!






Grattis mig på min födelsedag.









A perfect day

Igår hade jag en perfekt dag. Vaknade iofs ganska tidigt. Halv sju ringde klockan. Åkte hemifrån en timme senare. Lämnade av Älsklingens mamma och bror på Östra station sen for vi vidare mot Kolmården. Började med safarin. Mycket spännande :)
Sen var vi inne i parken flera timmar. Började med delfinshowen som Älsklingen mest sett fram emot. Den var helt okej. Lite prutthumor och mycket Markoolio dock. Men delfinerna var fina.
Var också inne i akvariet utanför Kolmården innan vi åkte hem. Hajarna var häftigast! Asstora!

Körde hem. Köpte sushi. Smaskens. Och lite vin. Kollade på Sex and the City-filmen också. Fastän jag inte sett serien. Men den var väl helt okej..

I dag har vi bara tagit det lugnt. Sov till nio. Fast vi trodde den var tolv eller nåt. Superskönt! Har legat på Gärdet och läst ett tag. Lagat mat och kollat på Cloverfield. Den filmen är ju så bra! Till och med andra gången.

Just nu laddar jag mest inför tolvtimmarsdagen imorgon. Ett h e l v e t e alltså. Hatar Grönans öppettider ibland. Jocke och Kerstin kommer kanske hit från Eskilstuna. Då blir det Skansen och Grönan med dom för Älsklingen. Jag får jobba.. Och det kommer nog bli tokmycket folk. Sommarkrysset går ju...

Sen på söndag - då är det med födelsedag. Ska be om att få sluta tidigare. Älsklingen ska laga middag till mig. Något med vitlöksbröd och tzatsiki. Stackars gäster på måndag som får känna mig vitlöksandedräkt :)




6 arbetsdagar kvar på Grönan. Underbart!

Ögongodis?

Det finns få tillfällen då en man ser på en sak med njutning. Såg ett sådant ögonblick för några dagar senare. Gick hem från jobbet en kväll. Passerade kebaben där taxichaufförerna står raddade med korv/tunnbrödrulle/kebab. En chaufför hade nyss fått sin tunnbrödrulle. Han vände sig från kiosken och gick mot sin bil. Men det enda han hade ögonen på var sin korv, sitt tunnbröd och räksalladen uppepå. Ögonen glittrade. Den fuktiga tungan for över den hungriga munnens läppar.


Jag i Vippen, Lustiga Huset: "Kan du som sitter längst fram sätta dig i mitten". (menade sätta dig i skräddare)


I dag stod Huset still när vi öppnade, pga "tekniska fel". Teamchefen ville ha nån från oss som skulle åka till Slussen och dela ut flyers. Jag förlorade lottdragningen såklart. Eller förlorade, förlorare. Missade kanske inte så mycket. Stod trekvar och väntade på båten. Gick genom Gamla stan några gången tillsammans med en annan tjej och delade ut papper (med bara svensk text, till utlänningar. Bra Grönan som är så international). Kom tillbaka 40 minuter innan min rast. Var rätt härligt. Fick dessutom en Daim av mannen på färjan (Grönanfärjan såklart).


Fick reda på att Sofia inte gick på middag iaf. Hennes föräldrar ångrade sig. Men för sent tyvärr. Sen fick jag veta att Peppe hade vart på Allsången. Men inte frågat mig.. Alltid. Så fort man säger att man är upptagen en dag så är man bortglömd resten av dagarna. Typ att jag jobbar hela tiden. Iofs gör jag ju det, men man kan ju fråga iaf!

Fem timmar imorgon. Sen ledig två dagar. Sen det hemska 12 timmars-passet. Sen fyller jag år. Den 7:e juli är min sista dag på Grönan. Sweet!




Nu: vatten

Dilemma

Åh. Två bra filmer ikväll. Ace Ventura och Medan du sov. Men tror på komedin :) Ace kommer alltid först.
Btw hade jag värsta grejen på tanden efter maten igår som jag jobbade med i flera timmar. Typ som Ace: "Do I have someting in my teeth?" (selleri)

Sa upp mig i dag. Goohoos sa: du ser inte ut att trivas att jobba här. Och nej, hon har rätt. Lika bra att inte göra det då.

Ville gärna till Allsången och se Håkan live igen. Men den enda som kunde följa med (Sofia) kunde inte. Älsklingen är ju i tuna fortfarande.. Men men. Får kolla in det på tv istället.

Nu blir det ugnspizza och AFV. Härlig kväll. Precis som jag vill ha den (nästan = Älsklingen är ju inte hemma).




Glöm inte att kolla in Flight of the concords

En halvbra natt

Älsklingen är i Eskilstuna. Det betyder att jag sover dåligt. Vilket jag också har gjort i natt. Stängde av tvn först när solen började komma fram och 6: an visade sån där tv-"frågesport".

Käkade ju cheese på vägen hem igår. Trooor inte den var så fräsch. Har ont i magen i dag. Hoppas det inte blir värre bara. Är ändå för sent att ringa och sjukanmäla sig nu. Och så ska jag ju säga upp mig i dag. I dag, i dag, i dag! Måste.



- gäsp.

Unreal

Äntligen är jag hemma igen. Har till och med två cheese i magen! Va typ aslänge sen jag käkade det..Blev ingen uppsägning idag. Tar det imorgon istället. Hade bråttom imorse så hann inte medans kontoret var öppet.

Messelimessade Sofia och frågade om hon ville hänga på Grönan imorgon efter att jag slutar jobbet. Har hört rykten om att hon ska vara i storstaden några dagar. Så varför inte passa på när jag väl har tid att hitta på nåt?
Tydligen kommer Älsklingens familjia ta bilen till Stockholm vilket innebär att en resa till Kolmården är möjligt! Woho! Me love.

Nu ska jag lägga mig i sängen. Kolla på nåt avsnitt av Flight of the concords (roooligaste serien - måste ses!) eller Darren Brown. Typ magiker/tankeläsare/illusionist. Najs bajs.


Har ett pass på tolv timmar på lördag. Kul sätt att börja sin födelsedag med? Kanske kan få mig en sång innan vi går hem...



zzz

Uppsägning i dag?

Funderar på om jag ska säga upp mig i dag. Om jag säger upp mig imorgon kommer jag ändå att sluta måndagen om två veckor. Och jag vill ju vara lite ledig innan jag börjar på H&M. 6 dagar eller vad det nu blir... Hmm, får se.

Har haft en skön, skönt helg. Började med midsommarfirande tillsammans med Tobias och Frida (och Älsklingen såklart). Käkade mat. Dock dålig fisk som jag och Älsklingen blev dåligt av :) Älsklingen åkte hem efter maten för han började jobba klockan 8 dagen efter. Men vi andra fortsatte till Gullmarsplan och sen buss mot Farsta. Vet inte riktigt vart vi va. Men nära skogskyrkogården iaf. Hamnade på nån jobbigt fest med jobbigt folk. Men lyckades ha ganska roligt iaf. Åkte hem framåt två, halv tre. Hungrig som fan men struntade i att äta. Ledde till en rejäl bakislördag. Piggnade till på kvällen först när magen fått nudlar till middag. Fast glassen under promenaden hjälpte nog också.. Mums!

Så lördagen gick åt till att mysa och piggna till. Kollade på The Ruins. Ganska dåligt film faktiskt.. Inget jag rekomenderar. I söndags tog vi en lång promenad på kungliga Djurgården (vår granne). Hittade en låång väg runt en udde som slutade med att vi fick se löst gående getter. Supersöta! Handlade på vägen hem, slappade, kollade på The Happening som var betydligt bättre än Ruins :)

Nu ska jag strax göra mig klar för jobbet.

Älsklingen åker hem till Eskilstuna och kommer inte förens på onsdag samtidigt som hans mamma och bror kommer hit. Dom ska sova över en natt för att sen ta båt till Åland för en minisemester. Jag hoppas på att dom tar bilen så jag och Älsklingen kan låna den på min lediga torsdag. För då kan vi åka till Kolmården. Måste passa på att använda min Grönanrabatt innan jag slutar...



Of I go.

Glad midsommar!

Det är sol ute. Och kanske varmt. Är det mycket folk i parken? Ingen aning. Vädret är perfekt för tivoli men samtidigt är det midsommar. Vilken familj firar den på Grönan? Typ guldkortsungar hela dagen... Men det gör inget för jag slutar klockan 17!

Fick faktiskt napp på jobb-kroken jag slängde ut. Om några veckor är det bye bye med Grönan. Sorry, men jag måste ta det här nu.

Ikväll blir det antingen Hagaparken eller mysmiddag hemma hos Tobbe och Frida. Jag röstar för T och F. Närmare att ta sig till Mariatorget än Haga efter jobbet.

Älsklingen ska såklart jobba imorgon, på min lediga dag! Han börjar 8 på morgonen. Härligt efter midsommarafton. Not. Sen ska han tillbaka på kvällen och gå ut med jobbet. Men hallå? Kul för mig eller? Neee.. Fan då. När jag väl är ledig så jobbar han. Han kommer få asmycket stryk om han är borta på söndag. Vi har inte fått vara ensamma bara han och jag på typ 10 veckor. Sen jag började praktiksera i princip..



Och snart är det min födelsedag!

busigt värre :)

Det kändes lite busigt i dag. Ringde på ett jobb från Jobbet. :) Men fick ingen napp. Dom hade gått för dagen. Ska prova igen direkt när jag vaknar imorgon. Måste ha!

Äntligen är dagen slut iaf. Imorgon jobbar jag "bara" 7 timmar. Känns lungan om man jämför med 10! Sen bara 5 timmar på fredag! På självaste midsommarafton. Och sen ledig lördag-söndag. Underbart eller vad?



Sova. Tvätta 8:30 imorgon.

Megaångest!

Första dagen på Grönan är avklarad. Om en timme går jag iväg för min andra. Och jag har ångest. Fan skulle jag söka dit i år igen? Jag känner typ 0,1 procent av alla som jobbar och resten är snobbiga småungar. Ovärt.. Det var ju liksom vännerna som jag jobbade där för. Knappast för den bra arbetstiden eller lönen.. Måste hitta annat jobb. Har slängt ut en krok nu, Hoppas på napp.

Himlen är mulen dock. Betyder inte så mycket folk i parken. Nice! Fast däremot jobbar jag i 10 timmar. Det är inte nice..




Vill helst bara ha sommarlov tillsammans med min älskling...

Home frome Hultan!

Klockan 10 lämnade vi festivalen. Jag körde. Kom hem vid 14. Jag trött. Är ganska sliten. Sov nyss en och en halv timme men var tvungen att gå upp för att jag ska kunna somna ikväll igen. Men har missat massor med sovtimmar den här festivalen som jag behöver ta igen. Phew...

Kommer berätta hela historien snart. Men nu måste jag få energi och så. Imorgon åker jag hem till Stockholm igen. Sen är det jobb på Grönan som gäller. Fy...




Men det har vart en bra festival i alla fall. En väldigt bra.

Snart när det av till Hultan!

Uj uj. Ingen tid har jag haft. Knappt.

Efter festen i torsdag blev det en kort städning på fredagen sen vidare till Uppsala för att fira kusinen som tagit studenten. Hem till Eskilstuna på kvällen. Trött och sliten, men det var det värt. Hade en superbra examensfest! Går inte att jämföra med usla studenten..

I lördags hade jag dock en lugn dag hemma. Var hemma hos Jocke och Janet på kvällen som slutade med utgång till Raw som hade bartömning. Köpte en pissljummen öl för 25 spänn sen drog vi och käkade kebab istället. Mycket bättre valuta för pengarna..

I går hade jag examensmiddag hemma hos mamma och pappa. Alla i Älsklingens familjer var hemma hos oss. Många barn kan jag säga :) Men vi käkade smaskig lax och fruktsallad till efterrätt. Fick fina grejor också. Bland annat en bärbar grill som ser ut som en hink med galler över. Skitcool

I dag så har vi vart och handlat allt till Hultsfredsfestivalen! Woho! Imorgon bär det av!
Hittade äntligen en bikini. Har letat som tusan.. Sen har vi handlat massor med alkohol, chips, vatten, brassestolar, hinkar (att kyla drickan i), partyplastmuggar, hyginensaker och sånt.
Halv nio imorgon bitti kommer Sofia och Bella. Då kommer vi packa bilen och sen dra! Roadtrip genom Sverige som slutar i en supernice festival.

Måste dock gå upp kvart i sex imorgon och sjunga för pappa som fyller år :)





Vem mer kommer till Hultsfred?

För jag har tagit examen!

Nu är skolan slut. Festen är i full gång. Back to the champagne!








Sista dagen är här

Jag kan sova en timme till. Men jag vaknar av vana tidigt.. Tråkigt. Fast då kan jag iofs bara sitta hemma och slappa. Det är skönt. Klockan 12 går jag hemifrån för att åka till skolan och sista skoldagen. Underbart!


Sen är det fest ikväll. Fixade lokalen igår. Kommer nog bli nice!




Ska nog gosa lite i sängen iaf...

JAG ÄR KLAR!

Nu har jag lämnat min praktikplats för sista gången. Jag är därmed näääästan klar! Har bara ett seminarie kvar imorgon. Sen tar jag min examen. Fil kand i journalistik. Smaskens!

Om tre timmar ska vi pynta lokalen. Till dess tänker jag bara slappa.. Njuta av att inte ha något kvar att göra i skolan. Allt är klart!


What a feelin'

Snart är det över!

Woho! Imorgon är sista dagen på praktiken och således också den sista i skolan! (som utbildning alltså)
På torsdag har vi det sista seminariet. En kort genomgång av praktiken. Sen är det över! Jag och Peppe ska ses snart och börja handla allt som behövs. Mest alkohol alltså.. :)

Fick tiderna till Hultsfred. (vi fick ju jobba iaf, men det är okej). Jobbar inte själv någon gång så det är skönt.. Sofia hade inte fått några tider, stackarn ifall hon får vara utan oss och bara sitta.. Fast det tror jag inte.
Men kommer bara jobba den 11 och 12: e.. Så det är ju innan festivalen börjar. Synd att jag börjar 06:15 på onsdagen, kan man vara bakis? :D


Of I go!

Några korta

Igår kväll satte Älsklingen flytande tvål på tandborsten. "Det kändes så naturligt", sa han.

I söndags käkade jag vildsvin. Grillat. Va helt okej faktiskt...

Och på vägen
hem på söndagen så fick jag bromsa för en älg. Det var läskigt..



Nu: NÄST sista dagen i min skola och på praktiken!!

Stressig dag!

Jag har ett stressigt liv just nu.

Praktiken: Slutar på onsdag. Jag håller på att avsluta (eller är väl i mitten helt ärlig) ett stort arbete till papperstidningen. Not nice! Har femtioelva kommunsnubbar att ringa imorgon och dom svarar aldrig! Vad är det för fel på dom? Det är stressigt som fan iaf.

I dag: Grönan bestämde sig för att ha fortsättningsutbildningen i dag. En väldigt obra dag för mig. Varför inte lägga den för två veckor sedan ungefär? Har dessutom inte fått min attraktionsutbildning och den vet jag inte när dom ska klämma in. Kanske på natten dagen innan jag börjar jobba? För från och med nu har jag inte en ledig stund. Iofs kanske på lördag en halvtimme eller så, men då är jag ändå i Eskilstuna. Men vetskapen av det här stressar mig iallafall.

Imorgon: Älsklingens plastpappa ska sova hos oss imorgon. Och vi har inte städat. Älsklingen jobbar ikväll och jag är trött efter heldag på praktiken samt utbildning. Men jag får nu ställa mig och diska hans disk och vika undan hans kläder. Pallar nog inte att dammsuga.
Vad är det egentligen med killar och lägga allt på golvet? Av med brallorna på mattan och låta dom ligga där. Det är liksom inte ens fräscht på golvet.

Onsdag: Tvättid klockan 6 på morgonen. Zzzz.. Stackars Älsklingens plastpappa som måste vakna samtidigt som oss ungefär. Men det här betyder att jag måste sortera tvätt imorgon kväll.

Examensfesten: Jävla klass alltså. Jag har fått in pengar från två personer. Skickade ut meddelande i torsdags. Några vet jag att jag kommer få ifrån men vissa har jag inte ens hört av. Det är tokjobbigt att behöva tjata på folk som inte lyssnar! Jävla puckon. Hur fan klarade dom sig genom skolan?! Ge mig bara pengarna, det är ju för fan allt jobbigt som dom behöver göra med den här festen. Resten kommer ju jag och Peppe att göra..


Fy vilket tråkigt inlägg. Men var tvungen :)
Nu ska jag rosta macka till middag.



3 fucking dagar kvar!

Det blev inget dopp

Var en fegis igår. Badade inte. Har inte ens känt på vattnet! Istället fick jag nästan värmeslag på kvällen och önskade att jag hade badat. Låg en halvtimme max på stranden. Sen gick jag upp till Älsklingen vars pappas familj bor. Supernära! Dåligt dock eftersom barnen tjatar stup i ett om att få gå ner och bada..
Dom hade köpt en studsmatta iaf. Hoppade massor! Är väldigt trötsamt. Men bra träning, I promise you.

Om en timme kommer Älsklingen och hämtar upp mig. Hans syster fyller 20 i dag. Ska på middag och sånt. Men först måste vi till Tunapark eftersom Älsklingen inte köpt någon present än, och vill absolut inte att jag ska göra det. Fastän jag har haft mer tid än honom... Aja, hoppas vi hittar nåt iaf.



Nu längtar jag både till examen (4 dagar kvar) och till Hultsfred (10 dagar kvar)!

RSS 2.0