbaka till Grönan i sommar då?

Must!

Årets första påskmust är hemhandlad. Första glaset snart slut. Ska smaska i mig ostbågar också. I min ensamhet. Älsklingen åkte hem till Eskilstuna i dag. Två av hans bröder fyller i helgen. Men jag kan ju inte följa med, tyvärr...

Middag?

Sweet

Fick ett sms nyss från min kontaktperson på Academic work. Hon hade snackat med den ansvariga på jobbet och han hade sagt att han var supernöjd med förra helgen. "Grymt bra jobbat!!!" skriver hon. Känns bra att få lite cred för det man gör :D Nerå, men det är verkligen kul.
Ser nästan lite fram emot att jobba i helgen igen. Tydligen så kommer det tokmycket folk just den här lördagen till Älvsjömässan. Har hört rykten om att just den andra helgens lördag under Allt för sjön-mässan så har Pressbyrån vid pendeln sin största dagsomsättning på hela året. Samt att det ska komma minst 150 busslaster med besökare från hela landet.

Ibland kommer inte orden som dom ska. Då är det jobbigt att behöva sitta och skriva på sin artikel. Annars brukar det ju bara flyta på, hur enkelt som helst...

Över

Tacos, X-ider spring, rödvin, brie-ost, kex, hårfixeri, bussåkeri, Sofia i body (?), fotografier, spurt över gatan, mer skratt på buss, lång toalettkö, Falcon bayersk, Adam Tensta, mer öl, nästan-träff med Gustav, Mando diao-oskulden tagen, sång och dans, allsångsbuss till stan, cheese på McDonalds, Johan Glans-skämt, resorb, sömn...

Mando diao var bra. Väldigt bra.

Mandooo

Ikväll är det Mando diao-spelning! :D Ska bli så kul!
Igår drack vi öl på SysteroBror. Och skrattade såklart. Just nu håller brudarna på att göra sig iordning samtidigt som jag börjat skriva på mitt reportage från Elins gård. Måste ju ha något att visa upp för läraren på måndag.. :)

Det är mest synd om Älsklingen. Han har blivit sjuk med feber och måste stå ut med oss brudar en dag och natt till. Stackarn fick ligga och lyssna på våra försök att vara tysta när vi kom hem i natt.
Sofia gillar att käka resorb utan glas och vatten. Haha..

Missa inte!

Garden state går på trean klockan 9. Den filmen är asbra och har bästa soundtracket. The Shins bland annat.. 




Idé

Såklart så väntar jag med shoppingen till imorgon! Då brudisarna kommer hit. Roligare att gå tillsammans.. Då har jag dessutom mer tid i dag för att städa. Har redan diskat och städat köket (alltså torkat av) hehe. 
Nu är det bara dammsugning, våttorkning och toaletten kvar.



.

image84
Ge mig den här tack.

asos

Asgarv

image83
Hahahahaha.
besök även arga-lappen.blogspot.com

Jag funderar...

Jag funderar på...
...om jag ska köpa mig en ny klänning som jag kan ha på 3x30-årsfesten jag ska på den 21 mars.
...om jag ska städa och diska lite grann.
...om jag ska fortsätta skriva lite.
...vad jag vill äta för lunch.
...vad jag vill äta till middag.
...att duscha kanske.

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
"För en lång lång tid" av Håkan Hellström

Soligt

I dag är det sol ute. Undrar om det blåser lika mycket som det gjort dom senaste dagarna? Hoppas inte.. Ska nog dra med Älsklingen ut på promenad sen, när han kommer hem från skolan.

Måste skriva lite mer på artikeln också. Och komma på frågor till imorgon.

Tänker nog kolla på Pans labyrint också. Är sugen på att se den igen...

Hunger

Min mage är hungrig. Blev arg under den korta promenaden hem från Fältöversten. Hehe, stackars Älsklingen som fick stå ut med mitt humör. Men har fortfarande inte börjat med maten - kycklinggryta. Ska göra det nu. Hoppas vi har ris, annars blir jag skitsur igen... 



Yes

Har redan skrivit 3300 tecken av kanske 5000. Har inget maxantal, men ungefär så mycket hade jag tänkt. Hela artikelserien ska vara på 25 000-30 000 tecken och då ska jag ha ett stort reportage och ett personporträtt också. Och kanske en nyhetsartikel. Men det känns bättre nu, inte lika stressigt.

Veckoplanering:
måndag: skriva artikeln, ha det bra med Älsklingen (som börjat ny kurs och fick komma hem tidigt i dag)
tisdag: skriva artikel och komma på frågor till bonden
onsdag: besöka ekologisk gård utanför Stockholm kl 10:00. städa, Perkupork kommer på eftermiddagen ungefär och kanske Sofia, på kvällen till SysteroBror där vi ska skratta och dricka öl
torsdag: sova ut, Marie kommer hit kanske lite shopping för Etuna-brudarna, Mando diao på kvällen! Med öl såklart
fredag: sova ut mera, Sofia kanske stanna kvar lite grann men Erika och Marie åker hem, plus att jag måste mejla läraren alla texter jag skrivit sålångt och disposionering för det som inte är klart då
lördag: jobb mellan 09:45 och 18 på Allt för sjön-mässan
söndag: samma som lördagen
måndag: handledarmöte med läraren

Nu är det "ha det bra med Älsklingen"-dags.

Nu känns det som helg

Många timmars arbete i helgen. Trötta morgnar och tidiga kvällar. Men nu är helgen över. Vilket gör så att det känns som att det är helg nu. Men jag har skolarbete att göra. MÅSTE verkligen komma igång  nu! Vet inte vad som får mig att inte börja skriva.. Fan

Shit! Jag ska ju ut till den där gården på onsdag också! Hade helt glömt.. Måste dubbelkolla så det fortfarande är bestämt.

Dags att sätta igång!

Utvilad.. typ

Jag la mig i sängen klockan nio igår. Zappade mellan AFV och Melodifestivalen (som återigen var bajs). Efter dom programmen var slut började Om en pojke på trean. Tror jag tittade 20 minuter, sen slocknade jag. Vaknade igen efter tolv då tvn var på. Stängde av, somnade snabbt om och sussade resten av natten. Dock med ångest över att väckarklockan inte skulle fungera.. Så vaknade kanske var tredje timme och tittade på klockan för att se att den inte var mer än när jag skulle upp. Men vaknade tidigare än väntat, ganska pigg så jag gick upp innan klockan hann ringa. 
Nu ska jag hoppa in i duschen. Sticker hemifrån om en timme. Alldeles lagom!

Kom förbi och skaffa dig en prenumeration vettja!

Helt slut

Min kropp är helt slut. Jag är verkligen inte van att stå och gå en heeel dag och att gå upp klockan 7. Sitter i soffan. Tänkte stanna här tills jag ska lägga mig i sängen. Skulle vilja ha en rygg, lår, vad och fotmassage. Men Älsklingen blev spontan och åkte hem till Eskilstuna på eftermiddagen. Men han var världens bästa och lagade mat till mig som jag kunde värma.. Bästa.

Imorgon behöver jag inte vara på jobbet förens 10 i 10. Då kan jag gå hemifrån vid nio kanske. Skönt =) Har ingen väckarklocka bara kom jag på. Den har ju Älsklingen på sin mobil. (min funkar inte)

Men dagen har gått bra. Har delat ut och försökt sälja prenumerationer till "en stor morgontidning".
Gick hyffsat bra faktiskt. Fick en del sålda. Samma sak imorgon och de andra helgerna framöver. Men tiden går snabbt i alla fall. Det är bra..



Vem går vidare i melodifestivalen ikväll?

Trött!

Jag är så trött. Jag kan inte ens minnas när jag senast var tvungen att gå upp 7. Imorgon lär jag kunna gå upp lite senare, men i dag vill jag verkligen komma i tid till jobbet. Så jag har en halvtimme till godo. Men jag får tänka på pengarna...pengarna....penga....

RSS 2.0