Gnäll, gnäll, gnäll..

På vägen hem från skolan var det jobbigt. Jag hade såklart bestämt mig för att jag var sugen på att äta lax, med romsås. Som det slutade med att jag köpte färdig. Big mistake! Inte alls lika gott som mormors... Anyway. Behövde då gå till Hemköp och handla mat. Typ allt som behövdes för att göra lax. Klockan var halv fem ungefär. "Stressgången" var mer stressig och fullproppad then ever.
Likaså på Hemköp. Och där fanns det dessutom fler matprovningsstånd än vanligt. Där små tanter med grålila hår och pälskappa stod och smaskade gratisglögg och choklad. På ena ståndet kunde man prova någon slags maträtt som serverades i en liten plastskål. Sen passerade jag en tant som stod och slickade (!) ur plastskålen. Den lilla rosa, spetsiga tungan for girigt över plasten. När varje droppe var uppslickad så "tappade" hon skålen på marken som hon sen sparkade under en hylla. Seriöst, vem gör så?
Rulltrappan till tunnelbaneperrongen var trasig och alla var tvugna att gå ner. Det gick så sakta att jag precis missade ett tåg och fick vänta. Och jag var toktörstig! Hade struntat att handla miljöförstörande flaskvatten (som faktiskt kostar 1000-3000 gånger så mycket som kranvatten), men ångrade mig nästan.
Fick sen klämma mig ut från min sittplats för en gubbe vägrade flytta på sina ben när jag skulle av.
Usch. Det plus lite andra dum-människor gjorde att jag blev så trött. Tjuriga egoistiska människor. Dom blev jag trött på..


Fick ett stort glas vatten och en varm kram av Älsklingen när jag kom hem och då gick irritationen över..

Fullt upp!

Har inte hunnit blogga på ett tag.
Mor, far och Perk kom hit i tisdags. Dom fixade och donade lite i lägenheten. Sen käkade vi middag på kvällen. Perk stannade kvar och vi gick och shoppade nästan hela gårdagen.. Hittade en jacka och en kofta till mig. Och så julklappar till pappa. Så nu är han klar =)
På kvällen gick vi till SysteroBror och såg Peter Wahlbeck bland annat. Men alla som uppträdde var superkul! Det var en av dom roligaste gångerna där, helt klart! Blev lite dragen så jag är lite sliten i dag, men det börjar ge sig. Ska dra till skolan om tio minuter faktiskt. Har hunnit skriva klart en uppgift tidigare i dag, som egentligen skulle in imorgon.. Humms. Men har man inte tid så har man inte. (hehe)

Tänkte nog åka hem till Eskilstuna i helgen. Ta det lugnt och äta god mat.. Kanske åker hem till Älsklingens familj också. Får se..


Annars händer det inte så mycket.. Har inte fått reda på provresultatet än tyvärr..

Tjuvstart på julen...

Phew! Julen är tjuvstartad! Eller nästan.. Jag och Älsklingen begav oss ju ner på stan. Hittade inga kläder så vi satsade på att köpa saker till andra - julklappar!
Först var vi på Drottninggatan Bok & Bild och fyndade. Och det var just vad vi gjorde!
Fynden:
Frågespel 70 kr (100 i leksaksaffär)
Julettiketter 5 kr (säkert 20 på Åhlens)
Julkort med kuvert 5 kr! (typ 30 kr på Åhlens)
Prinsesspyssel 35 kr (80 i leksaksaffär)
Nalle Phu-bok 50 kr (massor i annan affär)
Tuschpennor 10 kr för 30 pennor (och Älsklingen köpte tre paket) :)
Ritbok med prinsessor 10 kr
Bosse-bildoktorns bok 50 kr! (hoppas pappa blir glad, haha)
=)
Så jag tycker du ska ta dig dit någon gång. Billiga böcker har dom också! Shit, vad gratisreklam, men det stället är ett riktigt smultronställe jag har!
Efter den fyndbutiken valde vi att gå till en annan på andra sidan Drottninggatan. Eden heter butiken. Där har dom mer inredning och hygiensaker billigt. Typ en allt-för-tio-kronors-affär fast bättre och lite dyrare än en guldpeng. Dr fyndade vi en jultomte i ull och en snygg röd "kon" (som en julgran) med lampor i som lyser. Och tejp!

Så kom vi hem. Käkade lite tarre (smask!). Jag började sen slå in julklappar! Woohoo! Ruuuligt! Sen skrev jag julkort! Och drack glögg! Jag känner mig nästan kriminell som tjuvstartar julen så här tidigt. Jag har till och med pytat! Fast inte adventsljusstaken, för den ville Älsklingen också vara med och lägga i mossa och sånt. Första advent är ju inte förens om en vecka... :D


Jag bara älskar julen! Om jag börja lite tidigare att njuta av den betyder det att njutningen kan pågå lite längre! Nu fattas det bara ett lager snö...

Mums med koreanskt!

Var ju på middag igår med Älsklingens pappa, hans fru och deras minsting. Vi var på en koreansk restaurang vid Odenplan och maten var supergod! Min svärfar bad ägaren (som han ytligt känner) att mixa lite förrätter och huvudrätter åt oss så vi kunde bestämma själva (asbra idé!).
Till förrätt fick vi grillad zucchini med nån sås över, spenatknyten och duplings (? också nåt knyte) som man doppade i sås. Och spenaten var faktiskt godast :)
Till huvudrätt fick vi nån grillad kyckling, grillad biff, en stark rätt med mycket grönsaker och scampi och bibimbap (stavning?) Vi fick den vegetariska varianten och då var det massor med olika grönsaker blandade och ett stekt ägg uppepå. Sen skulle man hacka sönder ägget och blanda ihop maten på något speciellt sätt som servitören fick visa. Kycklingen var helt klart godast :) Till efterrätt tog vi färska frukter som vi doppade i smält choklad. Suuupergott! Satt och käkade jättelänge och kom hem runt elva. Mätt och trött!
Somnade med Potterboken i handen.

Snart ska jag och Älsklingen åka ner till stan och shoppa lite kläder. Vi båda behöver långärmade varma tröjor! Det är det klädesplagget jag är sämst på att handla! Först så tänker jag inte på att jag behöver såna sen brukar det vara så dyrt om man jämför med en snygg topp. Eller klänning =)


Jorosåatte.. Vad gör du idag?

Poop!

Nu har jag skrivit tentan. Den här var svårare än den förra! Typiskt.. Så jag känner mig inte alls säker tyvärr. Och så handlade den inte om det jag hade lagt ner eneri på att lära mig. haha!
Fy fan...


Ska ut och käka middag med Älsklingens pappa, fru och minsta bebisen ikväll. Sen åker vi kanske och bowlar tillsammans med de andra i gänget.


Men fram tills resultatet kommer ska jag ta det lugnt.


Och nu ska jag göra det genom att spela Mario!

Min cell


Okej, det är inte min cell men det är en cell som jag "skapat". Cellen är en human livmodercancercell som vi odlar fram och smittat med denguefeber! Så det gröna är ett grönfärgar protein som är satt på svansen på denguefeberns egna protein. Sen kan vi då följa proteinet i hela cellen. Alltså: denguefeber smittar hela cellen, inte bara kärnan.
Spännande va?!


Har du lyssnat på Miss Blue än?!

Jahadå

Äntligen har det börjat snöa. Så nu känns inte vädret så jobbigt längre. Bara skolan.. Eller just tentan imorgon. När jag sätter mig för att läsa får jag panik och tänker att jag lär mig fel saker! Skitjobbigt.. Och då får jag ångest för att jag inte ska klara tentan. Fan.
Hjälp mig trycka in lite info i min hjärna som fastnar!


Ska gå och storhandla snart. Håller tummen för att det snöar fortfarande då, och inte regnar...

Mer plugg nu då...

Jag orkar verkligen inte plugga mer. Vädret suger också! Nu vill jag bara få den här tentan ur världen. Med ett VG såklart. Och så tycker jag det kan börja snöa i stället för att regna. Eller så kan det vara varmt med solsken. Är trött på pissregn och mulet.. Min kropp mår inte bra av det.

Pendeltåget stant äggprutt på vägen hem också. Samtidigt som det är farligt för kroppen att visas och lukta för mycket på svavelgaser. Giftigt.. Bra SL. Ge oss mer svaveltåg så vi mår lite bättre. Stackars Peppe som skulle åka längre än till t-centralen.

Jaha, vad mer kan jag klaga på..?


Kanske kan få Älsklingen att vilja göra något kul ikväll... Fastän tentan börjar tidigt imorgon.

Fredag morgon

Klockan ringer 05:52. Gå upp. Tvätta. Somna om. Klockan ringer. Lägga tvätt i torktumlare. Duscha. Betala räkningar. Sminka. Föna hår. Fixa hår. Hämta tillbaka tvätt från tvättstugan. Orka gå till skolan! Vill inte.. Tänker stanna hemma med Älsklingen. Han ska plötsligt åka till skolan. Och då också jag....


Så hejdå.

Nu är det snart läggdags

Jag har pluggar nästan hela kvällen. För om två dagar smäller det. Måste sätta ett VG annars blir jag grymt besviken på mig själv. Och så har jag press på mig från annat håll också. Kanske inte så seriöst, men ändå. Jag vill mest ha VG för min egen skull såklart..

Ska somna snart. Men först har jag två saker som jag måste klara av:
1. Ta minst två stjärnor på Mario Galaxy. Spelade nyss klart den tråkigaste galaxen av dom alla! Den med spökhuset... Urk! Tävlade mot det där jävla spöket femton miljoner gånger utan att vinna. Sen den där stenbossen som jag alltid dog av. Och golvet som försvann just när jag inte ville... Men! Galaxen är äntligen avklarad och jag kan sätta spelfingarna i nästa!
2. Läsa minst ett kapitel i Potter-boken utan att somna! Somnar ju hela tiden just när jag börjat så jag kommer ju aldrig framåt i boken! Jag har liksom inte tid att läsa den på dagarna då allt just nu handlar om predation, konkurrens, artrikedom och ekologiska samhällen. Igen.



Om jag känner att det går bra på lördag ska jag verkligen unna mig något. En öl för att fira, någon?

Ny favorit!

Har du inte lyssnat på Vincent än tycker jag det är dags! Låter Miss Blue gör i alla fall mig glad i höstmörkret! Kul fakta är väl att han är Roger Pontares son =) Fast dom är inte så lika faktiskt.. hehe



Annan kul grej: mannen som introducerade vattentoaletten i början av 1900-talet hette Thomas Crapper.
haha!

Sucka

Måste. Plugga.
Hatar skolan just nu! Fast efter lördagen kommer jag nog inte hata den lika mycket. Fast jag börjar hata den igen om jag inte klarar provet. För andra gången!
Men men. Har massor med tid i dag. Från och med nu tills jag kräks av uttråkning på mina anteckningar. Och så samma sak imorgon. Känns som att jag vill unna mig något nytt på lördag efter provet. Kanske...


Aja. Då är det väl bara dags att sätta igång då. Kan ingen säga nått kul som peppar upp mig?

Fy fan...

Det var den äckligaste pizzan jag ätit!!! Bläää! Vår pizzeria med vedugn (brukar var jättegott) har bytt ägare. Och nu har han börjat göra äcklig pizza. Nån konstig krydda i degen. Det ovanpå var liksom gott...



Jag som hade längtat..

Äntligen!

Äntligen ska jag få min pizza. Jag har längtat hela helgen. Och i dag kunde inte ens Älsklingen stå emot en kebabpizza =) Så om tio minuter ska vi gå och hämta dom.
Mums!


Har kollat på celler i dag som vi odlat fram och färgat! Skitgrymt! :D


Men ändå så är jag stressad av skolan.. inte kul.

En sån där sak igen...

1. VAD HETER DU?
Johanna

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Vinröda mysbyxor..

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Älsklingen som spelar Mario Galaxy på Wii (superkul btw)

4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Spelade Mario, pluggade...

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Spaghetti med köttfärssås i skolan (mums)

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Tråkigt osnöigt och kallt :(

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN med?
Älsklingen

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Håret (av nån anledning)

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Yes!

10. HUR MÅR DU IDAG?
Det har vart en bra dag. Inte allt för stressigt. Kollade igenom den icke godkända tentan, lite besviken. Hade ändå fått poäng på alla frågor, poop...

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Julmust under vintern. Annars dricker jag mycket vatten (gärna kolsyrat).

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
Vin. Iblaaand cider som jag är sugen. Men det dricker jag mest på sommaren..

13. FAVORITSPORT?
Badminton är roligast att spela i alla fall. Och fotboll..

14. HÅRFÄRG?
Mörkbrun

15. ÖGONFÄRG?
Grå, typ

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
På sommaren är båda bäst och på vintern är båda sämst!

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
Erika (Perku, Perk, Poop) 19, Lisa 16

18. VAD GÖR DU? (PLUGGAR, JOBBAR?) VAR?
Pluggar journalistik på Södertörn

19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
Superbad. (ganska bra)

20. ÄR DU KÄR?
Mer än någonsin!

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Jag snor M:s svar och säger "alla lediga dagar" (annars fredag)

22.FAVORITHOBBY?
Läsa, titta, lyssna

23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Det finns bara en person som jag bjuder ut och det är inte pinsamt ;-)

24. FAVORITMUSIK?
Orka säga alla. Ni som känner mig vet.. Men det mesta =)

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Samtidigt

27. SAMBO ELLER SÄRBO?
Sambo

28. TE ELLER KAFFE
Uäck för båda! Jag säger glögg!


29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
Snodde från en mejl, men alla som läser min blogg och vars bloggar jag läser kan ju skriva..

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Erika, Sofia...

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Ingen aning! (det var ju typ ingen som erkände att dom läste min blogg så...) =)

32. HUR BOR DU?
I en liten lägenhet (etta)

33: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Just nu läster jag sista Harry Potter (på engelska såklart - illa att jag inte gjort det tidigare) Men Sagan om Isfolket är också en favvis (btw, Erika skynda dig att läsa sista boken så jag kan få den snart!!)

34. FAVORIT FÄRG?
Röd

35. FAVORITSPEL?
Allt med frågesport! I love it!

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Hehe nee

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Nope

38. ÄR DU ROMANTISK?
Skulle vilja vara mer...

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Japp!

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Ingen. Jag snodde den från ett mejl..

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Plugga.. vara i skolan och labba

42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
17:11

Näääe!

Skäms Ica Gärdet!
Hade inga mackor till frukost imorse. Fick gå upp till Ica och handla hem lite bröd. Vanligt bröd en söndag är inte så nice, så vi lyxade till det med fralla och tekaka. Och gissa vad det kostade? 14 jävla spänn!
På vilken annan matvarubutik kostar väl inte en vanlig fralla 3,50, eller? Typ 1 krona snarare. Som på Prisextra. Där hade vi fått 14 frallor för samma pris..
Skamligt!

Söndagsplugg är inte roligt...

Har börjar plugga inför omtentan jag ska ha på lördag. Poop-tråkigt! Aldrig har det vart så tråkigt att plugga till ett prov. Så mycket press för jag måste klara dom här poängen. Eller inte måste, men gör jag inte det så måste jag klara nästa poäng. Och Cellens värld är inte lätt. Bajsskola.. Bort!

Älsklingen bestämde att vi skulle köpa nya Mario Galaxy till vårt Wii i dag. Sagt och gjort. Går det bra med pluggandet då eller? Haha, njaa.. Men har inte spelat sååå mycket. Ska faktiskt sätta mig igen när jag bloggat klart. Och poppa en påse popcorn med mycket salt. Mums!

Första "nyttiga-veckan" är avklarad. Har gjort det väldigt bra faktiskt! Förtom att 5-årsjubileet kom mitt i. Det betydde lite snask. Men jag köpte faktiskt bara en färdig-popcorn. Inte lika onyttigt som annat snask hoppas jag.. Har klarar mig bra utan pizza. Är ganska sugen ändå. Speciellt när en pizzeria i närheten med supergoda pizzor släpper ner ett reklamblad med deras nya meny. Var tvungen att läsa den tidigare. Hoppas Älsklingen inte orkar laga mat ikväll. Kanske blir en liten pizza i alla fall.. Kanske. Det är ju faktiskt fortfarande helg vilket betyder att vi får äta lite onyttigare saker.

Ungefär 30 centimeter snö. Vindstilla. Minus 1 grad. Värmeljus. Slå in julklappar. Dricka glögg. Och julmust. Lukta på julgran. Äta ägghalvor med romsås. Gravad- och ugnslagad lax. Köttbullar. Sill. Släkt. Presentpapperspåsar. Katt som leker under granen med snören. Trängas på stan i julklappsjakt. Svettas med tjocka jackor. Stjärnklart. Julmusik.
Julen är underbar! Om jag fick välja skulle jag vilja bo i Whoville, fast utan Grinch...

Slappar...

Phew. Har tagit det skamligt lugnt i dag. Låg i sängen och läste medans killarna gitarrade. Helt plötsligt knackade det på dörren då!
Jag ba shit, det är säkert någon som kommer klaga på oss från igår.. Älsklingen öppnar. Och det är vår granne. Som vill undersöka hur pass mycket hans musik låter igenom väggen. Hehe.. Och han lämnar över en lapp där det står att vi ska knacka vid 1. musiken börjar höras. 2. när det övergår till störande. Seriöst: en lapp med instruktioner! :D
Så Älsklingen knackar och undersöker ett tag. Grannen vill prova med en annan skiva också! Och så ska vi då knacka på samma sätt.. hahaha!
Jag höll på att dö....


Grå: bitarna faller på plats.


Imorgon har jag bestämt att jag och Älsklingen ska ta en promenad. För det gjorde vi inte i dag... Sen på kvällen ska jag träffa Ida och gå på Big ben och skratta lite. Borde nog plugga också. Typ resten av dagen. Poop.


Avis på Perk som är i London nu. Lyx.

Gårkvällen

Det var superkul igår! haha! Spelade spel typ i fem timmar! Fast lite annat hände väl under tiden. Fick uppdraget att sätta på mig alla (!) kläder som fanns i hallen. Jag syns knappt på bilderna.. hehe. Det var varmt och tungt. Sen blev jag tvungen att gå ut i korridoren också. =)
Helt plötsligt hade klockan blivit halv 2 och Erica och Johan åkte hem. Peppe sov över. Vaknade av att mamma ringde imorse. Typ vid tio. "Somnade" om en timme. Vaknade av att mamma ringer igen.. hehe. Mådde faktiskt ganska bra. Vi gick till kebaben och handlade just kebab då när Erica och Johan hade åkt hem. Supermums!

Strax ska Älsklingens kompis komma hit och dom ska spela gitarr. Jag ska läsa Harry Potter istället.



Grå: jag vet inte.. börjar bli riktigt jobbigt nu.


Har massor i skolan nu. Stress!

Stort fuck!

Jag klarade inte tentan. FUCK FUCK FUCK! Jag vet iofs inte med vad jag missade. Bara att det står ett fett U efter mitt personnummer..
Så på lördag ska jag skriva om. Bajs..



Ikväll ska vi ha en liten fest här hemma. Brudarna och deras män kommer hit. Vi ska spela ett spel som Älsklingen köpte till oss igår. Veckans värsta. Sponsad av rix fm.. Men det var kul! Man får typ två påståenden pest eller kolera typ sen ska man gissa vilket de andra väljer. Ex: vad vill du helst: komma på din pappa med att kolla på porrfilm eller komma på honom när han spelar poker i kvinnokläder.
Hehe.


Gråmannen: du måste ju mer ledtrådar. Den finns ju hur många kända författare som helst! Hur känner du mig?


Jag ska fanimej få full pott på omprovet!

Trött!

Har jobbat hela dagen! Gick upp klockan 6. Och jag är fortfarande sjuk. Om inte mer än förut.. Poop it. Men kom iväg i alla fall. Arbetade tills klockan blev typ halv 7. Sen åkte vi hem. Hade klarat av 1400 block då! (och då är lika många inte godkända så, vi rensade typ 2800 block!!)
Käkade god mat sen.


Kul att fler bloggläsade avslöjar sig. Men den grå mannen är fortfarande ett mysterium. Har verkligen ingen aning!


Imorgon firar jag och min Älskling 5 år! Grattis oss! Hel dag med mys, god mat och mer mys... Mmm, underbart! =)



Snörvel... Jobbigt att vara förkyld.

Nu är det snö i Stockholm!

Woho! Snurrade persiennen och såg dagens överraskning. Snö! Iofs ligger det inte så mycket på marken än, men det kommer nog göra det snart. Så när jag ska ut blir det mössan på!

Och jag är så stolt över mig själv! Jag tog tag i mig själv och gjorde en restuppgift från i våras. Fem poäng som bara väntade på att bli inkasserade. Damnit om den inte blir godkänd nu!


Jippi! Ugly Betty och Desperate ikväll!


Är fortfarande sjuk. Nästan mer än igår! Nu känner jag mig verkligen så där förkyld. Killar i den täppta näsan. Bihålor som ömmar... osv. Blä! Men imorgon ska jag jobba igen. En hel lång dag. MEN extrapengarna gör det värt.. Mycket viktigt nu när julen och snön kommer. Måste ha en varm vinterjacka. Jag och Ida ska nog åka och shoppa billigt i Barkarby faktiskt. Typ när vi får pengar nästa gång...


Fy! Nu slutade det snöa...

Fuskare!

Älsklingen igår: Nu tänker jag börja äta och leva nyttigare.
Jag (wtf): Jaaajaa..
Han: Så du ska också göra det? Jag tycker det..
Jag: Visst.
But I hate it! Min kropp är inte gjort för nyttig mat. Den mår dåligt av det.. Typ. Ibland kan det vara gott med nyttig mat. Ibland inte.
Sen kommer jag på. Alldeles nyss.
Messar honom. Han är i skolan och brukar minsann inte äta nyttigt då.
Jag: Hoppas du inte äter burgare i dag. Det är minsann ingen nyttig mat.
Han: Jo, men jag åt med sallad och ramlösa.
Jag (WTF): Det är ändå onyttigt. Dressingen är det.
Han: Nej, det är stripsen som är onyttiga.
Jag: Jaha, men då kan ju jag gå och käkade cheeceburgade flera dagar i veckan..
Så fuck att burgare är "nyttigt" om man inte tar stripsen. Då tänker jag fan börja med den dieten. Och dessutom är jag sjuk. Jag borde inte få sitta hemma och tänka på hur han tuggar i sig min favoritmat.. Fy fan alltså!


Jag får väl äta nudlar nu eller nåt. Ska kolla in skafferiet (det tomma skafferiet) och se vad som finns. Måste spara på pengarna..


Fy fan är det ända jag kan säga... fy fan

Ingen snö i Stockholm

Hemma i Eskilstuna är det snö. Mycket snö på marken. Som inte smälte bort på en gång.. Mysigt. Sen här i Stockholm så är det helt bart på marken. Konstigt.
Och inte lika mysigt.

Är hemma från skolan i dag. Har blivit smittad av någon och nu är jag förkyld.. Känns bättre nu, men imorse var jag helt täppt och halsen gjorde ont. Älsklingen ska handla hem nässpray till mig så jag får sova ordentligt inatt.


Nu ska jag göra lunch och kolla på Oprah! I dag är det tydligen den där doktorn där som svarar på frågor.. Mums till maten!
=)

Mystiken tätnar..

Gick ut och dansade igår. Men först spelade vi spel här hemma. "Med andra ord" och "Pictionary". Suupernice =) Hade det skoj ute också. Träffade en del gamla bekanta..

Är ganska trött. Käkade nyss massor med god mat. Som lagt sig som en täcke i min mage.. Vill. Bara. Sova.
Åker hem till Stockholm ikväll. Tillsammans med Älsklingen.. Mys.




Mystiken tätnar. Blir allt mer nyfiken på den svarta mannen. Som nu avslöjat att han egentligen är grå! Inget klarnade...


Är faktiskt godissugen...

Amenåh!



Hela huset sover. Eller pappa kom nyss upp. Jag själv vaknade pigg klockan 8. Somnade tidigt igår. Var aptrött! Erika var ute och svirade. Eller nåt. Tror hon gjorde det fast hon sa att hon inte skulle göra det. Mamma och pappa var på middag. Och Lisa var hemma med mig. Fast jag somnade...
Nu gick pappa till sängen igen. Skoj! haha!


Snö ute. Bilen har inga vinterdäck än. Bästa överraskningen vore ifall pappa sa att han åkt till jobbet tidigt imorse och bytt däck! Troligt? Nope.. Så jag kommer nog inte kunna ta bilen någonstans om vi ska iväg. Som vi faktiskt ska. Shoppa lite grann... Har jag tur kanske all snö på bara vägen smälter fort som fan. För det på marken vill jag ha kvar. Vackert...


Jag blir nyfiken på vilka som läser min blogg. Dels de jag VET läser som inte skrivit kommentar. Why not? Sen på den där mannen i svart. Who are you? Hehe..


Har en Mimmi-hyllning här på bloggen. Hon är finast i världen!

Hemma i Etuna igen!

Kom hem till min kära hemstad för ett tag sen. Har hunnit klaga lite på snön som faller, åkt till Max, köpt hem hamburgare. Och ätit hamburgare. Och hälsat lite snabbt på min älskade katt. Ska sätta mig i soffan med henne i knät när jag är klar här. Och pussa på henne! Mmmm....
image54



Har jobbat hela dagen. Gick upp klockan 6 imorse. Är skapligt trött! Hängde på Västerås väldigt dåligt planerade tågstation en timme. Poop vad tråkigt det va..
Blev hämtad av mamma och syster på stationen hemma sen. Skönt =)


Imorgon är det party som gäller! Ska först till Tuna park med syrrorna och handla farsdagpresent. Och lite annat kanske. På eftermiddagen/kvällen ska Sofia, min älskling, komma hit och så ska vi spela Pictionary. Förra gången vann jag och Lisa, och det ska vi göra det här gången också! Lisa är ju inte myndig så vi får umgås lite med henne innan förfesten börjar. Hemma hos Sara förhoppningsvis ;-)
Efter det blir det dans hela natten! Woohoo!



Visst är hon vacker?

Vilken besvikelse..

Endast tre stycken har kommenterat. Nu är det faktiskt din tur =)
Jag vill veta! Är nyfiken..


Var i skolan i dag. Fram till tolv. Är fortfarande inte sugen på den här kursen men dagens föreläsning var bättre än de andra två i alla fall. Handlade om proteiner och enzymer. Och då inte vad de gör för kroppen utan hur de är uppbyggda. Boooring!


Sen träffade jag Ida och käkade lunch. Hittade ett kinaställe med buffé för 59 spänn! Ett kar här i Stockholm. Och maten var faktiskt god. Sen snackade vi ett tag. Sen gick vi hem. Jag handla iofs frukostmackor först. Ska ju upp tidigt imorgon och jobba. Måste gå upp kl 6 ungefär.
(har inte fått jobb - bara lite extra sådär)
Peppe ska följa med och hon landar i Stockholm efter en resa till London typ 11-12 inatt. Sen ska hon sova här. Jobbigt för henne att behöva åka till Märsta och sen tillbaka tidigt imorgon annars...


Efter jobbet så åker jag hem till Eskilstuna! Ska träffa familj, katt och kusin :D Suuuupernice! Me love it!
Min katt mår ju inte så bra så jag måste åka hem och ta hand om henne... :'(


Joråsåatte... Så är läget!

What ever!

Hmm.. 24 stycken sidvisningar i dag, men ingen har skrivit kommentar. Dåligt, dåligt!
Så gör det omedelbums!


Du bara måste kolla in det här klippet!
What ever!
Hahaha! Så jäkla söt tjej!


Ingen stand up ikväll. Tråkigt.. Men lunch med Ida imorgon i alla fall.


Glöm inte att kommentera nu!

Amagaaad!

Jag har precis börjat en tioveckorskurs som heter Cellens värld. Serious?! Vad tusan ska jag behöva lära mig om cellens värld? Jag kommer ju inte direkt skriva för en tidning som heter Cellen - och dess värld. haha! För jag har redan läst Människan och medicinen faktiskt. Nog med specialisering, tack!
Iaf.
Hade första föreläsningen igår. Moahaha! Det är där "amagaaad" kommer in. Det börjar med kemi och sånt! Vet inte ens vad det kallas. När man ritar upp kol som C och syra som O. I molekyler alltså! Jag fullkomligt hatade det ämnet i skolan!
Så efter två föreläsningar suckar jag. Den här kursen kommer inte bli kul. Salstenta på det också... Suck, suck, suck. Ser endast fram emot när vi ska labba och färga olika celldelar, för det har inte gjort förut.


Skulle gått till SysteroBror ikväll med Ida, som jag träffade i Grekland. Men hon kunde nu inte. Älsklingen ska ut och dricka öl med sin klass. Iofs kanske Daniella eller Erica ska dit ikväll och då hänger jag nog med. Men annars sitter jag hemma, med min julmust (köpt endast för att), samt Bonde söker fru. Vilket inte är så dåligt... =)


Undersökning: jag vill veta hur många som läser min blogg typ ofta. Kan du inte skriva ditt namn eller signatur, eller liknande (om du vill vara anonym) som kommentar?
Vore supernice!

Jag blir fan rädd!

Jag fastnade på Expressens "klimat och miljö" sida nyss. Eller igår först och främst. Skrev då ett inlägg om klimatet. Sen nu har jag bara blivit argare och argare! Ingen tror ju för fan på att det sker en klimatförändring och att vi måste göra något åt det!
Alla är så jäkla outbildade. De läser det som står i tidningen. Sen har de tappat tron till pålitligheten i tidningen (alltså Aftonbladet eller Expressen - oups, nu får jag inget jobb där eftersom jag bloggat om dom, hehe). Så de tänker så här: Hmm, Aftonbladet säger bla bla, men då tänker jag tänka precis tvärtom eftersom det dom brukar skriva är falskt och skit".
Så: om Aftonbladet då för en gång skulle får med en hyfsad, men oövertäckande klimatartikel så litar inte läsarna på det som sägs.
Sen eftersom läsarna nu endast tar in information från media som ofta är vinklad, tyvärr, så blir det fel information dom får. Jag menar vilka fler bevis behövs? Varje vecka rapporteras det om nya översvämningar eller torka utomlands! Senast nu i Mexiko, eller hur? Var det så för ett tiotal år sedan? Kan bero på att nyheterna nu kan rapportera från mer avlägsna länder. Men kolla på Sverige då. Årliga översvämningar i söder. Regn på vintern! När jag var liten var det minsann snö på julafton och inte barmark eller vatten!
Fortsätter klimatet att förändras. Alltså bli varmare kommer jorden se ut så här: Sverige kommer bli kallt. Precis som resten av Norden. Ungefär is och snö året om. Eftersom när ismassorna i norr smälter kommer det kalla vattnet att putta undan golfströmmen, som ger oss värmen. Och Norden ligger ungefär på samma höjd som Alaska i USA. Låter det mysigt? Samtidigt kommer värmen öka i de redan varma länderna. Torka och vattenbrist. Sjukdomar kommer sprida sig i värmen. Virus och bakterier som inte kan leva där det är för kallt kommer då sprida sig över jorden (som värms). Till exempel malaria.
Människor kommer dö i mängder.

Men. Enligt FN klimatpanel så måste koldioxidutsläppen minska med 50 procent tills år 2050. Men nya rapporter visar att utsläppen måste sjunka till 0 procent till dess. Och hur genomförbart låter det?
Tänk på Kina och Indien. De växer enormt industriellt och vad bryr dom sig om klimatförändringar egentligen? Vi måste hela jorden sammarbeta för att förändra vår livsstil, men det är så gott som omöjligt!
Så njut av den tid du har. Tänk på de stackars isbjörnar som kommer drunkna när isarna försvinner (som de behöver för att jaga säl, eftersom de är inte gillar att simma, eller är bra på det).
Och tyck synd om dina efterkommande som får ta ansvar för våra föräldrars och vårt handlande.
För jag har studerat miljö och klimat i två år. Jag har en liten koll på vad som händer till skillnad mot de babblare på Expressens diskussionssida som snackar om skrämselpropaganda!


Tack för mig!
Vad vill du tillägga?
image53



Mystisk brud

Igår på perrongen i tunnelbanan på väg hem.
Tjej kommer fram: Hej!
Jag (frågetecken): Hej...
Hon: Känner du inte igen mig?
Jag (frågetecken): Ehh, nej...
Hon: Jo, men det måste du väl göra?!
Jag (börjar bli besvärad): Hmm, nej, tyvärr...
Hon: Anna. Anna? Känner du inte igen mig? Iofs var det många år sedan vi sågs sist..
Jag: Hehe, neej.. faktiskt inte.
Hennes kompis: Du, vi måste gå nu
De vänder och ska gå..
Hon (vänder sig om i farten): Anna Karlsson heter jag i alla fall. Mickes tjej!
Jag: Stooort frågetecken!

Så om du vet att jag känner någon som heter Anna Karlsson. Eller att jag känner en Micke. Tell me. Hon verkade i alla fall supersäker på att vi kände varandra. Jag är ganska mer tveksam..


Är ledig i dag. Älsklingen också! Supermys att han är hemma igen. Har äntligen fått sova ut, och gott =)




Tänkte åka hem i helgen. Hitta på nåt Sofia-älskling?

En lonely söndagkväll

Jag är så hemskt ensam. Och jag är så hemskt klagig. Men det får man göra om man är ensam.. Har kolla in 6 nya avsnitt av Grey's Anatomy! Supersweet! Jag visste inte att dom fanns, men så kollade jag och så fanns dom. (nähä?) Och det var jättebra! Måste hålla bättre koll nu när nästa avsnitt släpps.

Ingen Älskling är hemma än. Han ska åka hem med sin pappa tidigt imorgon bitti. Så nu kommer jag sova lika uselt inatt. Men jag har bestämt mig för att stänga av tvn i alla fall. Om jag tycker det blir läskigt så sätter jag på den igen. Till exempel om jag vaknar till under knak-timmen. Så hela lägenheten knakar! Seriöst! Allt knäpper och låter, men endast en timme ungefär innan solen börjar synas på himlen. Tror det beror på temperaturförändringar. Att om det blir kallt eller varmt så flyttar husets utsida på sig. Typ som trä, som är ett levande material. Ungefär.. Jag låter mig tror det, inte att det är spöken. (som av nån anledning skulle njuta av att skrämma mig genom att knäppa, hehe).

Inatt kommer det nog inte ringas på ringklockan heller eftersom det är söndag. Igår skedde det bara en gång, som jag vaknade av i alla fall. Och bara ett ring! Inte sånt där hetspuckoryck: pling-pling-pling-pling-pling (osv). Jag vill bara ta min längsta köttkniv och snabbt som fan sticka upp den ur brevinkastet så den äckliga plinghanden skärs av! Eller så vill jag koppla in el på plingknappen... Men så tänkte jag att det är ju inte så bra om någon verkligen behöver hjälp eller ska hjälpa mig. Risk värd eller?
Hur som helst är plingarna de mest hatade av alla i hela världen.



Nähä.. ska väl lägga mig i min stora säng nu då. Den är säkert kall.

Ohärlig natt...

Vaknade för en halvtimme sen. Fortfarande trött. Har sovit med tv och lampa på i stort sätt hela natten och då får man inte en natt med bra sömn.
Är fortfarande ganska sugen på att storstäda faktiskt. Men inte på en gång! Måste piggna till lite. Tänkte lägga mig i soffan och kolla på en film faktiskt. Och leta upp någon frukost. Har inga mackor hemma!
Så ligger det till...



Längtar mest till lunch då jag får äta tacopaj igen..

Första snöfallet

Igår vart det fullt upp hela dagen. Eller inte riktigt kanske. Eller whatever. Skrev tenta klockan 13. Gick bra, eller inte. Svårt att veta som vanligt.. Blev klar tidigt. Fick vänta utanför i två timmar (!). Kraftig träsmak i stjärten!
Men brudarna blev tillsist klara och vi drog till Carmen. Käkade hamburgertallrik (med stekt ägg..hmm?). Drack några öl. Nästan hela klassen var där faktiskt. Ungefär två stycken saknades bara..
Jag och klasskompis drog vidare till Debaser där Älsklingen med vänner skulle vara. Eller vi kom ungefär samtidigt fram till kön så. Första snön föll över Stockholm. Det mesta tror jag fastnade och plattade till mitt hår! Blev ganska slickat. Illa..
Debaser var uselt. Typ. Dyrt inträde och halvtaskig musik tyvärr. Jag och Älsklingen gav upp och försvann ut i snön igen. Köpte med oss kebabtallrik hem! Värsta goda!

Vaknade halv tio, men somnade om till tolv eller nåt. Trodde jag faktiskt bara sovit en halvtimme eller så. hehe.. Sen åkte Älsklingen hem till Eskilstuna och jag gick till Ica och handlade. Har ikväll lagat en maffit tacopaj till mig själv! Och den blev supergod! Så magen är glad nu =)
Tänkte slå mig ner i soffan igen. Kolla på tv resten av kvällen. För jag har verkligen inget att göra! Inget plugg. Skönt.. Imorgon har jag alltså inte heller något för mig och Älsklingen kommer inte hem förens på måndag. Hmm.. Kanske kan ta tag i mig själv och städa lägenheten ordentligt. Typ plocka ut saker från skåphyllorna och torka. Sådär som man göra när man städar på riktigt.
Men jag ska inte lova något. Är det för bra saker på tv lär jag fastna framför den...



Så det blev problemas med att somna ikväll, som alltid när jag ska göra det själv. Jäklarns.. Jag skulle inte kunna vara singel!

Tenta imorgon!

Slutspurtstentaplugg har jag ägnat mig åt i dag. Först hemma, sen med diskussion i skolan. Superbra sätt att plugga på! Ångrar att jag skippade det tidigare i veckan. Bra att få andras åsikter på en fråga..
Så tentan är klockan 13 imorgon. Sen ska klassen, hela klassen hoppas jag, gå och käka och dricka öl tillsammans. Trevlans! Bra sätt att fira att en tenta är över. Vore perfekt om tentan går bra också =)




Ska bara kolla på tv och slappa resten av kvällen. Min hjärna är fullproppad med information så tar jag in annan fakta så kommer tentainformationen ploppa ut!

Lövhalka!

Inte bara SL har problem med lövhalka. Även jag! Under mina skor! Halskorna från Dinsko såklart.. Ungefär 5 gånger på tre minuter var jag på väg att halka. Jäkla skor. Jäkla löv.


Imorgon har jag då min tenta. Känner jag mig redo? Nej. Jag har panik. Fastän jag pluggat som en tok flera timmar om dagarna nu den senaste veckan typ, känns det inte som att jag kan något! Säkert är det för att det snart är dags, men känslan är inte nice.. Måste. Klara.




Alltså, vad tror feta äckliga män när dom ropar och vinkar efter mig? Tror dom att jag tänker gå fram och snacka, eller ens flörta tillbaka? Snusk!

RSS 2.0