Nyårsafton!

Har lite granna planer för dagen. Ska hämta upp Älsklingen 20 över 1 och köpa lite saker här och där. Snabbt hem och göra sås. Vi är ju såsansvariga inför kvällens middag. Och sen är det dags att göra sig lite festfin. Bilder kan jag kanske lägga upp sen. Syrran ska hjälpa mig locka håret lite. Och så ska jag sno ett halsband från någon, för i Eskilstuna finns det inga fina halsband att köpa. Speciellt inte svarta. Tyvärr..


Fick en korsordstidning av mamma så nu ska jag sätta mig ner och öva upp mitt synonymförråd!




Gott nytt år!

Hm, det gick inte smidigt

image60
(Bild: mig)
Skrevs tidigare i dag:
Hmm. Älsklingens present var inte så lätt att fixa. Dom var nämligen slut. Som tur var så hade jag en plan B-present. Och den behöver jag inte fixa mer än  att köpa ett stort kort. Och det kan jag göra imorgon..

Har absolut ingenting att göra just nu. Rastlös AB.


Fördelen med att bara vara hemma hos mamma och pappa och inte göra någonting är att pengarna inte heller gör någonting. På mitt konto. Bra eftersom CSN är ovanligt snål i december...

Update:
Hm. Blogg.se ville absolut inte publicera inlägget tidigare, men nu borde det funka. Rastlös var jag. Nu är jag också det. Eller nästan. Lite. Har spelat spel lite grann. Käkade mat också. Mamma, pappa jag och Lisa spelade Casino (poker med poängsystem). Lisa vann stort. Den busen! Sen spelade vi Mario Cart på Gamecube och då vann jag stort =) Bilspel är min hemliga passion.
Och så fixade jag Älsklingens present också. Stack till Tunapark med Lisa och inhandlade det som behövdes. Så nu är "saken" fint inslagen och ligger några decimeter bort. Bredvid boken jag läser just nu. Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Skitbra och spännande! Synd att jag alltid somnar med boken i handen..



Igår diskuterades namn och efternamn av nån anledning. Och Älsklingen sa klyftigt nog då:
- Men man kan väl inte vara tjej om man heter Olsson?


Massor som hänt - eller?

Länge sen jag uppdaterade. Har vart upptagen ute hos Älsklingens mammas familj. Och där har jag bara tagit det lugnt! Superskönt! Kom tillbaka till stan igår. Och så var vi hos en kompis på kvällen och drack lite öl och snackade. Det var också trevligt. I dag ska jag bara slappa här hemma. Ladda om krafterna inför nyår. Som är imorgon!
Middag hemma hos Jocke och Janet. Pussa på Älsklingen klockan 00.00. Ungefär.
Sen fyller Älsklingen den 1:a och då vet jag faktiskt inte vad som händer. Vi ska fira honom hos hans mamma den 2:a i alla fall. Måste införskaffa hans present i dag. Eller imorgon. Hmm.. Men det är lätt.
Åker hem till Stockholm den 2:a eller 3:e sen. Har lite hemlängtan nu. Ska bli skönt med bara lite lov i Stockholm. Innan sista terminen i skolan börjar! Yeah!


Oh, måste kolla upp när jag måste registrera mig. Så pengarna kommer in snabbt på kontot..




Är det bara jag, eller är Singstar typ det tråkigaste man kan göra på en förfest? Eller annan gång överhuvudtaget..

Rimstuga

Julafton är över. Men inte julen. I dag ska vi alla hem till mormor och fira jul igen! Käka julmat och öppna klappar. Vi brukar alltid fira jul med mammas sida av släkten (den är mer liten och hanterbar). Så det blir vår familj, mormor, moster Eva, hennes sambo Simo och kusinen Thomas. Andra kusinen Jenny från Norge kommer inte för mitt kusinbarn Julia är sjukt. Tråkigt..
Den här julen har alla vart med på ett lotteri om till vem man ska ge en lite större julklapp. Jag fick mamma. Och jag har handlat till mamma också. En sak som hon önskat sig. Hoppas den passar bara =) Men saken är det att vi ska tydligen rimma på just dom här klapparna. Så nu vaknade jag tidigt och har ett antal timmar på mig att komma på prefekta rimmet till "saken".
Jag är i och för sig rim-mästaren i släkten, som dom flesta ringer till för hjälp så det ska nog gå smidigt ;-D



Fick ett kul spel igår. "Med andra gester" heter det. "Med andra ord" finns också ett spel som heter och det här spelet är samma sak fast i mitt är det som charader. Att man ska visa vad man får för ord, inte förklara med ord. Eller vissla kan man få. Det är jag sämst på. Hehe.
Men vi satt sen igårkväll hela familjen och spelade tillsammans. Det var nog bland de mysigaste tillfällena det här året. Mitt lag vann båda gångerna ;-)



Ikväll ska jag på inflyttningsfest istället för utgång. Som minst 1200 andra Eskilstunabor hade tänkt när dom köpte biljett till Lotus. Smockat kommer det bli! Tack för att jag inte är då. Och tack Sörmlands länstrafik för att ni sätter in nattbussar just i dag, så slipper vi ta taxi hem. Alternativt be Älsklingens pappa hämta men då få sova och vakna med tre småungar runt fötterna. Inte härligt efter en kväll med vin.




Är det fusk att kolla upp lite rimvarianter på internet?

God jul!

God jul alla!
Klockan är snart 20. Mamma slutar inte jobbet förens 21:30. Då får vi öppna våra klappar =) Så jag bara väntar och väntar..



Hur har din jul varit hittills?

Dan före DAGEN

Imorgon är det julafton. Jag älskar julen! Det är den bästa högtiden! Jag är inte kristen, så det är inte därför, utan det är för gemenskapen.. Träffa släktingar. Vara glad. Ge och få. God mat!
Skinkan ligger i ugnen. Gravlaxssåsen är gjord. Gravlaxen och egna inlagda sillen provsmakad.
Bästa julbordstipset:
Om du har romsås (vanligen till ugnslax) så prova det med köttbullar! Godaste! Och på knäckemackan dagen efter.
Och gravlaxsåsen ska du bre över julskinkan.. Mmm



Proppat med folk på Tunapark. Mamma och jag trängdes där två timmar. Mamma provade massor med kläder. Gick sådär. Men lite bra tillslut. Jag köpte bara en beställd julklapp åt Älsklingen. Till min familj. hehe.. Surprise! =) Sen köpte vi med oss wok hem och nu sitter jag här. Tiden går sakta i dag. Endast kvällen ser jag fram emot. Först ska jag hämta upp Erika från jobbet klockan 8. Sen ska vi kvällsvicka med lite julmat. Som alltid.. Mysigaste traditionen :-)



Nu ska jag till köket igen. Göra romsås och knäck. Eller knäck om jag orkar...

Dålig film!

Jag och mamma hyrde film. Ala Triste eller liknande med Viggo Mortensen. Dom hade skrivit skitbra på baksida men innehåller var/är lite sämre. Jag gick efter en kvart. Mamma och pappa har bestämt sig för att pina sig igen 2 timmar och 19 minuters dålig spansk film. Inte jag.
Jag tänker vänta tills dom sätter på Blood Diamond. Den tror jag mer på..


Tunapark fick vänta tills imorgon. Dom stängde tidigt i dag. Vilken galleria stänger 17 helgen innan jul? I Stockholm har ju Åhlens öppet till 22 varje dag hela den här veckan som vart. Hehe.. Bra Eskilstuna.





Hmm.. Minst en och en halv timme som jag inte har något att göra på. Vad?

Dan före dan före..

Det löste sig med tågproblemet igår. Skönt. Eller tur för Älsklingen ;-)



Pappa skalar potatis. Mamma stryker dukar. Lisa läser en bok och jag sitter vid datorn. Snart är det jul alltså. Farmor och farfar kommer och käkar lunch med oss i dag. Har nog inte träffat dom sen i somras eller nåt.. Men men. Efter det ska jag till Tunapark igen fast den här gången med mamma. Hittade en grå stickad klänning från Vila där igår. Supernice! Och en ny halsduk.. Min gamla var skabb.
Imorgon vet jag inte vad som händer faktiskt. Luffar runt lite kanske. Väntar på att "saker" ska hända. Har inget planerat i alla fall.
Skulle vilja gå på bio ikväll. Men har ingen att gå med. Lisa ska gå med sin kompis och jag får nästan inte följa med. Och då får det va..




Nu ska jag smyga ner i Erikas garderob och sno kläder. Fast hon har kanske gömt julklappar där... Damn

Tentan är över och jag är hemma

Skrev tenta i dag. Hur det gick kan jag inte säga. Kanske bra, kanske dåligt...



Är hemma i Eskilstuna nu. Skönt.. Ska till tunapark och shoppa kläder med syrran snart. Men först måste jag reda ut tågproblem med Älsklingen. Hade missat två samtal från honom och när jag ringer upp så hade han nyss missat sitt tåg. Och skyller på mig för att jag inte svarar.. Hmm. Känns lite fel det där alltså.





Nu ska jag sätta mig i köket och samtala med mamma. Och smygäta blockchoklad..

Vad nu då?

Jag är på konstigt humör. Har knappt städat. Dåligt mig. Knappt packat heller. Eller är nästan klar. Vet inte vad jag vill ta med mig. Eller vad jag behöver ta med mig.. Suck. Känner mig matt och irriterad. Och lite disträ. Behöver nog lite gos.



Är det tentan som spökar i min hjärna kanske...?

Planering

Är trött på pluggandet. Känner på mig att jag kan allt! Eller not.. Men nu orkar jag inte mer. Har inte städat eller packat heller. Bara kollat på Seinfelt med Älsklingen. Och ätit choklad. Ska strax, eller snart, gå till Fältöversten. Behöver handla hem matsäck som jag kan ta med till tentan imorgon (6 timmar!) och en inflyttningspresent till våra vänner vi ska till den 25:e..

Imorgon: tenta. Åka hem till Eskilstuna. Shoppas klänning med syster Lisa på kvällen.
Lördag: Farmor och farfar kommer på middag. Om vi inte är förkylda. Är jag för förkyld åker jag till Ärla istället och äter middag. Så jag inte smittar..
Söndag: slapp
Måndag: julafton! Jullunch, mamma börjar jobba, mamma slutar jobba och kommer hem halv tio, då har vi julklappsöppning!
Tisdag: middag hos mormor med mamma-släkten. Inflyttningsfest/homecoming-fest hos Jocke och Janet. Sweet!
Onsdag: julrean börjar. Hänga på låsen. Eller inte.. Åker nog till Ärla (Älsklingens hem) på eftermiddagen och stannar där nån dag.
Nyår: middag hos Jocke och Janet.
Phew.




Nu ska jag klä mig och sminka lite grann..

Hahaha!

http://2snubbar.se/skyltar/
Roooligaste i dag!
Skrattar så jag gråter...



Varken plugg, städning eller packning gjord än. Damn me!

Shit!

Imorgon har jag tenta. Och ska åka hem till Eskilstuna direkt efteråt. Jag har massor att göra! Känns inte som att julen är här. Eller tentan för den delen..
Måste städa så det är snyggt och rent nu när vi åker bort. (hehe, för när vi är hemma spelar det ingen roll, eller?).
Och så måste jag tentaplugga mer, mer, mer. Och packa väskan. Får inte glömma något eftersom vi inte kommer hem på ett tag. Amagaad!

Det är kallt i vår lägenhet. Har kanske tidigare skrivit om elementproblemen? Iaf var dom här och fixade dom. Men det är luft i elementen så värmen kommer inte in. Älsklingen har vart på kontoret och sagt åt att dom måste komma och lufta dom, eller vad som behövs. Sen ringde han i förrgår och då hann vaktmästaren inte. "Skicka ett påminnelsemejl" sa han. Älsklingen skickade mejl. Ingen kom igår. Jag ringde. Ingen svarade. Älsklingen skickade nytt påminnelsemejl igår kväll. Hoppas han kommer i dag. Det är svinkallt. Sitter med massor av kläder!
Kul att dom kanske blir lagade lagom till att vi åker. Jävla SSSB...
Tror inte den här kylan är laglig ens. Hur lång tid tar det att gå in i en lägenhet, vrida lite så luften kommer ut, eller vad man nu gör, egentligen?


Har lite julmust framför mig. Smask.. Länge sen. Är pank. Typ. Så har sparat in på utgifterna den här veckan. Men nu när lånepengarna kommer imorgon så unnade jag mig en liten flaska.




Åh. Jul hemma. Bara några dagar kvar. Är det den 20:e i dag? Har ingen koll på datumen just nu.. Men tror det. Den 23:e så käkar familjen lite nygjord skinka. Klär granen tillsammans. Myser. Julafton med mormor. Juldag med resten av släkten, på mammas sida. Jag längtar!

Inte nervös längre..

FUCK! Hade nyss skrivit ett inlägg. Var klar men raderade allt! Bajs bajs bajs..



Jag får praktiken i alla fall. Kommer vara på tre små olika tidningar få. Miljörapporten, Dagens teknik och Bygg-någonting. Känns bra. Alla som jobbade där har jag hälsat på och dom var jättetrevliga! :)


Nu är det bara tenta om gäller. Men först mat. Är superhungrig!




Nu är du struken från listan, över folk som förtjänar ett öde värre än döden..

Nervös..

Om 49 minuter kommer jag ha min praktikintervju! Börjar bli nervös först nu.. Men bara lite. Hoppas, hoppas jag får praktiken! Så slipper jag stressa över den saken mer..


Efter intervjun ska jag handla en julklapp åt Älsklingen, inte till. Sen ska jag hem och plugga mer till tentan. Börjar få lite tentapanik nu, som jag saknade i helgen. Fast nu vill jag bara att den ska bort.. hehe





Önska mig lycka till!

Urk

Jag svullade i mig massor med mat igår. Käkade buffé på Rice. Först massor med sushi! Mums! Sen vanliga buffén. Och efterrätt. Nu mår jag illa. Är hungrig men jag behöver svälta min kropp fram till lunch. Minst! Ska äta en clementin till frukost. Det får kroppen nöja sig med..


Ska handla julklappar med Älsklingen i dag. Eller han ska handla. Min sista blev klar igår! Och jag behövde inte ens köpa den själv. ;-)




Ska gosa lite med Älsklingen i 5 minuter nu innan jag måste gå och ha svält-seminarie, passande nog.

Jaha?

Nu då?
Älsklingen kom hem klockan 12. Umgicks lite grann. La oss i sängen och kollade på tv ett tag. Sen somnade han. Och sover fortfarande! Han är visserligen sjuk, men sover han mer nu kommer han inte kunna somna ikväll. Försökte påpeka det för honom men han sa bara: "Men älskling, jag är ju sjuk...". Väldigt ynkligt. Så jag knappt hörde. Så jag gick från sängen och satte mig vid bordet och började plugga. Good work me!
Jag har fått låna en svensk fysiologibok från svärmor. Tack! Mycket bättre att lära sig något svårt på sitt eget språk :) Nu håller jag på att anteckna av allt jag tror kan vara nödvändigt. Pretty much allt dårå..

- Man ska aldrig underskatta en tenta. Som Peppe sa igår.
Så sant så!
Nu är inställningen bytt och jag tror att tentan kommer bli supersvår! Måste plugga många timmar i veckan alltså. Phew.. Nackdelen kan ju vara att man pluggar fel också. Hoppas jag gör rätt.
Tentan blir den sista tentan på min utbildning! Yes! I vår har jag bara en tre-veckorskurs introduktion till C-uppsats/projektarbete och så praktiken. Sweetaste!




Back to the book.

God morgon alla!

Åh, så skönt! Vaknade inte förens elva. Eller vaknade först vid 7 då Älsklingen skrev meddelande om att han var på väg hem med tåget! Wiho! Så tåget anländer till Stockholm om 20 minuter. Perfekt! Jag behövde inte ens vänta otoligt. Jag bara sov mig igenom tiden.
Bästa.


Den här 3:e advent handla bara om plugg! Min skitskola har gett klassen två seminarier tentaveckan. Tack för den! Så jag måste göra seminariegrejerna först tror jag. Sen satsa på tentan. Den kommer ju faktiskt senare. Fast helst skulle jag vilja ta med Älsklingen på en lång promenad. Och avsluta den med en mysig middag på restaurang. Men jag har varken tid eller pengar för det tyvärr..




Dagens ord från Monki-kalendern: "Släck lampan ett tag".
Peppe var citatmaskinen igår.
- Simpsonspelet är jättekul! Då är man Hooomer...

Hemma igen

Nu är jag hemma. Säkert hemma. Har låst dörren så ingen behöver vara orolig. Halv ett var en bra tid att åka från Liljeholmen. Det var inte så många fullisar som skulle ut och festa för det var det för sent för (det fanns bara några eftersläntare). Och så hade dom inte riktigt börjat åka hem än. Bara såna som lämnar festen tidigt för att åka hem och sova. Och så jag :)

Vi spelade TP i lag. Vårt lag förlorade. Men det var jämnt! Sen vann jag över Johan på bilspel på hans Xbox. Då blev han sur. haha! Dom visste tydligen inte att bilspel är en av mina specialiteer. Men nu vet dom.



Imorgon är det endast och bara tenta som gäller! Älsklingen borde komma hem tidigt från Malmö. Han har tenta på måndag så han borde också sitta klistrad vid böckerna! :) Bra, för då kan vi inte störa varandra..


Nu ska jag sova, sova, sova..

Milla: jag har börjat tagit det lugnt. Att ramla i trappan gav smärtsamma minne jag inte glömmer så lätt. Däremot tycker jag det är dags att du kommer hem snart faktiskt :) När gör du det egentligen?

Vad tänkte jag?

Vad för tankar for genom min hjärna när jag bestämde mig för att ta mig ner på stan i dag? Det är lördag och en vecka kvar till jul.
Människorna gick praktiskt taget på varandra! Jag simmade bröstsim genom folksamlingarna. Skyfflade tanter, gubbar och småbarn bakom mig. Ett tag, två tag, tre tag. Nu var jag framme vid rätt affär.
Rätt affär var jag vid flera gånger, men hittade inte det jag sökte. Damn you!

Inget plugg har det blivit i dag heller. Fan vad trött jag blir på mig själv. Varför kan jag bara inte ta tag i saker? Viktiga saker.

Om en timme och någonting mer ska jag gå hemifrån och åka hem till Gröndal. Jag är ganska festsugen faktiskt. Varför vet jag inte. Min kropp borde skrika "Noooo" i ren panik vid första tanken på alkohol. En kropp som inte vill få fler blåmärken, skrapsår och jack.
Det konstigaste stället jag gick ett blåmärke var på sidan av ena tutten. Typ under armen liksom. Skitknäppt att jag lyckades ramla, lyfta armen lite och slå i. Haha. Om några timmar är det en vecka sen.


Ja, jag är rastlös. Varför annars skulle jag skriva så långa, tråkiga inlägg hela tiden?

Viktigt meddelande!

Är du en småbarnsförälder? Känner du att julen börjar närma sig? Tänker du små tankar om att ta dig ner till stan och handla lite klappar? Med barnet och barnvagnen?
Gör inte det!

Och.
Om du har en stor kartong i famnen och ska åka hiss. Och du går in först. Vänd dig inte om i dörren och ställd dig ivägen. Tack.




Lördagsmiddag: två grandiosa fullkorspizzor.
Lördagsdryck ikväll: Grappa.
Kul: Nej.
För: min kropp är inte läkt och därför har jag inte köpt hem egen alkohol till ikväll. Bara groggvirket så att säga. Lite festligt vill jag ju ha det! :) Annars hade det vart gott med lite vin...

Vad ska jag göra?

Vakande nu klockan tio. Pigg. Varför? Varför kan jag inte bara sova bort minst halva dagen, för jag har ändå inget att göra. Jag kan i och för sig åka ner till stan och handla den sista julklappen. Men jag vill handla till mig själv också! Jag har verkligen inga pengar till det. Trodde julklapparna skulle bli billigare i år eftersom vi bara ska köpa till en i släkten genom lottning, men till alla i familjen. Tydligen hjälpte inte det. Vill inte räkna mina kvitton på hur mycket jag köpt för. Men jag kan ana..

Och jag har en tenta på fredag, men jag har inte fått pluggpanik för den än. Borde jag? Ska köra lite instudering med gamla tentafrågor senare. Tror jag börjar med dusch, frukost, shopping. Sen tenta, klä om mig, åka hem till Erica och Johan.
Så tror jag att jag gör.
Vad gör du i dag?

Sov ganska bra. Ingen ringde på klockan! Ohhhh... :O Haha. Första helgen på länge. Men jag kanske bara inte hörde, för Älsklingen har skruvat bort själva "kupan" - överdelen. Hehe.


Skönt att komma iväg från lägenheten ikväll. Får ångest av att vara ensam.. Hoppas Älsklingen kommer hem tidigt imorgon. Hoppas...

Chips









Godaste chipsen just nu! Har redan satt i mig en bunt. Mätt. Mackaronerna blev inge goda tyvärr.. Så jag fick äta lite chips i stället. Och julmust.
Ska lägga mig i soffan, pusta lite och kolla på Legally Blond. När den är slut har jag bara missat fem minuter på Bad Company som också är bra. Hoppas jag somnar gott sen..



Pust.

Slappi-slappi

Ligger nu i soffan med datorn på magen. Tack Älskling för att du inte tog den med dig! :D Skönare med bärbar.. Har fått planer inför imorgon i alla fall. Ska hem till Erica och Johan och spela spel. Nykter. Eller i alla fall inte full-så-jag-ramlar-i-en-rulltrappa.


Nu ska jag stuva mina mackaroner!

Äntligen!

Nu har jag fått svar på en av praktikförfrågorna som jag skickade ut! En man ringde nyss från en av tidningarna och vi bokade in en intervju på onsdag! Så hoppas det går bra!!
Så nu måste jag läsa in mig lite mer om tidningen så jag inte kommer dit helt ovetande om vad jag sökt. haha!

Helgen börjar bra alltså.

Har handlat hem mackaroner. För jag ska stuva dom och äta tillsammans med mina hemmagjorda köttbullar från igår. Och så köpte jag hem lite snask.. Ska kolla på tv och ta det lugnt ikväll. Och börja plugga ordentligt till tentan imorgon. För den SKA jag få VG på. Måste... Eller för min egen skull alltså.



Jäkla skönt med en intervju inbokad! :D

Ensam kvar

Älsklingen lämnade mig tidigt imorse. Hann fick tag på en biljett väldigt billigt från Tradera. Du vet, där dom säljer ut ett visst antal biljetter från 1 krona, sen får alla buda och den som betalar mest får biljetten. Och Älsklingen fick biljetten för 105 kronor! Istället för något mellan 600-1000. Så nu får han åka X2000 i nån timme istället för proppad Swebus i 8 timmar. hehe.. Bussen hade kostar 430 spänn. Så ska du lång med tåg - kolla in tradera!




Nu måste jag snabbt kila iväg till tåget och skolan!
Trött...

Ge mig snö!

Nu har jag vart effektiv.
Var nere på stan. Trotsade mina ömmande ben. Hade bestämt mig för att bli nästan klar med alla julklappar. Hittade till mamma och en viss lillasyster. Så mamma är klar och en viss lillasyster nästan.
Köpte frimärken på Pressbyrån. Huga vad dyrt det är att önska en god jul :)
Köpte julklappspapper också. Men ingenting åt mig själv. Tråkigt. Men har inga pengar till det så jag får vänta med mina egna julklappar.

Kom hem. Käkade lite left-overs till lunch. Slog in alla oinslagna julklappar. Typ 7 stycken tror jag. Slickade igen julkortskuvert och frimärken.
Fick inte praktiken på tidningen jag ville. En bajs-tidning alltså! Så började mass-skicka ut förfrågningar till andra tidningar. Måste ju få napp någonstans! Så har du en veteskaplig tidning och vill ha världens bästa journalist så säg till :)

Mer effektiv ska jag vara nu och göra egna köttbullar med gräddsås. Ohhh. :O



Är ensam hemma i helgen igen. Någon Eskilstuna-bo som vill komma hit i helgen så välkommen. Inget festande. Bara lugn..

Popcorn..

Nu går jag nästan normalt. Det är bara i trappor som jag går lite konstigt.. Kan liksom inte sträcka ut benen ordentligt. Huvudet känns bra. Tror jag till och med kan sova på den sidan inatt.


Har vart i skolan och haft gemensamt tentaplugg. Gick bra! Lite trött i benen och i huvudet efteråt men helt okej =)




Fick mina popcorn i dag.. Dom var/är goda. Nu ska jag kolla in Bonde söker fru! :D

FUSK!

Nu är jag och Älsklingen världens julfuskare. Aldrig har jag skämts så i mitt liv.
Nyss så kletade jag på griljeringen på julskinkan. Och snart ska den in i ugnen! :O Förlåt! Jag har aldrig ätit julskinka (god) förens dagen innan jul då mamma och pappa har gjort sin klar och den måste provsmakas..
Men vi blev så sugna att äta det till frukostmackan. Så har handlat hem knäckebröd också... Smaskens!


Tidigare så tog jag bort plåstrena på såren. Det ser ganska kul ut för där dom setat så är det inget sår liksom. Bara ett lite rosa streck där huden läkt ihop. Så jag kommer nog få randiga ärr sen. Hehe..
Älsklingen sa att han mådde illa när han skulle ta bort dom i huvudet. Stackaren. Men han var modig nog att klara av det. Och det gjorde svinont men jag sa inget. Bara bet ihop tänderna. Inget blod kom det heller... Phew!
Så imorgon ska jag faktiskt till skolan. Det är ingen föreläsning men däremot gemensamt tentaplugg med klassen. Best idea ever!



Mmm, julskinka.. mmm... Avis?

Hemma fortfarande

Gick inte till skolan i dag heller. Känner mig inte så fräch nu när jag inte duschat på tre dagar :/ Ska ta bort mina plåster på benen och huvudet ikväll när Älsklingen är hemma och kan hjälpa till. Vågar inte själv.. Sen ska jag duscha! :)


Somnade om till klockan elva efter att Älsklingen gått till skolan vid halv nio. Jag har aldrig sovit så här mycket och länge! Och det gjorde jag innan olyckan också. Sover ju för tusan bort halva dagen =)





Det låter som att någon håller på med sprängning någonstans i närheten. Det bånglar och låter och skallrar i huset ibland. Läskigt...

En historia om när jag gick och handlade

Älsklingen kommer inte komma hem förens vid 6 ikväll. Tänkte då bjuda på lite tacos. Och vi har inget hemma såklart så jag måste gå till Ica. Lättare sagt än gjort!
Drar sakta och försiktigt på mig mina jeans. Ont. Skorna klumpade jag också på mig till sist. Sen haltade jag iväg till affären. Sakta men säkert. Nedförsbacken tillbaka gjorde ondast för då var jag tvungen att hålla emot med knäna. Hehe..
Men hem kom jag och tacos åt min Älsklingen blir det ikväll!



Nu köpte jag köttfärs på Ica. Bra eller dåligt? Nu om någonsin borde dom väl göra rätt tycker man. Valde ändå svensk, lite dyrare. Vågade inte köpa från Irland. The homeland of galna ko-sjukan..

...

Älsklingen är så besviken på mig. Och det gör mer ont än mina sår.. Jag är ledsen.



Det tog tre gånger så lång tid för mig att gå och slänga soporna. Jag går som en gubbe! Gör så jäkla ont! Hehe.. Jag har 15 "3-centimeters-sår" på vänster ben och 11 lite längre sår på höger ben. Och lite blåmärken på det..





Ångra...

Mer aj..

Jag har inte sovit så bra. För det första gör det svinont om jag rör benen mot någonting. Till exempel ett täcke. Så jag vaknar varje gång jag rör på mig. Sen är såret i huvudet ovanför vänster öra så jag måste ligga på höger sida eller rakt upp med huvudet. Så jag har lite nackspärr..
Men det är faktiskt benen som är värst. Dom ser ut och känns som två vandrande sårskorpor och blåmärken. Kan nog inte använda byxor i dag. Har knappt ätit någonting, för jag har rensat i mitt skafferi. Käkade några strips igår och lite godis. Och drack massor med vatten. Maten är nu slut och jag ligger och svälter i sängen för jag kan inte gå till affären och handla.
Älskling, kom hem!


Som Erika kommenterade i förra inlägget. Hon har alltid vart den "ramliga" om oss två, men nu tror jag att jag är värre än henne. Grattis mig! Jag ska aldrig mer kombinera alkohol, höga klackar och stillastående rulltrappor...

AJ!

Jag är världens dummast klant! Igår var jättetrevligt! Maten var supergod och Ida är alltid kul. Sen får jag för mig att jag ska ut och dansa med Erica. Ganska full (tror jag) traskar vi till tunnelbanan. Ida ska hem. Jag borde stannat hemma.. Känner att jag mår dåligt och jag och Ida går ut på den andra sidan av tunnelbanan. På väg tillbaka ner igen ramlar jag i rulltrappan! Den är avstängd som tur är men jag skadar mig skapligt. Slår i huvudet. Så jag minns ingen från igår efter att jag gick hemifrån.
Ida berättar: En kille ser att jag ramlar och han bor i närheten. Så han hämtar papper och en filt som jag får ha. Ida ringer till sin syster och hennes fästman. Hennes syster är nämligen skutsjuksköterska. Tur för mig. Dom får hem mig och tepjar ihop mina jack i huvudet. Sen sover vi. Ida väcker mig en gång i timmen på grund av hjärnskakningen. Vaknade vid sju och hade så jävla ont! I huvudet och på benen. Tar då av mig stumpbyxorna och upptäcker mina sår på benen. Dom där kanterna på rulltrappan du vet. Dom har skurit mina ben! Så jag ser helt slizad ut.
Vaknade igen vid elva och Ida tvättade mina sår. Bästa vännen alltså! Tejpade igen dom djupaste såren och lämnade mig så jag kunde sova vidare.
Har legat i halvdvala i sängen hela dagen. Käkade nyss några strips men det var inte så gott..


Så den här dagen vill jag inte göra om. Fy fan alltså..
Kommer nog ha ont i huvudet några dagar. Kommer inte gå till skolan. Bara ligga och vila.. Saknar verkligen Älsklingen nu. Behöver honom. Men han kommer inte förens imorgon bitti.. Fuck!



Hur var din gårkväll?

Lika som bär?


Lika som bär?

Ge mig pris!

Jag har vart duktigare än duktigast i dag! Vaknade sent, 20 över 11!! Det var riktigt länge sedan jag sov så länge! Gick upp. Började städa på en gång! Tog ur allt ur skåpen och dammsög och torkade av dom. Alltså att köksskåp och lådor.. Och det tog sin lilla tid. Hade en kort lunchpaus innan jag dammsög hela lägenheten. Inte så stor lägenhet kanske, men jag kröp på golvet nästan hela tiden! För att få upp allt!
Och nu blev jag precis klar. Över tre timmar tog det.

Om två timmar ska jag möta Ida vid Hemköp. Där ska vi handla hem ingredienser till enchiladasen och lite snask kanske. Efter maten blir det mys med glögg och vin..
Skönt..

Imorgon måste jag plugga för jag har seminarie på måndag. Har två kapitel i en usel bok jag måste läsa. Blää..


Känns inte som att det är jul snart.. Måste snöa lite mera.

Jo, vi kom in.

Vi kom in på finalen. Utan några direkta frågor faktiskt =)
Peppe: Hej, min släkting har vunnit biljetter men kunde inte komma...
Tjejen pressingången: Javisst, ta på er dom här badgen så kommer en tjej snart och hämtar upp er.
Er: stor samling press, fotografer och några andra vinnare.
Vi blir slussade ner i pressrummet där vi får slänga av oss jackorna. Sen blir vi vinnare slussade ut på golvet precis framför scenen. Sweet!
Sen stod vi där resten av kvällen. Satt ibland i pauserna.
Men det var en kul final. Som Erika sa om att jag var där: Coolt, lite pinsamt, men coolt.
Hehe. Jepp!

Men rätt tjej vann. Marie var bäst på vinnarlåten och Amanda kommer gå mycket bättre om hon slipper göra en skiva Rix FM kommer spela dygnet runt.. Tur. Ge henne lite rock!



Älsklingen är ju inte hemma så jag får sova själv i natt. Men jag är så trött! Kommer nog somna snabbt...

Idolfinalen..

Genom en invecklad historia ska jag få gå på Idolfinalen i Globen gratis! Mihihih.. Med Peppe. Bara vi får biljetterna.

Har vart på stan tills nu. Älsklingen skickade mig hemifrån för han skulle spela gitarr med en kompis. Men jag och Peppan stack och handlade julklappar istället. Hittade en grej, den sista saken, till Älsklingen. Så nu är han färdig i alla fall. Bara mamma och Erika kvar. Sucka!
=)


Imorgon ska jag dricka glögg/vin tillsammans med Greklands-Ida. Och så ska vi göra och äta kycklingenchiladas! Mums! Och mys :)
Älsklingen åker ju hem till Eskilstuna i dag.. Jag sparar dom två hundralapparna som tåget kostar till annat istället..


Jag HATAR det här vädret. Mina billiga Dinsko-skor håller inte för regn (eller annan fukt). Så sluta regna! Det kan väl snöa åtminstone om det ska falla något från himlen. Jävla klimat...

Wiiihoooo!

Jag klarade tentan!
Så jäävla skönt!


Och så ska jag och Älsklingen spela badminton själva ikväll.. :)


That's just nasty!

Uj uj

Har inte hunnit blogg på ett tag!
Vi vann badminton btw :) Och det var kul att spela igen.. Har lite träningsvärk nu.

Igår var vi på inspelning av ett nytt humorprogram hela eftermiddagen. Dubbat heter det och kommer gå på onsdagar på ettan typ halv tio. Det var ganska kul faktiskt :) Tänkte gå till SysteroBror på kvällen men skippade det. Var för trött.. Det är faktiskt riktigt jobbigt att sitta på en inspelning fem timmar..


Skola i eftermiddag. Sen hoppas på svar från tidningen. Sen plugga till tenta. Sen sova.. Mhhmmm..



Jag är sjuk sugen på cheeseburgare! Nu när blåsan knappt känns alls tror jag jag kommer åka ner till stan lite tidigare och käka det till lunch. För det tror jag...

Pepp

Frågade Älsklingen om dom vi ska spela med/mot brukade spela. Nej, sa han. Yes, sa min hjärna. haha! Varför blir jag så jäkla tävlingsinriktad hela tiden? Och speciellt när jag är full. Då vill du inte spela frågesport med mig.. haha! Blir skitsur om man inte följer reglerna. (Se Peppe som skriker ut andras svar, ofta fel, och skrattar: jag blir piss och svär) haha!



Träningskläderna är på. Men nu ska jag ta ett mugg glögg!

Haha!

"Labrapporten är godkänd" stod det i ett mejl jag nyss fick. Labrapporten som jag bajsade ihop på en kvart och var helt övertyga om att jag skulle få kompletera. Sweet!

Ingen Älskling hemma än.
Blåsan är fortfarande kvar.
Medlet funkar nog inte så bra. Kanske skulle tagit den dyrare varianten.. Tror jag snackade i sömnen inatt för jag vaknade flera gången av att det sved som tusan i blåsan. Som om jag hade bitit i den. Kanske därför den inte läkt så bra under natten. Poop för det.




Vem kommer vinna matchen ikväll då? Svar: jag och Älsklingen

20 dagar kvar

Veetade bort håren på benen. Tog ett tag. Mitt hår har fått väx friskt de senaste månaderna.. Åkte sen ner på stan för att hitta ett par shorts. För mina egna har nog min syster lagt vantarna på. Morr. Hittade inga på Stadium. Say what? Knepig affär som inte säljer shorts för tjejer. Bara såna där tighta plastgrejor för 500 spänn. Typ korta jazzbyxor. Så jag gick till H&M och köpte ett par korta tighta såna där jazzbyxor för 150 istället. Med band man kan dra åt så dom sitter fast under knät.
Nu måste jag bara ha en topp till..

Vi ska spela halv 10 ikväll! Lilla sent :D Kommer ju inte vara hemma och sova förens efter elva säkert. Men det ska bli superkul!



Har beställt hem en av Älsklingens julklappar nu.. Mer säger jag inte.

Nu är det dags!

Äntligen är det dags för lite badmintonspel! Woho! Älsklingen ringde nyss och frågade om jag ville spelade dubbel med honom mot han klasskompis och hans flickvän. Hö hö hö. Jag tackar ju inte nej såklart! Och ska dessutom vinna! :D


Skickade nyss iväg mitt första mejl angående praktik. Nu är det bäst dom svarar snabbt :) Hoppas jag får!


4:e december. Jag har fortfarande inte skaffat någon riktigt kalender. Bara en gratissak som jag fick på Monki. I dag står det: "Ställ dig på bordet" i den.. hmm.
haha!


Nu måste jag verkligen ta bort håret på benen och hitta mina gamla träningskläder. Undrar om jag har shortsen hemma, eller om jag måste spela i kjolen! piinigt :D

Nedräkning

Jag får väl lov att börja nedräkningen inför jul. Den högtid som jag älskar mest!

3:e december i dag. Jag har redan missat två dagar men sammanlagt är det så här juligt hos mig:
Jag har julpyntat med tomtar, julstjärna och en röd plastgran med ljus (ehh..) Jag har en adventsljusstake som vi tände första ljuset i dag (var ju inte hemma igår). På mitt golv står en papperskasse med redan inslagna julklappar och i min garderob ligger en till som inte är inslagen. För pappret tog slut. Julkorten är redan skrivna.
Smakade på min första bulle med saffransmak i dag (inte lussekatt). Men fick bara ner en lite bit eftersom min blåsa gör svinont!
På tal om blåsan. Hittade på apoteket.se en "kräm" som lägger sig som en hinna över blåsan och som ska läka och göra så blåsan inte gör så ont. Snälla Älsklingen följde med mig till Fältöversten i spöregnet. Läste på förpackningen: "ät eller drick inget inom en timme efter applicering".
Fuck.
Jag var svinhungrig så maten fick gå före. Pinade i mig väldigt god köttfärssås med spaghetti. Sen kletade jag på krämen. Kände ingen skillnad. Tog på lite mer (ifall jag tog för lite). Kände ingenting.. Hmm. Aja, kanske snackar för mycket för att den skulle sitta fast. ELLER så hade jag verkligen för lite.
Ska sätta på lite mer innan jag ska sova och hoppas den är helt borta imorgon!

Och den 4:e december ska jag nog köpa mer julklappar. Bland annat till Älsklingen..


John Chris är ett cafe på Drottninggatan. På deras toalettdörr satt den lapp där det stod: om dörren inte går att öppna är det upptaget.

Älsklingens bilkörning!

Igår hämtade Älsklingen upp mig för att vi skulle hem till hans familj och fira hans plastpappa. Och så körde Älsklingen såklart. Vilken jag vanligen brukar, men nu hade jag druckit dagen innan och det var hans mammas bil. Jag höll nästan på att dö två gånger! Först var han ute i väggrenen och körde. Dock i 50 med ändå! "För han ville inte krocka med en bil". Vi mötte inte ens någon bil.. Hmm. Fem sekunder senare så ska han till vänster i en korsning och han ska lämna företräde. Det kommer en bil som kör ganska sakta men som varken blinkar höger eller vänster. Och Älsklingen kör ut i vägen! Precis framför den andra bilen! Jag kommer inte ens ihåg hur han bortförklarade den där händelsen, man han var livsfarlig! Han kommer inte få köra mer. Han borde överlåta sådant på en person som kan köra bil - alltså jag.


Jag har världens största blåsa på min tunga.. Den gör sviiiinont! Får ibland blåsor när jag äter popcorn. Och jag som nästan är beroende av popcorn! Men att få en blåsa är nog bästa bantningsmetoden. Jag kan knappt äta någonting, för då dör jag av smärta. Sen är jag inte sugen på att äta varken godis eller mat för den delen. Men jag hatar blåsor. Ta bort den nu!

Festligt!

Party igår. Jag och syrran delade på en flaska bubbelvin och lite cider. Drog till Harrys efter förfesten där Coop käkade julmiddag. Erika fick knappt vara med. Men vi slank in och när vi hälsade vakten från Tommy K. Smurt! Massa gamlingar där inne. Står och snackar med en gammal klasskamrat från högstadiet som jobbar som croupier (stavning?). Förlorade pengar på blackjack såklart.. Eller Erikas pengar. 20 kronor. Hehe.
Lämnade gubbstället och drog till Lotus istället. Dansade lite. Drack lite öl. Dansade mera. Träffade inte så många gamla kamrater faktiskt. Några stycken bara.. Erika lämnade mig och tog tidiga nattbussen hem. Jag stannade kvar med kusinen och hennes vänner. Det var sweetiepie. Fast Sofia var borta ganska mycket.. Nån kille kanske? ;) Tell me! haha

Tog 2-bussen hem. Höll på att kissa på mig på vägen hem. Somnade med en gammal Vecko-revyn i handen. Vaknade pigg och glad. Slukade ett stekt ägg och en limpmacka med makrill i tomatsås till frukost! Mums!

Snart kommer Älsklingen och hämtar upp mig. Vi ska och fira hans plastpappa. Han ska få en bok. Som jag hoppas han inte köpt själv...



Ikväll åker jag hem till härliga Stockholm igen.. Tänk vad mysigt det vore om det var helt vitt av en halvmeter snö där hemma! Inte troligt, men jag kan ju alltid hoppas.

Inte velig längre

Min Älskling övertygade mig om att gå ut =)
Så nu är förfestdrickat fixat och snart outfiten. Tog ju självklart inte med mig kläder ifall jag skulle ut men Perku har nog något i garderoben.



Får jag lov till en dans ikväll Sofia-älsk?

Velig dag...

Jag har en velig dag. Min Perku vill att jag ska följa med ut. Tror jag. Min älskade kuss Sofia ska ut. Tror jag. Men jag veet inte. Har partat ganska mycket. (eller?). Jag skulle vilja köpa mer julklappar och då borde jag spara inträdespengarna. (eller?). Och så ska jag ut till Älsklingens familj och fira hans plastpappa imorgon. Vill vara pigg. Men iofs är det först på eftermiddagen. Tror jag.
Hmm. Hjälp mig!


Igår blev pappa och jag nästan utkörda ur huset. Mamma och Erika jobbade. Lisa hade två kompisar över varav en har fyllt/fyllde år/skulle fylla år. Så hon hade bakat tårta och stod och stekte hamburgare. Jag och farsan flydde huset och käkade pizza på Billy Boy's. Men mums vad bra dom är på att göra mat =) Efter maten tog vi en tur till Växtriket. Ojade oss över dyra blompriset. Köpte en amaryllis och en kruka. For hem till min faster som fyllde år. Lämnade blomman. Hamnade mitt i smörgåstårtaätet med lite andra släktingar. Var proppmätt men lite glass slank ner. Satt och snackade ett tag. Skrattade åt mina supersöta kusinbarn. Lämnade Fröslunda och hämtade upp Erika som slutat jobbet på vägen hem.
Hon hade handlat med sig popcorn, godis och julmust hem (hon jobbar på Coop). Kollade på White Chicks halv tio.
Tack gode gud för att Andreas åkte ut. Nu ska bara Amanda vinna. Eller så ska hon komma två och få släppa en icke-"RixFM-spelar-samma-låt-hela-dagarna-skiva". Vad tycker du?


Och framför allt: vad ska jag göra ikväll?

RSS 2.0