Spara ska vi


Den här fina fick jag från jobbet. En annan stjärna vi har måste man byta lampa på och lamporna är för tillfället slut.
När Älsklingen fick se den nya sa han: Åh, vad bra! Då kan vi slänga den andra stjärnan.
Jag: Haha, men what? Vi behöver ju bara köpa en ny lampa.



Älsklingen är väldigt slösig ibland tycker jag.

Söndag...

Då:
Vakna.
Smörgåstårta till frukost.
Jobb mellan 11 och 16.
Segt.
For till Kista.
Käka middag med rast-Älsklingen.
Köpa julklappar.
Köpa julklappspapper.
Åka hem.
Käka chipsrester.

Nu:
Slå in julklappar.
Sätta på tv.
Sova...

Plattskalle

Igår efter duschen flätade jag hela håret. I dag ska flätorna förvandlas till vackra prinsesslockar. Jag har aldrig lyckats tidigare och lär förmodligen inte göra det nu heller. Bäst jag avflätar mig så jag hinner blöta håret igen om det blir fult.



Kulan - som faktiskt vill hinna äta sin sista bit smörgåstårta innan jobbet

Bevis! Bevis!

För den som inte trodde:

Motivationsklapp?

Jag, exalterad: Nu har jag kommit på en bra sak jag kan önska mig i julklapp!
Älsklingen: Jaså?
Jag: Jo, du vet typ ett sånt där träningsband som man kan använda hemma.
Älsklingen: Hahah, det är ju knappast träningssaker du behöver önska dig, snarare motivation.




Kulan - häller upp mer chips i skålen

Joråsatte

Jag har väl jobbar hälften av mig 7-dagars-jobb-vecka. Imorgon är det första dagen vi har söndagsöppet. Why? 12-16. Typ nada tid. Helt waste of time. Min tid i alla fall. Inte för att jag skulle ha nått bättre för mig.
Direkt efter jobbet åkte jag ner på stan. Gled runt och kollade klappar. Hittade lite granna. Vill slå in på en gång! Köpte fyra pocketböcker också. Varav två var till mig själv. Resten klappar. En var på niohundrasidor. Ska bli maffigt kul att plöja igen.
Säger imorgon om den va bra...

Smörgåstårta!

Jag gjorde nyss en smörgåstårta. Hur vuxet är inte det då? Och det blev god också. Lovar att visa en bild nån gång..

Musik så här på kvällskvisten

Sitter och kollar på Youtube istället. Skulle hellre dricka en öl och snacka skit med nya vänner. Måste utöka mitt kompisfält. Behöver annan social kontakt än med tanterna på jobbet. Vem vill?

Suck på mig

Älsklingen hade två polare över på förfest ikväll. Nyss. Dom stack nyss till studentpuben. Jag tänkte följa med. Hade till och med ytterkläderna på mig. Sen började jag tänka på mig schema imorgon. Börjar 8:45. Det är inte nice att komma hem full och somna typ runt ett kvällen innan man ska börja jobba så tidigt. Så jag var vuxen nog att ta av mig kläderna, pussa Älsklingen hejdå och sätta på mig mina (nyinköpta) mysbyxor igen.
Så nu sitter jag här i soffan.
Smålullig av öl och jäger.
Fan va kul det vore att plugga. Studentvänner och pubar hela veckorna. På HM är det bara tidiga mornar och sena kvällar. Tror faktiskt jag låser imorgon. Har verkligen haft en skitschema den här veckan. Skit, skit, skit. Det är vare är.
Skål på det.

Stickade kalsonger

HM har clubkuponger just nu varav den ena ger 10 procent på valfritt stickat plagg på alla avdelningar. Stickat alltså. Sen kom det en kvinna igår och handlade. La fram kupongen som om det var självklart.
"Ehm, den där gäller bara stickade saker", sa jag.
"Och dom där är inte stickade?", svarade hon.
Det hon handlade var ett trepack med barnkalsonger.



Hennes son ska vara glad att dom inte var stickade..

Hmmm

Nu är jag trött på att det snöar från sidan...

Wtf?

Jag hade ett värmeljus kvar i lägenheten. Nu ska jag göra det lite mysigt för mig själv och tända det i en väldigt fin julprydnadsgrej vi har. Och titta vad som händer:

Kan man reklamera ett värmeljus?


Nu ska jag kolla på D Vinci-koden. Har nog bara sett den en gång.

Somliga går med trasiga skor


Det gick en brulla framför mig i tunnelbanan. Hon hade dom trasigaste skorna jag sett. Och tänk på att det faktiskt är snöstorm ute. Inte sommar.. Den vänstra skons halva sula hade lossnat från resten av dojan och flappade dom Kalle Ankas mun när hon tog ett steg.
Notera dock att hon använder raggsockor. Ett bra val denna dag.

Storm!

Det snöar diagonalt här.
Har handlat en ny jacka. Ingen pluffig och gosig som man kan tänka sig att man ska köpa vid det här vädret. Utan en ulljacka, snäppet varmare än den ulljacka jag redan har. Men lite kallare än min riktiga vinterjacka. Hoppas jag inte behöver använda den.

Jag tog en dusch på tio minuter vid tolv. Just då ringer Erika såklart. Men hon ska ringa mig ikväll, när hon vaknar.

Samtal

Älsklingen: Kan du gå in i en affär utan att köpa julmust?
Jag: Nej.

Skönt natt

Har nästan sovit i tolv timmar. Inte illa! Väntar på att Perk ska ringa från andra sidan jorden. Borde kanske skriva upp lite frågor och anteckna svaren. Förra gången kommer jag inte ens ihåg om vad vi snackade om.. Fast då satt ju mamma, pappa och Älsklingen och stirrade och försökte lyssna på vad vi sa. Fast liksom inte tjuvlyssna. Vi hade bara en kö vid frukostbordet där telefonen skulle gå runt och jag var först.

Planer i dag:
julpyssla lite. Ställa fram stjärnor och tomtar. Sätta upp våran tacky julslinga (du vet, men många olik färgade ljus). Vi ska vira den runt vår pelare vi har i rummet. Ännu mer tacky.
Sen ska jag ner på stan och leta vinterjacka. Min höstkappa börjar bli lite kall. Eller så åker jag till Kista samtidigt som Älsklingen börjar jobba.. Han vill att jag ska bara kanelbullar i dag också. But why? Vi har ingen bakmaskin och vem orkar stå och knåda ihop mjöl och vatten? Det är ju skittungt!
Vi har ingen kavel dessutom så det går inte ens...

Hmm, mina fönsterbrädor är fulla med blommor (och dom lever, ja). Den enda julstjärna jag äger har en fot och ska alltså inte hänga.. Det blir lite pusslande också.


Nu ska jag väcka min man.

Hahaha!

Det finns en blogg som jag faktiskt läser och skrattar rakt ut för. Katastrofala omslag.
Det här omslaget kallas en snoppkavalkad.

Öhhh



Ska det här vara mitt lördagsnöje?
Daniella kunde inte komma i dag. Ska jag kolla på Mamma Mia iaf? :)

Megasuck

Ångest. Fetångest.
Klockan är inte ens fem. Jag sitter i soffan med datorn i knät. Uselt på tv.. Vad ska jag göra ikväll? Bara sitta så här? Troligen..
Messilimessade Daniella och frågade om hon ville komma hit och kolla på Mamma Mia. För den har hon inte sett. Men hon har inte svarat.. Det brukar ta ett tag för henne att svara så jag borde väl frågat igår redan. Älsklingen jobbar. Till nio. Och samma imorgon.
Hoppas hon kommer hit.
Annars får jag dåligt samvete för att jag inte gör något nyttigt. Kan i och för sig planera morgondagen. Vad jag ska göra då. Erika ska ringa mig från Australien. Det var tre veckor sen vi snackade. Eller fyra.. minns inte.

Nu ska jag ringa mamma. Det var år och dar sen vi snackade.

Knäpp tidningsutdelare

För två veckor sen var det ett fyllepucko som stoppade ner en pappersmugg med cola i vårt brevinkast. Missade precis mina stövlar. Thank you very much. Så förra lördagen i min egna dimma tejpade jag för brevinkastet så att ingen skulle få ner något där. Sen glömde jag att ta bort tejpen på söndagen så att Älsklingens tidning kunde komma in. Runt fyra vaknade jag på måndag morgon och hör hur tidningsutdelaren pressar och pressar men får inte ner tidningen. Tejpen knarrar och prasslar och till sist ger han upp.
När jag sen går ut så har han lagt tidningen utanför dörren.
Tog bort tejpen den kvällen.
Nu försöker utdelaren inte ens att lägga i tidningen, som skulle gå utmärkt, utan han slänger bara tidningen utanför dörren.
Är det av ren slöhet han inte orkar prova igen, eller straffar han oss för att jag tejpade igen luckan?

Hallå?

Hallå? Är det nån som tittat ut än eller? Det är vitt, vitt och vitt. Och snöar fortfarande! Perfekt dag att börja julhandeln på. Köpa hem glögg och pynta med det lilla vi har.
Äntligen...

Soffsova

Jag totally somnade i soffan.
Ska somna i sängen nu istället..

Slut!

Jag är trött. Började klockan 8 imorse. Gick upp strax efter 6. Det är min kropp inte van med.. I dag började julen på HM dessutom. Nya påsar och presentförpackningar. Och så ska alla anställda ha ett förkläde på sig. Ett svart typ heltäckande jäkla förkläde. Vad jag väljer att ta på mig en dag spelar ingen roll för det kommer ändå inte synas.. Suck. HM's sämsta idé någonsin.. Nog klag. Jag har ett jobb iaf.

Älsklingen har kvällskurs senare så det får bli en slapp kväll i soffan med popcornskålen. Han snor ju med sig datorn så jag kan bara kolla på tv.. Våran stora, fina tv.


Gokväll.

Jag gillar


Jag som verkligen inte gillar musikaler eller musikalmänniskor bara älskar Mamma mia. Sitter och lyssnar på soundtracket just nu.

Måndagen är snart över

Phew, måndagen är snart över. Sitter och kollar på den härliga såpan Färjan.
Jag tycker det roligaste är att se dom lite smålulliga damerna runt 45 som har Kappahl-tröjor i polyster med julgransvalkar på ryggen. Breda klackar och jeans som hänger över de mogna rumporna. Damerna med kortklippt frilla och pufflugg gungar fram mot dansgolvet. Vickar hela magen och höfterna fram och tillbaka. Axelremsväskan gungar i takt med kroppen.
Dom är roligast.

Söndag

Såg Franz Ferdinand live igår. Dom var bra. Som väntat.

I dag har jag läst en bok. Inget mer. Härlig söndag. Är dock väldigt sugen på julmust. Älsklingen ska ut och möta sin vän som kommer på besök snart så då ska han få köpa hem en flaska till mig. Mums!

Äntligen

Imorgon ska jag få se mitt älskade favoritband live.
Franz Ferdinand.
Lycka.
Pirr i magen.

Täppt

Näsan är täppt igen. Är jag allergisk mot jobb kanske?

Min kassa hängde sig sista timmen. Snacka om nervigt ifall vi skulle få stänga, räkna pengarna och komma hem denna fredag. Fast jag och dom två brudar jag stängde med ska jobba imorgon också så att sova över bland kläderna hade inte vart allt för farligt.

Dagen har vart grymt lång. Jag har haft saker att göra hela tiden, men tiden här ändå sirapat sig fram. Supersegt. Hoppas på snabbare klocka imorgon.

Och imorgon firar jag och min man 6 år. Synd att jag jobbar till fyra, men efter det ska vi ägna oss år varandra och vår dag.




Uppdatera.
Check.

Ny tv



Här är en bild på nya tvn. Strumpan som ligger uppe till höger av tvn är en overknee-strumpa. Så stor är tvn.

Erika

I dag satt jag på bussen hem från jobbet. Då började jag tänka på en rolig grej som bara jag och Erika förstår humorn i. En tår fick jag i ögat. Saknar henne som tusan.... Det här halvåret måste gå snabbt.

Ingen god morgon

Varje gång jag börjar klockan 8 så fantiserar jag om att dom ringer från jobbet och säger att jag får vara ledig den dagen...

Must-pust

Magen glad av must och kycklingkebab i pita med tzatsiki. Kommer andas grymt med vitlök på Lidingötanterna imorgon. Dubbel dos efter lunch.

Jag har ingen blogglust just nu. Eller lust har jag men jag vet inte vad jag ska skriva. Kommer på massor med kul under dagen men allt är glömt när jag väl kommer hem. Hjärnan slappnar av och riktar in sig på två saker: att äta och att somna.


Vi har köpt en ny tv btw. En platt sådan. Köpt över internet utan hemkörning. Illa. Och dumsnålt. Så nu kommer tvn till Solna. Och där ska vi hämta den. Utan bil. Fast det kommer nog lösa sig. Så imorgon blir det att spela Indiana Jones på 37 tum. Ovant.

Färga?


För ganska exakt två år sen togs den här bilden. Ska jag kanske färga håret svart igen?

Sorry Sofia för bilden, men hittade ingen bättre :) Kommer du ihåg kvällen förresten? Ouzo drack vi på vägen från Raw och Erika käkade bröd mellan klunkarna för hon tyckte det var så äckligt.. haha!

Lycko

Slog mig ner i soffan hemma hos mamma och pappa. Magen full med fläskotletter och tårta. Startade Mamma mia för en och en halv timmes lyckofilm. Den är så bra!

Regnar gör det dock. Varför inte snöa?

Om två timmar går tåget hem till Stockholm igen.
Så kul har jag det.

Fredag?

Ikväll ska jag ut. Hoppas jag. Älsklingen känner sig förkyld. Igen. Som vanligt. Så vi får se om han orkar. Men annars har han fan sabbat två kvällar den här månaden..

Haha, precis när jag skrev skickade vår vän som vi ska till att han missade sitt tåg från Uppsala så det blir ingen förfest och därför ingen utgång. För vi skulle ändå inte se bandet som spelade... Kul.
Kul fredag.

Dålig rubrik

I dag avancerade jag upp en våning. Till damavdelningen. I 50 minuter. Dom sista 50 minutrarna.. Men det var dom snabbaste minutrarna på hela dagen.


Älsklingen är rastlös. Jag måste nog underhålla..

Räkna, räkna

Kom nyss hem från jobbets inventering. Tog bara en kvart längre tid än planerat. Snacka om nice! Och tiden gick fort och det var inte direkt tråkigt heller..

Älsklingen spelar skateboardspel och lyssnar på Blink. Snacka om tråkigt.. Jag får väl gå och lägga mig.


I dag kom en kvinna in i hissen och snackade i telefonen. Okej, inget fel med det, men grejen var att hon använde högtalaren. Så man hörde vad kvinnan i andra luren svarade. Där kan man ändå hålla med icke-snacka-i-mobilen-på-offentliga-platser-typerna att det var lite överdrivet..
Men dom sa inte ens något kul så samtalet vad tråkigt att lyssna på.



Now?

Måndagmorgon

Kallt. SSSB vägrar ju sätta på värmen! Förra vinter hade vi en jävla fight om vem som hade rätt. Bara ett av våra två element i "rummet" funkar. Det i hallen och badrummet är varma så jag tycker alla i huset borde kännas likadant. Fryser för fan arslet av mig när jag ska gå upp..

Ska gosa ner mig i sängen dom sista tio minutrarna innan jobbet. Stänger i dag. Och imorgon är det inventering. Phew...

Resultat

Tre frisörer hade öppet i stan. Men jag har inte klippt håret..

Mamma skrattar

Jag berättar för mamma att jag tänkte klippa mig i dag.
- Hahaha, det här är inte Stockholm gumman. Vilken frisör har öppet en söndag här i stan?
- Vi får väl se muttrar jag...

Vi får väl se.

Äckeltuna

Nu är jag i min hemstad, hemhus och hemrum. Fast nu är det ett kontor/gästrum. Och det är inte direkt äckligt här i tuna heller men jag kom inte på nån annan rubrik.
Landade med tåget klockan fyra igår. Åkte direkt till mormor och käkade mumsig middag. Som alltid. Kom hem och spelade sen kort med familjen. Minus Erika som ju fortfarande är i Australien. Vi ringde och pratade med henne i morse. Det var första gången på en månad som jag pratade med henne. Men kommer inte ihåg vad vi sa.. Tror hon mest frågade mig saker.

I dag ska jag umgås med min andra syster. Älsklingen åkte till sin pappas familj men pallar inte alltid dom där tre barnen dom har. Alldeles för mycket liv och bus för mig :)
Så jag och Lisa ska ner på stan. Hon ska få en make up på Make up store och jag ska försöka hitta en frisör under den tiden. Lite impulsklippning sådär på söndagen. Ska skiten bort eller sparas?
Jag är fortfarande kluven..

Mimmi-katt är fortfarande världens sötaste..

RSS 2.0