Min jobbdag

Började 9:50. Morgonmöte innan öppning. Köpte mig en kjol innan vi öppnade. Cyklade till jobbet med en tight pennkjol. Ingen bra idé. Min cykel är ju nämligen älsklingens, med hans höjd på sadeln och hög ram. Höll på att ramla en gång när jag skulle kliva av. Var därför tvungen att köpa en nu kjol att cykla hem i. Men den var nästa för liten och ena knappen ramlade av innan jag fått på mig den.. Men men. Ska nog vara duktig och sy dit den på en gång. Och stärka dom andra knapparna på en gång. Har faktiskt städat hela toaletten med klorin också. Snacka om att det luktar badhus där inne nu :) Men rent och bakteriefritt är det.


Elvital nutrigloss (rosa+grön).
Passar för hår som är: tunt, långt och har en tendens att bli lite fett.
Jaha du. Snacka om specialiserade schampon. Sen kom en gammal tant med kort grått hår och köpte schampot. "Det är väl ändå samma sak allihop" sa hon.
Ja, kanske..



8-16 imorgon. Sen har jag hela helgen ledig! Parkdricka, Mosebacke och dans all night long på lördag!

Oönskad res-snyltare

Älsklingen hittade en tvestjärt på golvet i hallen. Troligen kommer den från min resväska som åkte från tvestjärt-täta Hällby. Aldrig någonsin har det vart så mycket äckeldjur som nu. Fattar inte vad dom vill... Urk!

Blev ingen myskväll i dag heller. Älsklingens pappa, lillebror och hans kompis är på väg hit. Dom ska spela tv-spel. Klockan är ju redan nio liksom. Inte schysst...





Spontandricka i en park

Sofia kom hit till Stockholm igår. Hade fått ett sms när jag slutat som sa att hon skulle komma med tåg snart. Åkte till centralen, köade in på systemet, köpte lite vitt och snabbade mig hem. Klämde i mig en mikropizza och mötte Sofia på stationen klockan nio. Satte oss i tanolunden. Eller tant som i gammal gumma plus ett o. Massor med folk och nån stekte gratis pannkakor. Tjafsade med en dryg blivande mäklare om ifall man kan se Venus från jorden, vilket man kan. Okunniga jävel alltså.. Var på väg "ut" så att säga efter parksittandet. Träffade två trevliga kvinnor/tanter som vi snackade med i säkert en timme. Sen blev klockan för mycket för att gå ut. Så vi gick hem. Från Hornstull.. Inte skönt i fötterna efter att man jobbat i nio timmar. Med samma skor.
Men det var underbart trevlig iaf! Min bästade kusinälskling!

Om 6 minuter beger jag mig in till stationen igen. Ska hem till Eskilstuna en sväng. Bada i Borsökna och sippa vin på Grappa eller Perrongen med Erika. Och grilla! Ser mest fram emot maten faktiskt...
Mmmm





Läget just nu

Urk. Läste nyss om katten Chase som inte har något ansikte. Blev bortslitet i en bilolycka. Kattfan ser helt sjuk ut. Mådde faktiskt illa av att se. Tänker inte ens länka. Ni får hitta själva..

Jobbade många timmar i dag. Klockan 8 till 18. Tio stycken blir det va? Hade dessutom ett fult nagellack, vilket var pinsamt. Målade i halvmörkret igår. En ljusblå, väldigt fin i flaskan. I morgonljuset kvart över sju imorse var färgen inte lika vacker. Passade inte på en blek halvfinne. Kanske på en solbränd smaling eller nåt. Typ såna som spenderar många hundringar på smink hos mig. Jag och en kund skrattade faktiskt åt mina naglar. Hon kallade färgen för lik-färg. Jag höll med.

En virrig tant kom in. Hon ville ha trosor, för hennes egna var slut. Hon hade rullator så jag hjälpte in henne i hissen. Efter tio minuter kommer hon ner. Står kvar i hissen, dörren öppnas men hon står vänd med ryggen mot öppningen. Hon tror hon fastnat i hissen eftersom det hon ser är en vägg. "Hallå?" började hon ropa med gammel-tant-röst. "Hallå?!". Jag skyndade dit. Hon började klaga på att hon var så virrig. Vl vid utgången började larmet tjuta. Hon hade såklart inte betalat för sina trosor. "Skulle jag betala för dom här, eller?" frågar hon och håller upp ett trepack vita bomullstrosor. "Ja, det vore bra", sa jag då.
"Vad kostar dom då?", frågade hon. "Det blir 98 kronor".
"Va, hundra jävla spänn?!". "Mmmm".
Mutter från tanten.
Senare berättade en tjej som jag jobbade med att tanten hade försökt komma ut genom personalingången eftersom hon inte hittade hissen. Grejen är att den dörren är typ way of från underkläderna och ganska skymd.
Vad hon virrig eller clever?




Sova. 9:50-19:15 imorgon. Sen åker jag hem till Tuna på lördag. Mamma har lovat mig grillat till middag. Och hon har sagt att vädret kommer vara fint hela helgen. Får kanske chans att inviga bikinin som ALDRIG använts. Du vet väl att vi har två-för-en på alla badkläder va? Inte bara reasakerna...
Och från och med imorgon: samma erbjudande på alla reaprylar (men säkert inte kosmetiken).
Gratisreklam. Borde fakturerar H&M för alla 80 läsare jag når ut till.

Min galna katt

Min katt. Normal?


Hon är busig. Ibland iaf.


Fyndade två superfina sommarklänningar på Lindex för 129 spänn. Snacka om kap!

Hultsfred

Eftersom det här är en dag som jag har tid att göra saker som jag annars inte har tid att göra ska jag göra det. Ufh, lång mening. Men jag menar att nu ska jag passa på! Städningen är klar..


Hultsfred


Vårat underbara tält!


Partybrillorna va med


Träffade en SchlagerOskar


Hästpojken på P3


Blondiesarna


Fotboll (som inte gick bra)


The Hives


Bästa på hela festivalen: Johnossi





Är fortfarande helt svett sen städningen. Skulle vilja ladda hem massor med bra musik, fylla mp3: n och traska till Fältan och handla en bok. Orkar jag?

En ledig dag

Min dag kommer spenderas framför disken, bakom dammsugaren och moppen. Ganska boring, men nödvändigt.

Jag och Lisa for snabbt, snurrade runt och köade hela kvällen igår. Det var rätt mycket folk på Grönan, men helt okej. Magen hann lugna sig mellan åken. Fast inte efter den där äckliga burgare.. Urk!
På väg hem, går på Birger Jarlsgatan.
Lisa: Åh, en seven-eleven!
Jag: Hehe, eh, ja
Lisa: Ja, men jag har aldrig sett en sån butik i verkligheten.
Turist?



Mamma Mia!

Vi såg Mamma Mia igår. Hatar musikaler egentligen, men den här filmen var superbra! Och rolig :) Nåt att rekomendera alltså.

Erika och Lisa kommer i dag. Men Erika tar med Henke och då kommer vi bara ses och käka tillsammans. Lisa och jag ska köpa present till Erika.. En liten rolig sak. Hehe. Sen kanske vi åker ut till Grönan. Men i dag är det ju Sommarkrysset och då kommer det vara massor med folk.. Plus att det troligen är rätt bra väder ute. Har inte kollat, men har den feelingen.



Mer gos i sängen nu. Älsklingen ska jobba heeela dagen!

Överraskning!

Är ledig imorgon. Trodde jag skulle jobba 8-16. Jobbigt om jag hade åkt dit till åtta och va ledig. Tur att min chefis sa till mig i dag. :)
Har haft massor att göra under dagen. Nya varor och sånt krims.

Om några minuter ska jag gå till stan tillsammans med Älsklingen och se Mamma Mia på bio. Myspys!
Imorgon kommer mina systrar till Stockholm. Trevlans!




Tre veckor kvar.

Min dag

Jobbade mellan 9:50 och 19:15 i dag. Hela dagen alltså. Lyckades diffa en kassa som inte ens används under dagen. Hur gör jag? Haha! Men det var ju ingen diff egentligen..
Imorgon ska jag inte cykla till jobbet. Aspissiga backar och alltid brutal motvind på vägen hem. Darriga ben och drypande svett inte är nice. Speciellt inte när man jobbar i butik.






Älsklingen ölar lite med jobbet. Då sitter jag hemma och äter cheesedoodles!

Lättnad

Första dagen på H&M är avklarad. Eller det blir ju fjärde dagen egentligen, men första på Lidingö. Jobbar helt själv på kosmetikavdelningen. Fick reda på det i dag. Har aldrig vart där förut, men det har gått väldigt bra. Inga stora tabbar med andra ord. Förutom att jag räknade kassan i morse typ for ever. Måste från och med nu sminka mig väldigt nice. För om man jobbar med smink måste man använda det.
Kunde inte hjälpa kunder med rakhyvel-, eller vaxval i dag. "Sorry men jag använder inte sånt, typ".






Jag ska börja skriva dagbok. För hand.

Att se Håkan från en park

Att vara på fest nykter är inte kul. Blev en sen och rätt blöt grillkväll igår. Fast utan grill eftersom det regnade. Blev stekt istället. Men stekkväll låter inte lika mysigt på något sätt. Så den drickan jag tog med mig till festen var en flarre med Grappo. Lite festligt kanske :)
Håkan Hellström och Kent uppträdde på Strömsholmen i Eskilstuna. Hade ingen biljett dock. Gjorde som många andra och spanade in från parken på andra sidan. Kallt och tråkigt. Massor med vuxna drägg som var dyngfulla. Så jävla skabb alltså. Åkte hem tidigt. Ska sova nu. Älsklingen kommer nog med nattbussen senare.





Festen igår var riktigt lyckad iaf

Uppdatering med slowmo-internet

Sitter i mitt gamla flickrum i Eskilstuna. Tvestjärtarna frodas som vanligt. Syster Lisa fick nyss döda en i trappen. Erika säger att roten till det onda (som i Arlas PC-spel) finns i hennes rum. I källaren.. Skulle inte vilja sova där frivilligt.

Läste nyss klart min rysarbok. Människo/djurmonster utstötte yl/gutturala skrik hela tiden. Sen började min katt Mimmi göra samma sak. Snacka om ilningar i magen. Ungefär som när man glömmer något och precis kommer på det.. Not nice feeling.

Imorgon blir det shopping i Tuna park. Ska in på Carling och köpa något på rean. Har 203 kronor kvar på mitt presentkort. Därefter ska vi till Coop och till Systemet. På kvällen ska vi grilla och ha fest. Erika har bjudit in hela vänskapskretsen känns det som. Tur att inte mamma eller pappa är hemma och vet om. Dom har legat och glassat på en strand i pölseland hela dagen. Och säkert druckit öl :)




Nån har slabbat på tangentbordet. Fastnat med lillfingret i nåt klet varje gång jag råkar nudda.. Fräscho!

Mästarnas kamp

Jag och Älsklingen ska mötas i en femkamp. På Gröna lund. Aldrig tidigare har vi fajtats mot varandra i liknande spel. Igår vann han yatzy-tävlingen och jag M.I.G (frågesport). Men i dag är det styrka, pricksäkerhet och chillade nerver som gäller. Jag lär få utstå lite tjat om att åka Fritt fall också. Men jag kommer aldrig svika från mitt nej. Never att jag sätter mig i den där självmordsmaskinen..

Vi har gått långt i dag. Först till Tekniska museet vid andra sidan av Gärdet. Skulle ta Cino4-filmen Flyg. Tidigare har vi sett Rymdresan. Stolarna rör sig, det blåser, skvätter vatten och allt är i 3D. Men biljetterna var slut. Så vi gick till Djurgårsbron och käkade glass istället.

Vi ska nog boka resa i dag. Till Kefalonia!





Vem vinner?
Moi of course!

Första dagen på semestern

Jag är ledig en vecka. Första dagen börjar med regn. Inte lovande. Hade tänkt sola lite. Vara ute och gå. Blir brun på benen. Men inte. Får fortsätta vara vit. Mina händer är bruna dock. Det kallas för insläpp-till-lustiga-huset-med-långärmad-tröja-bränna. Ser lite konstigt ut faktiskt..

En butik ringde in Älsklingen för jobb i dag. Vi som precis hade börjat kolla på Gone baby gone. När den började bli spännande var han tvungen att gå. Men han slutar om två timmar. Sen ska han bara åka hem..

Hade en väldigt trevlig kväll igår. Efter jobbet gick vi till Skansen. Kollade djur och var inne på Akvariet. Snål-Grönan tog mitt personalkort direkt efter jobbet så jag fick betala inträde till allt.. Supersurt! Vi va inne på Grönan ett tag och väntade på att en skulle sluta jobba. Åkte lite grann. Tog båten in till stan, gick till Mosebacke. Tog en öl. Blev kallt. Gick till bar Nada (?), Tog en öl. Åkte hem.
Bilder finns på face såklart :) Några få..




Nu då? Vad gör man när man är ledig och det är dåligt väder?

Pizzabak

Förkylningen blev betydligt bättre inatt. Vaknade helt utvilad. Hade inte ens vaknat en endaste gång för att använda nässprayen. Så jag klarade att jobba mina sex timmar i dag. Fem imorgon. Sen är Grönantiden slut! Då blir det middag på Grönan, besök på Skansen tills kvällstidarna slutar, sen lär vi gå ut och ta nån öl. Några öl.

Jag och Älsklingen hittade vår resa igår. Ganska billig. Alltså billigare än att ta sista minuten :) Den går till Kefalonia i Grekland. Ska tydligen vara en superfin ö. Finns sköldpaddor där med, tydligen. Ligger nära Lefkas, där jag va förra året, och nära Zakhyntos. Säger inte med vilket bolag för jag vill inte att resorna ska ta slut. Frågan är vart vi ska få pengarna ifrån bara :)

Älsklingen jobbar ikväll. Hade ju tänkt ha lite myskväll och laga pizza. Men nu får jag göra pizza till mig själv. Scrubsmaraton till elva i natt. Perfekt!




Undrar vad jag ska göra i höst?

Utslagen

Förkylningen blev mycket värre i natt. "Äntligen" sa jag när klockan ringde. Ena näsborren har vart täppt hela natten. Och ingen spray fanns att hitta någonstans. Och så drömde jag om grönan. Att jag jobbade. Snacka om att göra sjukdomen värre :)
Men ringde och sjukanmälde mig när jag vaknade. Sen låg jag och läste i soffan tills Älsklingen vaknade. Ville inte ligga i sängen och hosta och snörvla så han skulle vakna..
Stack ner till Fältan en snabbis. Handlade hem nässpray och mat. Näsan rann och hela kroppen kokade av värmen. Inte. Skönt. Alls.

Nu ska jag lägga mig i soffan, tillsammans med min sjukling-godisskål och läsa. "Cujo" av Stephen King är det jag läser nu. Akademibokhandeln hade köp fyra betala för tre på pocketar. Synd att jag inte har mer pengar...




. host

Grönan äter mitt liv

Jag hinner knappt blogga nu för tiden. Illa! Måste ju hålla skrivarfingrarna igång nu när skolan är slut.

Har gått och blivit sjuk. Har fått världens förkylning. Och såklart gör cheferna allt för att man inte ska gå hem från jobbet. Så fick gå till sjukstugan och hämta ipren istället. Hjälpte ett tag, men hade hellre tagit sängen hemma till meducin.
Elva timmars slit idag. Tolv (!) imorgon. Alltså kommer jag ha jobbar 23 timmar på två dygn. Nästan ett helt dygn! Wtf? Är det lagligt?
Men känner jag mig såhär imorgon så vette tusan om jag kommer gå. Riktigt bajs att må dåligt på jobbet. Söndag är min sista dag. Skönt som fa-an!

Mamma och pappa hälsade ju på. Fick fina presenter. Bla ett presentkort på valfri behandligt på Gamla stan spa eller va tusan dom heter :) Vill ta en massage.



Min ena näsborre är helt igenproppad. Kan knappt andas. Ett helvete är va det är!

Ledig!

Är helt ledig i dag och imorgon. Superskönt!
Mami och papi kommer från Eskilstuna och hälsar på snart. Typ om en timme. Eller en halv timme. Vet inte när dom åkte.. Vi ska promenera på Djurgården iaf. Kolla in korna som  ska gå där. Mammas favoriter :)

Annars har jag inget planerat. Älsklingen jobbar imorgon några timmar så slappa för mig själv får jag. Sweet!





Njut, älska, lek, giv

RSS 2.0