Snabb vecka

Eftersom jag hart var "ledig" i två dagar och vart hemma i Eskilstuna känns det som att helgen redan vart. Fast den börjar ju inte förens ikväll. Jobbar iofs imorgon. Bra pengar men tråkigt att göra en lördag. Fast jag hade nog endå bara sovit länge och kollat på tv så nu gör jag något nyttigare iaf.
Hade räknat med en lugn helg med Älsklingen men hans familj kommer hit imorgon. Då blir det trångt i lilla lägenheten när vi ska sova. Men jag ger inte upp min dubbelsäng!
Never!

Back in town

Tillbaks i Stockholm.

Köpte Franz Ferdinands nya skiva i dag. Har hittat två favoriter som jag lyssnat massor på. Olysses och Can't Stop Feeling. Typiska Johanna-låtar. Köpte till och med en mp3 så jag kunde lyssna på skivan på vägen hem. Despo?

Älsklingen sa att det såg ut som fan hemma. Och nog är det stökigt allt. Så fort jag försvinner lever han ungkarl här hemma. Pizza, mikopizza, bäddar inte, gitarrer överallt och glas och muggar högt som lågt. Nu är han och spelar poker med några vänner. Lär lulla hem efter midnatt. Stinka öl och vill pussas. Not for me, thanks.


Ska ju se Franzarna live den 21 mars igen.

Gammal pic

Min syster Lisa har fotat gamla bilder och lagt några på datorn. Den är snygga hittade jag då. Semester i Danmark för ett antal år sedan.

Det är jag till vänster.
Snygga gula brallor va? Erika hade blå och Lisa rosa. Och mina älskade Reebook. Storlek 36 3/4. Såna storlekar finns inte längre.

Troligtvis så behöver jag inte jobba

Jobbet har inte ringt in mig än. Det betyder ännu en ledig dag i Eskilstuna. Skönt att slippa stressa hem. Mamma och jag ska och shoppa lite när hon slutat jobba.

Här är det rätt snöigt. Mys..

Gäsp


Hälsningar från Eskilstuna

Livin' the life


Haha

Vi stoshoppade inte direkt i Spanien. En halvliter Fanta-citron (såklart) fick jag med mig. Och på flygplatsen hade vi lite mynteuro kvar så vi skramlade ihop dom och köpte en flaska vin. Spännande va?

Bästa var faktiskt vinpriserna. Drack inget som kostade över 3 euro. Det billigaste kostade 0,9 euro. Men det smakade i den klassen också.

Hem sweet home

Vi är hemma i kalla Sverige igen. Resan har vart underbart skön. Lite mer sol kunde det ha fått vara, men värmen har vi fått i alla fall.
Har sett vilda valar, delfiner, späckhuggare på zoo och sjölejon som vi asflabbade åt hela tiden. Underbart! Fast det var lite tråkigt att typ 80 procent av alla semestrande där var pensionärer (och från England). Satte sina spår i vad restaurangerna serverade. Som friterat och engelsk frukost med bönor och sånt snusk. Men överlag har det var bra. Mycket bra.

Nedräkning

Timmar kvar. Jobb kvar. Packning kvar. Börjar jobba klockan nio. Innan dess hinner jag nog börja packa, men får göra klart när jag kommer hem. Hinner nog vara hemma en timme innan vi ska till Arlanda. Känns som att jag kommer glömma massor!

Får se om jag bloggar nån gång. Annars hörs vi när jag kommer hem.

Effektiv

Jag åkte ner på stan. Dock en halvtimme senare än planerat. Hade ju inte tänkt skriva om Frankehistorien, men var tvungen. Älsklingen var allt för klockren.
Lämnade tillbaka ett par skor på HM. Fyndade tre toppar och trosor på rean. Ta två betala för en. Plus rabatt. Plus pengar från återlämnade skor = 1 krona. Hade typ inga slapp t-shirts eller linnen som man kan ha på dagen, till poolen eller stranden. Men nu har jag det. Och en ny oversize att ha på jobbet i dag. Lovely.
Köpte ett par neonrosa ballerina på Wedins för 34:50 kronor. Halva reapriset. Nu lär ingen tappa bort mig i mörkret i alla fall.
Fyndade inget på Apoteket men fick hem det jag letade efter.

Nu ska jag städa. Men inte diska. Det får Älsklingen göra ikväll. Jag hatar det mest av allt i hela världen. Nästan.

Älsklingens Franke-hysteri

Franke kallade vi vår lilla spindel som bodde på toaletten. han försvann för ungefär en vecka sen. Troligtvis tröttnade han på att få basta varje gång vi duschade och på att vi faktiskt inte äger några andra djur/insekter som han kan äta.  Så en morgon satt han inte i sitt hörn. Tomt.
Imorse vaknade jag av att Älsklingen kom ut från toaletten med ett papper i handen. Jag tittade upp och undrade vad han  höll på med.
- Jag hittade Franke igen, sa han överlycklig. Det lyste från hans ögon, så glad var han. Jag förstår inte vad han såg i detta åttabenta äckliga kryp. Det var bara för Älsklingens kärlek till Franke som jag lät honom leva. Annars hade han fått dö dödens död i toaletten. (om jag vågat)
- Va? sa jag.
- Ja, han kom springandes över golvet, svarade han.
Redan vid ordet springa började mina misstankar om denna spindel väckas. Frankes sort var ingen "springspindel". Han var en "bygga-nät-och-sitta-still-spindel".
- Du skulle inte känna igen Franke om du såg honom nu, sa jag.
- Joo, det var en grå spindel. Söt, sa han.
- Och du släppte in honom på toaletten igen? frågade jag i panik. Tänkte på att möjliga ställen på golvet han kunde gömma sig. I taket kunde han få vara, men inte bland mina handdukar på väggen, eller bland mattorna på golvet. Det är bara creepy.
- Okej, men visa mig då, sa jag och klev upp.
Toalettdörren var stängd. Jag gläntade på den och kikade in. Väntade mig en spindelattack på en gång. Ingen spindel. Kollade igenom golvet. Vickade på en morgonrock.
- Där är han! utropade Älsklingen. På väggen!
Snabbt som fan kilade "Franke" ner till badrumsmattan.
Och som jag trott. Det var absolut inte Franke. Det här kunde vara monstret som ätit upp Franke. Franke var som en långkrankspindel fast fem gånger mindre. Det här var som en snabb kärrspindel fast tre gånger mindre. Den var supersnabb och helt vidrig.
Älsklingen fick slänga ut honom i korridoren. Han blev lite ledsen men han förstod nog innerst inne att det inte var Franke. Han saknade bara sin vän...

Stressigt!

Jag måste nästan minutplanera mig tid för att hinna med allt som ska göras innan vi ska åka. Eftersom Älsklingens pass gick ut i december måste vi till Arlanda redan dagen innan för att skaffa ett provisoriskt pass till honom. Så typ runt 21:00 ska vi vara där. Om inte tidigare för att vara på den säkra sidan. Sen ska vi checka in först vi fem. Sova sova på hårt golv den natten?
Imorgon börjar jag tre men jag måste ner på stan och göra sista ärendena. Hänga på låsen precis som pensionärerna på Lidingö.

Men jag har redan strykt alla (mina) kläder som ska med. Som är rena. Dom som måste tvättas hinner jag inte stryka innan dom åker ner i resväskan. Har ju tvättid klockan 6 på lördag morgon, sen jobbar jag, sen är det typ dags att gå hemifrån. Nästan.

Solchans!

Jag åker till Teneriffa på söndag!
Jag letade personal. Ringde runt och tjatade. Fick fram världens bästa brudar som ställer upp för mig. Sen kollar Älsklingen på sitt pass. Och det gick ut i december! Wattafuck! Men det går att fixa fram provisoriskt som tur är...
Så snart blir det vulkantrippar och valspaning!
Woho!

Solchans?

Jag kanske har tur. Solchans om chefen säger okej.. Hoppas. Hoppas!

Snart slitet kort?

Jag åkte ner på stan för att handla träningskort. Bra va? In på Friskis och kollade läget. Men jag var tvungen att beställa genom jobbet om jag skulle utnyttja den rabatten. Och det tänker jag. Sen nyttjade jag mitt personalkort mer och fyndade reaprylar. Tröja, skor och sånt. Ljusstakar också. But why?
Köpte även biobiljetter till ikväll. 19:30 ska vi se Australia. Och jag tänker äta popcorn fastän nyttiga livet började i dag. Men eftersom jag inte fått träningskortet än så tänker det nyttiga vänta. Fast jag ska göra bönor till maten. Och äta en grapefrukt nu.

T

En man kom fram till mig och Älsklingen förra fredagen.
"Ni ser ut att passa så himla bra tillsammans" sa han.
"Ni ser ut som två halva hjärtan".

Jobbångest...

Nu börjar jag nästan få jobbångest. Måste åka till jobbet. Måste tjäna ihop stålar. Tråkigt på jobbet. Samma sak varenda dag. Bara kosmetik och inget annat. Jag skulle vilja göra annat. Behöver vara ledig nån dag också. Är det imorgon. Skönt.
Nu ska jag jobba. Suck...

Phew...

Jag sitter och kollar på Spårlöst på fyran. Du vet där dom hitta försvunna föräldrar. Och jag börjar alltid grina när dom hittar varandra. Varenda gång!
Nu måste jag kolla sminket innan jobbet.

Förändring

Det är en tid av förändring.
Jag har bytt sida på benan. Från vänster till höger. Stor skillnad.

Sovmorgon

Chefen frågade om jag ville börja 9:45 i dag istället för 16. Jag sa nej.
Vaknade halv tolv. Har ätit left overs och ska duscha nu. Sen är det nästan helg. Fast jag jobbar imorgon. Bra med dubbel lön.

Sommarplaner

Fastnade framför diverse resesidor. Vill boka resa till sommaren redan nu! Och det är väl nu det ska göras om man vill få det billigt utan att behöva sista-minuta?
Hittade bra resor på Airtours, men har ingen aning om vad det är för resebolag. Har du nån koll? Bra eller dåligt?

Täväspel

Jag och älsklingen har spelat Gers of war sen typ tolv. Och vi har hela tiden sagt: nu är det snart slut, nu så.
Men ännu har vi mer att spela. Bra. Då har vi något att göra resten av dagen också.

Bra jobbat oss!

Älsklingen sa:
- Jag har ett förslag som du får säga nej till.
- Jaha, svarade jag.
- Ska vi städa ikväll och vakna imorgon och slippa göra det?
- Ja.
Sagt och gjort. Nån timme senare sitter jag här, färdigstädad. Älsklingen är på väg till Ica för att köpa frukostbröd och batterier. Ena dosan till Xboxet var slut. Och vi ska spela Gears of wars nu.


Känner mig lite halvdan i magen. Kan bero på att jag ätit skaldjur till kvällsmat, som jag misstänkt att jag är känslig mot. Men det kan ju lika gärna vara vinterkräksjukan, nån annan magsjuka eller bara min mage. Som är som den är ibland. Har misstänkt båda laktos- och glutenintolerans. Men har inte kollat upp.
Typiskt mig.
Jag vet inte ens hur jag ska gå till väga. Orka ta reda på...

Lite sena?

Jag och Älsklingen gjorde nyss julskinka. Eller vi griljerade en i alla fall.


Det kliar både i min hals och i öronen. Förkylning på gång måntro?

Får jag?

Om jag har tur/otur så behöver jag inte jobba förens på torsdag. Har inga tider inplanerade med eftersom det har vart rätt mycket sjukt på jobbet dom senaste dagarna är risken/chansen stor att chefen ringer och väcker mig vid åtta imorgon. Jag vill inte jobba, men borde. Behöver pengarna.
Jag har ju faktiskt inte haft någon semester sen förra jullovet från skolan. Har pluggat och jobbar i ett streck sen dess. Eller jo, fick en veckas ledig mellan Grönans slut och H&M:s början. That's it. Ändå har jag inte mycket pengar. Konstigt.


Snart kommer Älsklingen hem. Han var på fest igår och sov över. Brullan bodde utanför Tullinge och det är fan way of. Han köper med sig pizza hem. Not bad, not bad..
Skulle vilja gå på bio ikväll. Får se om min man är sugen. Troligen inte :)

Gammelhus

Hahaha, kolla in förra inläggets bild. Skulle foten inte lika gärna kunna tillhöra en 80-årig tant? Grå raggsocka med tantmatta som bakgrund. Endast H&M-schemat i bakgrunden motsäger att denna bild lika gärna kan komma från min mormors fotoalbum.

Johanna med guldstrumporna


Mina guldstrumpor.
Raggisar med sånt där glidstop under.
Från svärmormor i julklapp.

Spindelkompis


Det här är Frank.
Eller Jörgen.
Jag gillar Jörgen men Älsklingen envisas med Frank. Det är i alla fall våran husspindel. Han bor på våran toalett. För några veckor sedan kom han med storken från ventilationen (spekulerar jag). Sen dess har han bott i vårt toalettak.
Från början bodde han i ena hörnet men dom senaste veckorna har han blivit rastlöst och bytt bo-ställe ungefär fyra gången. (från ena hörnet till det andra). Jag tror att han flyttar för att hitta mat. Ingen lycka där, prova lyckan där-typ av flytt. Men ingen lycka kommer han få. Eftersom vi aldrig har frukt hemma så har vi heller inga bananflugor eller något annat som flyger för den delen.
En gång skaffade vi en ny blomma och den innehöll bananflugeägg. Dom nykläckta bananflugorna dödade jag med en blandning av öl och diskmedel.
Recept:
häll lite öl på ett fat eller i en liten skål.
Droppa i en klick diskmedel.
Diskmedlet försök ytspänningen på ölen, som bananflugor tydligen älskar, så så fort dom vill ta sig en sip, eller dopp så drunknar dom. Funkade perfa!
Roligaste var att sitta och vänta och sen blåsa ner flugorna när dom kom för nära kanten. Moahahahaha!



Frank-Jörgen kommer alltså antingen att självdö av svält eller så kommer han fly ut i ventilationen i jakt efter mat.

Lår-kaka?

Jag är superklumpig. Jag har inte vart det tidigare utan jag tror det beror på att man vuxit i kroppen men att knoppen inte hunnit med.
På jobbet slår jag i armarna, låren och händerna överallt. Har minst ett blåmärke varje dag. Dessutom får jag megalätt blåmärken så ibland vet jag inte ens vad jag gjort för att få dom.
Men det här vet jag vart det kommer ifrån...

Smackade rakt in i en strumpstört på jobbet. Hade jag vart ensam hade jag tokvrålat rakt ut, men känsliga Lidingötanter hade fan fått hjärtattack då. Så ont gjorde det..
Och nu har det gått 5 dagar. Märket är lika stort för det.

Mumsi-mumsi

Lördag med Jönssonligan. Det är inte illa! Har dessutom inte sett den här filmen. Perfa!
Hahah, nyss skylde en man på en hund att den fisit fast det luktade surströmming. Är det ens lika lukter? haha..

Värmetips?

Har du nåt tips på hur man kan få upp värmen i en kall lägenhet utan att behöva sätta ugnen på 200 grader med öppen dörr?
SSSB är just nu i mitt hatfokus. Dom höjer hyran med 200 pix och sänker samtidigt värmen med typ två grader. "Prova med en termometer och se vilken grad det är i lägenheten egentligen. Oftast är det varmare än vad man tror..." skriver dom (typ) på sin hemsida. Skulle inte förvåna mig om dom säljer billiga (och felaktiga) termometrar på kontoret.
Så jag satsar nog på ugnen istället. Ska värma en pizza så eftervärmen får stråla ut i denna frostiga etta.




Sa jag att jag sov med strumpor och dubbla täcken också?

Vad görs då?

Jag har ätit mina köttbullar. Druckit min cola och kollat på min film. Nu bluetoothar jag över mina bilder från mobben för att uppdatera fotoalbumen på fejsan. Nyår och tjejträff med utgång kommer strax.
Synd att allt går så slowmo med mac och facebook. Kan liksom inte uppdatera som vanligt med Java.


Undrar om det fortfarande snöar ute? Det megasnöade när vi kom ut från jobbet tidigare. Om det fortsätter hela natten kommer vi nästan bli insnöade.

Kväll

Btw. Är själv hemma ikväll. Älsklingen stannar en dag till i Tuna. Så jag ska kolla på Twilight. Igen. Börjar få abstinens :)

Jullov från bloggen

Det har vart dåligt med uppdatering här den senaste tiden. Sorry för det. Men på grund av dåliga händelser, jobb och resor till Eskilstuna valde jag att skippa bloggen. Kom nyss hem därifrån. Firade nyår med samma vänner som alltid. Var en riktigt bra nyår. Inte lika packad som förra året. (damn you tequila!)
Men jag ska strax till jobbet. Börjar inte förens fyra egentligen, men tydligen var det sjuk idag så chefen ringde och väckte mig imorse och frågade om jag kunde komma tidigare. Och det kunde jag. En timme. Tyvärr...







RSS 2.0